Insomnia în timpul sarcinii. De ce se intamplă și CE e de făcut

Insomnia in timpul sarcinii. De ce se intampla si ce e de facut

Insomnia în timpul sarcinii. De ce se intamplă și CE e de făcut

Multe graviduțe suferă de insomnii intermitente sau cronice în timpul sarcinii.

Sunt multe motive pentru care vă poate fi greu să alunecați în lumea viselor în timpul sarcinii. Printre cele mai comune probleme se numără urinarea frecventă, prea multele preocupări din mintea dumneavoastră, stresul, crampele, incapacitatea de a vă găsi o poziție confortabilă. Din fericire, există niște strategii simple pe care le puteți adopta pentru a depăși oricare dintre aceste probleme. Iată sfatul de la Desprecopii.com. 😴💤

Despre insomnia in timpul sarcinii, veti citi:
Sfaturi pentru reducerea insomniei in timpul sarcinii
5 metode de lupta impotriva insomniei in sarcina
Daca trebuie sa faceti pipi noaptea
Sfaturi ca sa adormiti usor si bine
Despre somnul in timpul sarcinii mai cititi

Sfaturi pentru reducerea insomniei in timpul sarcinii

Pasul cel mai important catre un somn bun in timpul sarcinii este relaxarea. Prea mult stres si prea multa anxietate, fie legate de incapacitatea de a va gasi o pozitie confortabila, fie de procuparile legate de travaliu si nastere, va pot afecta dramatic capacitatea de a trage un pui de somn zdravan. Este important sa luati masurile necesare pentru a va imbunatati capacitatea de a dormi bine in timpul sarcinii.

insomnia in sarcina

5 metode de lupta impotriva insomniei in sarcina

1. Meditatia si yoga

Multe femei considera ca meditatia si yoga le ajuta sa scape de stres in timpul sarcinii. Merita incercat, nu?

2. O baie calda inainte de culcare va poate ajuta.

3. 21C - 22C de grade in camera

Aveti grija sa ajustati temperatura camerei la un nivel la care sa va simtiti confortabil, linistita si sa simtiti putina caldura. Asta ajuta adesea la inducerea unei stari de somn. Dar, atentie, nici prea cald nu va ajuta sa dormiti repede.

4. Scrieti in Jurnal de Sarcina

Daca simtiti anxietate sau va dati seama ca va ganditi la lucrurile pe care le mai aveti de facut inainte de culcare, alocati-va un timp in care sa tineti un jurnal, in care sa scrieti inainte de culcare. Asta ajuta la punerea gandurilor in ordine, astfel incat sa nu trebuiasca sa alergati dupa ele prin minte cand puneti capul pe perna. Un sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnal de Sarcina - cel mai frumos blog al gravidutelor. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

5. Cumparati o perna speciala de somn - pentru gravide

Daca va este greu sa gasiti o pozitie buna, incercati sa folositi o perna corporala sau o perna de gravida care sa va sustina abdomenul tot mai mare. Ar trebui sa va odihniti intotdeauna cu o perna intre picioare si alta sub burta pentru a va sustine uterul cand dormiti. Multe femei se simt bine sa stea pe partea dreapta sau pe partea stanga in timpul sarcinii. Daca nu este si cazul dumneavoastra, sprijiniti-va pe mai multe perne pentru a putea sa ajungeti intr-o pozitie confortabila de somn.

Daca trebuie sa faceti pipi noaptea

Nu sunteti singura. Cele mai multe femei insarcinate trebuie sa urineze mult mai frecvent din cauza presiunii crescute pe care o exercita uterul asupra vezicii. Puteti imbunatati situatia bandu-va pe cat posibil lichidele zilnice in prima parte a zilei. In cazul in care consumati prea multe lichide inainte de culcare, veti merge la baie poate chiar din ora in ora.

Va este greu sa va miscati in pat? Incercati niste pijamale de matase sau asternuturi de matase. Va pot face viatia mult mai usoara atunci cand incercati sa schimbati o parte a patului cu alta.

In fine dar nu mai putin important, amintiti-va ca nimic nu merita sa va stresati atat de mult incat sa va pierdeti somnul. Dupa ce adormiti nu sunt prea multe lucruri pe care le puteti face spre a rezolva problemele lumii. Ar trebui sa lasati grijile sa zboare in momentul in care capul va aterizeaza pe perna. Veti avea destul timp sa va obsedeze greutatile vietii cand vine dimineata.

• Citeste si 9 uleiuri esențiale pentru relaxare și un somn mai odihnitor

Sfaturi.. din batrani (adica babe...) ca sa adormiti usor si bine

In timpul noptii, singura dumneavoastra grija este... sa dormiti. Iata alte cateva sfaturi pe care generatia parintilor nostri le considera utile atunci cand incearca sa doarma bine:

Incercati sa folositi o sursa de zgomote sau o masina de sunete. Asemenea dispozitive pot chiar fi cumparate. Astfel puteti elimina niste sunete care va distrag. Ca metoda alternativa puteti folosi un ventilator ca sa eliminati zgomotele traficului de afara sau alte sunete care va deranjeaza.
Folositi dopuri de urechi daca sunteti foarte sensibila la sunetele exterioare.
Aveti grija sa folositi draperii inchise la culoare sau puneti-va perna pe ochi pentru a bloca lumina care va perturba.
Creati-va un ritual de culcare, ce va ajuta corpul sa treaca in lumea viselor.
Incercati un pahar cu lapte cald, in care puneti putina miere si o gustare usoara cu carbohidrati care va umple stomacul astfel ca sa nu va treziti flamanda in toiul noptii. Laptele va ajuta sa adormiti.
Puneti niste muzica relaxanta si lina (instrumentala, nu vocala). Si asta va ajuta sa adormiti.
Evitati sa lucrati in apropierea patului, deoarece asta va mareste stresul sau anxietatea.
Rugati-l pe viitorul tatic sa va maseze picioarele inainte de culcare. Si, nu uitati sa ii dati sa citeasca acest articol: Cum puteti sa O ajutati in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Despre somnul in timpul sarcinii mai cititi

Pozitii corecte de somn in timpul sarcinii
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Somnul si sarcina
Ajutoare naturale impotriva insomniei
Somniferele scurteaza viata

 

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Somn

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII