Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing

Biberoanele anticolici: mit,  realitate si marketing

Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing

Poate preveni un biberon anume crampele sau colicii bebelusului?  Ei bine producatorii de biberoane se intrec prin a ne convinge de acest fel. Ba prin inclinatie, ba prin curbura, ba prin eliminarea aerului, ba prin variatia fluxului de lapte, ba prin marketing perfect...

Care este insa rolul unui biberon de lapte pentru bebelusi? Desigur nu altul decat a aduce laptele la gurita bebelusului. Iata ce trebuie sa stii cand e vorba despre colici si biberoanele pentru bebelusi.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Colicii pe post de Bau-Bau
Poate preveni un biberon anume crampele bebelusului?
Pe piata exista numeroase de modele 'anticolici' de biberoane
Intestinele bebelusului sunt inca imature

Cel mai bun lucru de facut este sa asteptati
Pe langa remediile traditionale
Masaj, baie calda
Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii
Cacuta: ce poate semnala si cum trebuie sa fie, ghid
DESPRE COLICI PE LARG
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Colicii pe post de Bau-Bau

Cand un bebelus plange  - din diverse motive - majoritate mamicilor dau vina pe colici. Colicii sunt pe post de Bau-Bau.

De la ceaiuri speciale anticolici pana la biberoane speciale, cu forme, dimensiuni, culori si experti in marketing - toate aceste produse se grabesc sa asigure pe mamica in cauza ca au descoperit formula magica anti-colici.

Poate preveni un biberon anume crampele bebelusului?

Dar, poate preveni un anume gen de bineron crampele bebelusului? Ei bine, raspunsul este neclar si ne-sustinut de studii medicale.

Insa producatorii de biberoane se intrec prin a ne convinde de acest fel. Ba prin inclinatie, ba prin curbura, ba prin eliminarea aerului, ba prin variatia fluxului de lapte, ba prin poze si informatii concepute pentru a ne convinge. Marketing perfect.

Care este insa rolul unui biberon de lapte pentru bebelusi? Desigur nu altul decat a aduce laptele la gurita bebelusului.

Pe piata exista numeroase de modele 'anticolici' de biberoane

Iar cand e vorba despre panica colicilor, mamicile de bebelusi sunt asaltate de modele de biberoane care - daca ne uitam dupa marketingul lor - previn colicii ....

biberon anticolici

Intestinele bebelusului sunt inca imature

Pe de o parte trebuie sa recunoastem ca sunt sanse ca crampele bebelusilor sa fie declansate de aerul ingurgitat de bebelus.

Dar, adevarul insa este ca crampele stomacale ale bebelusului sunt imposibil de evitat, din cauza ca instestinele bebelusului trebuie sa se adapteze la noua viata din afara uterului. Ceea ce dureaza o luna, sau doua sau trei ... pana cand organele bebelusului incep sa creasca.

Cel mai bun lucru de facut este sa asteptati

Si atunci ce este de facut cand bebelusul are colici? Iata nsite lucruri de retinut:

Tine minte ca forma biberonului sau curbura sticlei din care bea bebelusul lapte are un efect minim asupra colicilor.

Schimbarile in hrana bebelusului au de obicei un efect minim.

Ceaiul de fenicul sau picaturile anticolici pot aduce uneori alinare temporara, insa de cele mai multe ori nu au nici un efect. Mai mult decat atat, feniculul este avizat negativ actualmente, deoarece ar contine compusi periculosi. Nu trebuie insa sa intram in panica, pentru ca acesti compusi devin periculosi daca sunt ingerati in cantitati foarte mari

Pe langa remediile traditionale

Pe langa remediile traditionale, exista si diverse produse accesibile in farmacii, precum Infacol care au uneori efect, alteori nu. Singurul element care le evidentiaza pe toate este pretul, toate fiind scumpe. Remarcabil este ca unii parinti raporteaza un efect pozitiv al medicamentelor, dupa cca 3 luni. Probabil insa, motivul adevarat al disparitiei crampelor este ca in acest timp, intestinele bebelusului s-au "maturizat" singure. Cu alte cuvinte, dupa cca 3 luni, simptomele dispar si problemele se rezolva de la sine, fara ajutorul diverselor produse din farmacii.

Masaj, baie calda

Puteti atenua durerile bebelusului cu ajutorul masajului, sau cu o baie calda.

Crampele sunt extrem de neplacute, chiar si pentru parinti, insa, daca copilul creste fara probleme nu este cazul sa va faceti griji. Trebuie insa sa va asigurati ca este vorba de crampe "normale", si nu alte simptome/semne de alta natura medicala.

Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii

Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni.

Dar ca orice regula exista si exceptii, asa ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple. De fapt, perioada de manifestare a colicilor se poate intinde si peste varsta de 3 luni si este intalnita la aproape jumatate dintre bebelusi! citeste in continuare Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii

Cacuta: ce poate semnala si cum trebuie sa fie, ghid.

Imediat ce iti tii bebelusul in brate  pentru prima data realizezi ca incepe o noua perioada in viata ta. Ai devenit mama, wow ce frumos. In fiecare zi ai sa descoperi cata dragoste te invaluie atunci cand iti vezi prichindelul. Ei bine, sa trecem si la alte lucruri mai practice - pentru ca a creste un bebelus include si o serie de detalii practice pe care tu, ca mamica sau tatic buimac incepi sa le inveti.

Iata asadar, una din grijile proaspetelor mamici de la Desprecopii - este despre ce inseamna culoare si consistenta conitutului solid din scutec... da, vorbim despre cacuta. Iata mai jos un super ghid al descifrarii scaunul bebelusului (cacuta) pregatit de medicii pediatri ai clinicii pediatrice din Cleveland, SUA. Speram sa iti foloseasca. Asadar, succes in continuare la schimbatul scutecelor citeste ghidul de cacuta al bebelusului aici.

Ce tulbura noptile copilului mic?

Expresia "a dormi ca un prunc" se numără printre cele mai cinice mituri pe care le-am auzit vreodată. Poţi, eventual, să dormi ca o pisică încolăcită lîngă sobă. Sau ca un adolescent după o noapte în club. Asta da, aş putea să înţeleg. Dar ca un prunc?! Oricine-ar fi inventat fraza asta mai mult ca sigur că nu e părinte.

Pruncul cu pricina se naşte fără un sistem care să-l avertizeze că există noapte şi zi.

Că una e pentru somn, iar alta e pentru stare de veghe. Şi-atunci puiul face şi el ce făcea şi în burta mamei: se trezeşte când nu-i somn şi se culcă atunci când îi este. De exemplu, doarme dus atunci când vin toţi prietenii familiei în vizită, iar mama n-are cum să demonstreze că într-adevăr, cel mic îi moşteneşte culoarea ochilor. Şi se trezeşte de îndată ce se închide uşa după musafiri, iar mama pică de epuizare. Citeste pe larg ce tulbura noptile copilului mic.

Despre colici, pe larg:

Simptomele colicilor la bebelusi
Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului
Alaptatul si intoleranta la lactoza a bebelusului: sfaturi obiective si nu de la producatorii de lapte
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
De ce plange bebelusul: motive si sfaturi

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII