Baia în timpul sarcinii: relaxare și precautii

Baia in timpul sarcinii: relaxare si precautii

Baia în timpul sarcinii: relaxare și precautii

Esti insarcinata si vrei sa faci o baie fierbinte?

O baie calda iti poate oferi momente perfecte de relaxare. Dar, atentie - sa nu fie prea fierbinte...

veti citi

Baia in timpul sarcinii: da sau nu?
Riscuri si precautii despre baia in cada in timpul sarcinii
Care sunt ingrijorarile legate de baile fierbinti ale unei gravidute?
Deci ce fel de baie facem in timpul sarcinii?
Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati
Sarcina: grupuri de suport, Comunitatea Gravidutelor inteligente
Jurnal de sarcina: unde, cand, cum si de ce

Baia in timpul sarcinii: da sau nu?

Printre ingrijorarile unei gravidute - alimentate si de miturile care circula liber pe net - este cea despre baile fierbinti.

Intrebarea care a fost pusa si la Desprecopii - la butonul de panica: daca fac baie fac rau bebelusului din burta? Iata parerea specialistilor.

Riscuri si precautii despre baia in cada in timpul sarcinii

Pentru multel gravidute, o baie calda si relaxanta este o modalitate perfecta de detensionare a muschilor. Si de relaxare. Dar, tinand cont de faptul ca este si un bebe in burtica, trebuie stiut ca baile prea fierbinti pot duce la ridicarea cresterii temperaturii corpului - fapt care nu este benefic pentru locatarul din burtica.    

Daca stai 10 minute sau mai mult in apa fierbinte, temperatura corpului tau va creste la 38.9 C sau peste, o conditie care se numeste hipertermie.

baie sarcina

Care sunt ingrijorarile legate de baile fierbinti ale unei gravidute?

Academia Americana de Ginecologie este de parerea ca atunci cand temperatura gravidei trece de 38,9 grade celsius - acest lucru poate crea probleme fatului. Unele studii au descoperit un risc ridicat al defectelor bebelusior ale caror mamici au avut cresteri bruste de temperatura in primul trimestre de sarcina.

Daca stai 10 minute sau mai mult in apa fierbinte, temperatura corpului tau va creste la 38.9 C sau peste, o conditie care se numeste hipertermie. Exista studii care au demonstrat un risc crescut de avort sau aparitia la copil a unor defecte de tub neural – anomalii severe la nivelul creierului sau maduvii spinarii, daca mama a fost expusa la temperaturi ridicate in timpul primelor 4-6 saptamani ale sarcinii.

Deci ce fel de baie facem in timpul sarcinii?

Daca esti insarcinata si doresti sa faci o baie fierbinte, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru a reduce riscurile:

    - Nu sta mai mult in cada cu apa fierbinte mai mult de 10 minute
    - Evita sa stai cu burtica in aproprierea robinetului pe unde se scurge apa fierbinte
    - Evita sa faci o baie mai mult de o data pe saptamana
    - Iesi din cada de indata ce incepi sa transpiri sau sa simti orice disconfort
    - Nu fa o baie fierbinte daca ai vreo problema de sanatate sau daca temperatura corpului tau este deja crescuta ca urmare a febrei sau daca tocmai ai facut sport sau sauna inainte

Daca ai facut o baie fierbinte o perioada mai lunga de timp in primele saptamani ale sarcinii, vorbeste cu medicul obstetrician despre metodele de a detecta defectele de tub neural in timpul sarcinii.

Ingrijirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

Multor femei le este familiar bine-cunoscutul “POT si SA NU” in legatura cu ceea ce le este si ceea ce nu le este indicat sa foloseasca si sa consume pe durata sarcinii.

Topul “SA NU” al multor gravide consta in evitarea fumatului, cofeinei, alcoolului si a anumitor alimente, insa nu doar ceea ce gravidele consuma poate afecta cresterea fatului. De fapt, si ceea ce folosesc pentru ingrijirea corpului in timpul sarcinii si al alaptarii este la fel de important ca ceea ce consuma. Iata un GHID despre Ingrjirea pielii in timpul sarcinii: Ghidul produselor si compusilor chimici care trebuie evitati

► Cititi si: 9 activitati relaxante de evitat in timpul sarcinii  


Jurnal de sarcina: unde, cand, cum si de ce

Jurnalul de sarcina este o modalitate fantastica de a-ti aminti mai tarziu ce ai simtit in zilele grele sau frumoase ale sarcinii, cum a fost cautarea unui nume pentru bebelusul tau, ce ai simtit la prima miscare in burtica si toate detaliile aparent banale din acele 9 luni de sarcina. Aparent banale atunci ... dar atat de frumoase de citit mai tarziu. Iata de ce trebuie sa il tii si unde il poti tine.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2022)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII