Cum se trateaza chirurgical Endometrioza

Cum se trateaza chirurgical Endometrioza

Cum se trateaza chirurgical Endometrioza

  • Tratamentul chirurgical al endometriozei este util daca simptomele sunt grave sau daca tratamentul medicamentos nu a avut reactiile scontate.

Tratamentul chirurgical al endometriozei este util daca simptomele sunt grave sau daca tratamentul medicamentos nu a avut reactiile scontate.

Va recomandam sa mai cititi si:

Chirurgia este tratamentul recomandabil atunci cand exista o perturbare anatomica a organelor pelvine sau o obstructie a vezicii sau a tractului urinar. Terapia chirurgicala a endometriozei poate fi clasificcata drept conservatoare, in care tesuturile uterului si ale ovarelor sunt pastrate, sau definitiva, ceea ce implica histerectomia (extirparea uterului), cu sau fara extirparea ovarelor.

Chirurgia conservatoare este de obicei efectuata prin laparoscopie. Implanturile endometriale pot fi excizate sau obliterate cu laserul. Daca boala este extinsa si anatomia organismului este perturbata, poate fi necesara laparotomia (deschiderea peretelui abdominal printr-o incizie mai mare).

Desi tratamentul chirurgical poate fi foarte eficient in reducerea durerilor, se estimeaza ca rata de recurenta (reaparitie) a endometriozei dupa tratamentul chirurgical este de 40%. Multi medici le recomanda femeilor care au fost operate de endometrioza sa ia medicamente orale pentru a sustine indepartarea simptomelor.

Mai cititi:

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII