9 activitati relaxante de evitat in timpul sarcinii
Este bine cunoscut faptul că femeile însărcinate au tot felul de idei năstrușnice atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber, de poftele alimentare sau de diverse impulsuri, pe care, în lipsa unor explicații logice, le atribuie schimbărilor hormonale din timpul sarcinii.
Iată o listă cu 9 activități care, deși par relaxante, ar trebui evitate în timpul sarcinii.
Vizionarea de filmulete cu nasteri in direct
Urcatul pe cantar in fiecare zi in ultimele saptamani de sarcina
Intrebarea retorica "M-am ingrasat?"
Mersul la cinema
Sfaturile referitoare la numele bebelusului
Obsesia vergeturilor
Dorinta de a purta hainele de dinainte de sarcina
Incercarea de a te epila singura
Poze caraghioase cu burtica
Schimbarea corpului in timpul sarcinii
Socializeaza cu alte mamici ca tine
Sarcina pe saptamani
Este bine cunoscut faptul ca femeile insarcinate au tot felul de idei nastrusnice atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber, de poftele alimentare sau de tot felul de porniri pe care, in lipsa de alte explicatii logice, le pun pe seama schimbarilor hormonale din timpul sarcinii. Unele dintre ele sunt comice, altele doar bizare, insa e bine de stiut ca efectele pe care astfel de activitati le pot avea asupra sarcinii in sine pot fi uneori imprevizibile.
Iata, asadar, o lista cu cateva lucruri care, desi sunt in aparenta relaxante, ar trebui evitate in timpul sarcinii.
Vizionarea de filmulete cu nasteri in direct
Este foarte dificil, daca nu imposibil, sa constientizezi ce inseamna o nastere fara sa fi trecut printr-o astfel de experienta. De aceea, tentatia de a cauta pe internet nu doar informatii referitoare la acest subiect, ci si filmulete cu nasteri in direct este foarte mare. Vizionarea unor astfel de filmulete nu are nici pe departe efectul dorit, acela de a da o stare de siguranta viitoarei mame, ci nu face decat sa creeze niste emotii intense care nu sunt deloc benefice. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti cu calm sa traiesti propria experienta de nastere.
Urcatul pe cantar in fiecare zi in ultimele saptamani de sarcina
Desigur, greutatea trebuie tinuta sub control pe tot parcursul sarcinii, insa se stie ca in ultimele saptamani aceasta avanseaza de la o zi la alta. Asa incat, urcatul zilnic pe cantar nu ajuta cu nimic, ci, dimpotriva, genereaza stres. Limiteaza-te la cantarul medicului ginecolog care iti urmareste sarcina.
Intrebarea retorica “M-am ingrasat?”
Da, este evident ca te-ai ingrasat, este cursul firesc al oricarei sarcini, prin urmare intrebarea este lipsita de sens, cu atat mai mult cu cat este pusa viitorului tatic care va fi obligat fie sa minta raspunzand ca “Nu!”, fie sa suporte consecintele adevarului in cazul in care va spune “Da!”.
Mersul la cinema
In principiu este o activitate relaxanta in timpul sarcinii, insa primul detaliu care ar trebui sa te intereseze este durata filmului. Daca acasa, in fotoliu, este simplu sa pui “pauza” la DVD ca sa mergi la baie, la cinema acest lucru nu prea este posibil. Ca sa nu mai vorbim de disconfortul produs celorlalti spectatori, care va atrage tot felul de observatii neplacute.
Sfaturile referitoare la numele bebelusului
Daca ai dubii asupra prenumelui bebelusului, nu este cea mai buna idee sa ceri sfaturi celor din jur. Desi iti vor spune ca tu trebuie sa alegi, isi vor da cu parerea, iar parerile sunt, in general, diferite. Iar asta te va zapaci si mai mult, facandu-te sa te stresezi inutil pentru ceva ce ar trebui sa fie o bucurie intima a ta si a partenerului tau.
Obsesia vergeturilor
Este una dintre dramele pe care le traverseaza multe dintre viitoarele mamici. Hidratare, creme, uleiuri – toate acestea fac parte din grija zilnica legata de prevenirea vergeturilor. Si dupa ce pana in luna a opta totul pare sa fie in regula, deodata, in ultima luna de sarcina, inevitabilul se produce si odata cu el tragedia… apar vergeturile. Prin urmare, la ce a folosit tot stresul?
Dorinta de a purta hainele de dinainte de sarcina
Ne place sau nu, corpul se modifica simtitor pe parcursul unei sarcini. De aceea, dorinta de a purta cat mai mult timp posibil hainele pe care le ai deja in garderoba sau aceea de a reveni la ele imediat dupa nastere, trebuie temperate. In 99% dintre cazuri acest lucru este pur si simplu imposibil.
Incercarea de a te epila singura
Chiar daca, poate, inainte de a fi insarcinata faceai des acest lucru, este momentul sa te rasfeti si sa lasi pe altcineva sa se ocupe de acest aspect. A incerca sa te epilezi singura in timpul sarcinii este ca si cum ti-ai propune sa te apuci de contorsionism.
Poze caraghioase cu burtica
E firesc sa iti doresti sa ai amintiri din timpul sarcinii, insa gandeste-te bine ce fel de fotografii vrei sa pastrezi in albumul de familie din aceasta perioada. S-ar putea ca peste cativa ani sa nu iti placa sa te vezi cu tot felul de desene pe burtica sau in cine stie ce ipostaze traznite si, cu atat mai putin iti vei dori sa vada copilul tau anumite poze.
Despre schimbarea corpului in timpul sarcinii:
Socializeaza cu alte mamici ca tine
Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...
Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Sarcina pe Saptamani
Sarcina pe saptamani este calatoria catre cel mai important moment al unei femei: acela de a deveni mama. Bine ati venit la aceasta descriere unica in 40 de episoade!
De-a lungul calatoriei de 40 de saptamani (sarcina pe saptamani), Desprecopii.com iti va fi prieten, suport moral si sfatuitor. Sarcina este un timp special si minutat al vietii dumneavoastra. In fiecare episod veti citi si vedea cum se dezvolta o mare iubire. Cea dintre dumneavoastra si copilasul care va veni pe lume peste 40 de saptamani. La finalul Odiseei, va dorim un copil sanatos si norocos, din Generatia Desprecopii.com!
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Aprilie 2025)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda,
Medic Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII