După prima cezariană vine și a doua? Iată ce spune medicul

Dupa prima cezariana vine si a doua? Iata ce spune medicul

După prima cezariană vine și a doua? Iată ce spune medicul

Dupa prima cezariana vine si a doua?

Dupa prima cezariana vine si a doua?

Am primit aceasta intrebare la sectiunea de intrebari: Dupa o nasterea prin cezariana, trebuie sa nasc a doua oara tot prin cezariana?

✅ Iata raspunsul medicului

Necesitatea unei cezariene la o a doua naștere depinde de mai mulți factori, inclusiv de recomandările medicului - care desigur iti cunoaste cel mai bine situatia personală, cunoste circumstanțele individuale ale fiecărei sarcini și istoricul medical al pacientei.

Dar iata ce aspecte se iau in considerare - in mod normal, după o primă nastere prin cezariana.

1. Tipul cezarienei anterioare:

Dacă prima naștere a fost prin cezariană clasică (cu o incizie verticală în uter), este posibil ca medicul să recomande o cezariană și pentru a doua naștere. Cu toate acestea, dacă prima cezariană a fost făcută cu o incizie orizontală mai mică (cunoscută sub numele de cezariană în pantă sau cezariană joasă), este posibil să existe o opțiune pentru nașterea vaginală după cezariană (VBAC - Vaginal Birth After Cesarean).

2. Motivele pentru prima cezariană:

Motivul pentru care a fost efectuată prima nastere prin cezariana poate influența decizia cu privire la tipul de naștere pentru a doua sarcină. De exemplu, dacă prima cezariană a fost din cauza unor complicații obstetricale care se repetă, este posibil să fie necesară o altă cezariană.

3. Starea de sănătate a mamei și a copilului:

Starea de sănătate a mamei și a fătului în timpul sarcinii poate influența tipul de naștere recomandat. Dacă există complicații sau riscuri semnificative pentru mama sau copil, medicul poate recomanda o cezariană pentru a asigura siguranța ambelor părți.

4. Condiții individuale ale mamei:

Fiecare sarcină și fiecare pacientă sunt diferite, așa că este important să discutați în detaliu cu medicul obstetrician sau cu echipa medicală care vă îngrijește pentru a lua cea mai bună decizie pentru circumstanțele dvs. particulare. Daca de pilda, femeia are pelvisul prea mic - medicul ii va recomanda din nou nasterea prin cezariana.

În general, VBAC poate fi o opțiune pentru unele femei care au avut o cezariană anterioară, dar este important să aveți o discuție deschisă și onestă cu medicul dvs. pentru a determina cea mai bună cale de urmat în cazul dvs. Este crucial să se ia în considerare siguranța atât a mamei, cât și a copilului în luarea acestei decizii.

► Citeste in continuare Nasterea naturala dupa o cezariana (NVDC). Intre mituri si riscuri - sfatul medicului ginecolog 

Deci eu cum voi naște? Intrebările si dilemele unei graviduțe

Sarcina se apropie de final si in curând voi naște.  Dar cum e cel mai bine sa nasc? Ce tip de naștere mi s-ar potrivi mie și bebelușului meu cel mai bine? In ce fel e cel mai bine să nasc?

Am citit despre modalitatile de nastere pe Desprecopii, am cautat pe internet, am tot vorbit cu fete care au nascut, am discutat si cu medicul, si cu mama si cu sotul despre metoda prin care voi naste. Mi se pare cea mai grea decizie pe care trebuie s-o iau. Pana la urma decizia imi apartine, nu conteaza ce ma sfatuiesc ei. Fiecare cu organismul ei, cu puterea ei de a face fata durerii, stresului si umilintei. Iata argumentele pro si contra ambelor metode de a aduce pe lume copii citete in continuare aici. 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor Desprecopii.com
realizat cu sprijinul:
- Dr. Daniela ter Horst  - Medic specialist ginecolog in Haga, Olanda,
Toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII