Cu sau fara sprancene?

Cu sau fara sprancene?

Cu sau fara sprancene?

  • In aceasta toamna, pe podiumurile saptamanilor modei de la New York, Paris, Londra sau Milano nu s-au conturat prea clar tendinte noi in ceea ce priveste culorile utilizate in realizarea unui machiaj trendy. In schimb, a atras atentia un fenomen inedit, care va deveni cu siguranta un trend al sezonului care urmeaza: lipsa sprancenelor .

Prezentarile de moda atrag adesea atentia nu doar prin noile tendinte in materie de vestimentatie, ci si prin expresivitatea mai mult sau mai putin reusita a manechinelor carora le revine misiunea de a pune in valoare creatiile designerilor, dar si ideile inovatoare ale stilistilor. In aceasta toamna, pe podiumurile saptamanilor modei de la New York, Paris, Londra sau Milano nu s-au conturat prea clar tendinte noi in ceea ce priveste culorile utilizate in realizarea unui machiaj trendy. In schimb, a atras atentia un fenomen inedit, care va deveni cu siguranta un trend al sezonului care urmeaza: lipsa sprancenelor. 

Efectul pe care il are acest truc are la baza ideea modificarii proportiilor fetei, creand iluzii optice si dand o tenta de mister ireal. Fruntea castiga in dimensiune, ochii sunt scosi in evidenta, buzele pot fi si ele mai bine conturate pe un chip fara sprancene. Rezultatul este o frumusete fantezista, care incalca orice canon estetic.

Dovedind o indrazneala riscanta, numerosi stilisti au optat pentru aceasta modalitate radicala de a pune in evidenta chipurile manechinelor. Cei mai ingeniosi au modificat simetria figurilor cu ajutorul trucului stergerii sprancenelor, reusind sa le faca de nerecunoscut pe modelele care au defilat pe podium.

Desi pare simpla, metoda a fost pusa in practica in moduri diferite, in functie de inspiratia fiecarui stilist si de efectul pe care fiecare dintre ei l-a urmarit. Interesant este ca niciunul dintre stilisti nu a optat pentru smulgerea sprancenelor si asta nu neaprat din dorinta de a nu le supune la cine stie ce chinuri pe modele, ci pentru ca ascunderea sprancenelor pare sa aiba un efect vizual mai puternic.

Unii au preferat sa trateze sprancenele cu apa oxigenata, obtinand o estompare a acestora, diferita de la un model la altul, in functie de nuanta tenului si de nuanta naturala a sprancenelor. In unele cazuri efectele au fost reusite, in altele mai putin. Altii, gandindu-se probabil la sanatatea manechinelor, au preferat sa le ascunda sprancenele sub un strat gros de fond de ten. Aceasta metoda a generat efecte vizuale mult mai intense, insa este destul de greu de crezut ca ea poate reusi, in afara podiumului, fara ajutorul unui specialist.

Asa se explica si faptul ca, desi tehnica a fost utilizata in prezentari de numerosi stilisti, ea s-a facut remarcata in mod diferit. Unii au insistat asupra privirii, scotand in evidenta ochii prin culori intense, in contrast cu tenul  negru, rosu, albastru. Altii au deplasat accentul asupra buzelor, conturandu-le in culori vii. 

 Au existat si stilisti care au preferat sa foloseasca tehnica ascunderii sprancenelor pentru a accentua naturaletea chipului, renuntand in totalitate la orice urma de stridenta. Evident, au existat si extreme - cel mai elocvent exemplu este prezentarea lui Alexander McQueen, in care modelele semanau mai degraba cu personaje din filmul Al cincilea element, decat cu niste fiinte in carne si oase. 


 

Startul noului trend a fost dat. Ramane de vazut cat de mare va fi succesul printre supereve. Ne indoim ca cineva care nu lucreaza in lumea modei isi va permite o astfel de fantezie, insa nu se stie niciodata. Probabil ca la Hollywood, spre exemplu, tendinta le va incanta pe starurile dornice sa socheze prin schimbari radicale de look. Asteptam sa vedem cine va ceda tentatiei.

Sfat de la Supereva.ro
Daca va decideti sa adoptati noul trend, este de preferat sa va dati sprancenele pe mana unui stilist profesionist, pentru a evita eventuale accidente in materie de look.

Va recomandam sa mai cititi:

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII