6 moduri de a crește imunitatea copilului în perioada virozelor 🦠

6 moduri de a creste imunitatea copilului in perioada virozelor

6 moduri de a crește imunitatea copilului în perioada virozelor 🦠

Răcelile și gripa sunt în plină desfășurare acum, în sezonul rece ❄️, dar există modalități de a-i ajuta pe copii, încercând să le creștem imunitatea și să reducem numărul de zile bolnave. 👶🦠

Ce puteți face pentru a vă proteja copilul de gama nesfârșită de germeni și virusi la care este expus în fiecare zi? Iată 6 moduri de a crește imunitatea copilului în perioada virozelor: 🌟

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Consumul de fructe si legume
2. Nu neglijati orele de somn
3. Alaptati-va bebelusul
4. Exercitiile fizice intareasc imunitatea copilului
5. Protejati-i impotriva raspandirii germenilor
6. Mare atentie la fumatul pasiv
7. Oferiti-i Proimmunity

Din păcate, în unele privințe, îmbolnăvirea atunci când ești copil face parte din copilărie. Cu toții intrăm în această lume cu un sistem imunitar neexperimentat. Încet, copiii își dobândesc imunitatea prin lupta cu o serie de germeni, viruși și alte organisme - motiv pentru care mulți pediatri consideră că șase până la opt răceli sau infecții ale urechii pe an sunt obișnuite.

Dar există obiceiuri sănătoase pe care le puteți adopta, care vor da un impuls sistemului imunitar al copilului, ajutându-l să treacă mai ușor peste aceste episoade.

1. Consumul de fructe si legume

Morcovi, fasole verde, portocale, capsuni: toate contin fitonutrienti care stimuleaza imunitatea, ca vitamina C si carotenoide. Fitonutrientii pot creste productia organismului de celule albe din sange si de interferon, un anticorp care acopera suprafetele celulare, blocand virusurile. Studiile arata ca o dieta bogata in fitonutrienti poate, de asemenea, sa protejeze impotriva unor boli cronice precum cancerul si bolile de inima la varsta adulta. Incearca sa-ti faci copilul sa consume cinci portii de fructe si legume pe zi.

2. Nu neglijati orele de somn

Studiile pe adulti arata ca privarea de somn ii poate face mai susceptibili la boli, prin reducerea celulelor ucigase naturale, a sistemelor imunitare care ataca microbii si celulele canceroase. Acelasi lucru este valabil si pentru copii. Copiii aflati la gradinita/cresa sunt in mod deosebit in pericol de privarea de somn, deoarece toata activitatea de peste zi poate sa faca somnicul de amiaza mult mai scurt sau inexistent adesea. Un nou-nascut poate avea nevoie de pana la 18 ore de somn pe zi, copiii mici necesita intre 12 si 13 ore, iar prescolarii au nevoie de aproximativ 10 ore. Daca copilul dumneavoastra nu poate sau nu vrea sa doarma in timpul zilei, incercati sa il puneti la culcare mai devreme.

Somnul creste imunitatea

3. Alaptati-va bebelusul

Laptele matern contine anticorpi si celule albe din sange turbo-incarcate. O minune impotriva infectiilor urechilor, alergiilor, diareii, pneumoniei, meningitei, infectiilor tractului urinar si sindromului de deces brusc al nou-nascutului. Studiile arata ca acesta poate, de asemenea, sa sporeasca puterea creierului copilului si sa il protejeze impotriva diabetului dependent de insulina, a bolii Crohn, a colitei si a anumitor forme de cancer, mai tarziu in viata. Colostrul, lapticul din primele zile dupa nastere, este deosebit de bogat in anticorpi. Academia Americana de Pediatrie recomanda ca mamele sa alapteze timp de un an. Daca acest angajament nu este realist, alaptati cel putin in primele 6 luni pentru a completa imunitatea pe care bebelusul dumneavoastra a primit-o in uter.

4. Exercitiile fizice intareasc imunitatea copilului

Cercetarile arata ca exercitiile fizice cresc numarul de celule naturale ucigase la adulti dar si la copii. Pentru a-i ajuta pe copii sa isi formeze un obicei in a face exercitii regulate, fiti un model bun. Faceti exercitii impreuna, mai degraba decat sa-i indemnati sa mearga afara si sa se joace. Activitatile de familie includ mersul pe bicicleta, drumetii, patinaj, baschet si tenis.

5. Protejati-i impotriva raspandirii germenilor

Combaterea microbilor nu stimuleaza tehnic imunitatea, dar este o modalitate foarte buna de a reduce stresul asupra sistemului imunitar al copilului. Asigurati-va ca copiii se spala frecvent pe maini. Ar trebui sa acordati o atentie deosebita igienei lor inainte si dupa fiecare masa, dupa joaca, dupa ce se joaca cu animalele, dupa ce isi sufla nasul, dupa ce merg la baie, etc.

O alta strategie cheie in lupta impotriva germenilor este sa aruncati imediat periuta de dinti. Un copil nu poate prinde acelasi virus de doua ori, dar virusul de la periuta de dinti poate infecta alti membri ai familiei. Daca este o infectie bacteriana, totusi, copilul se poate reinfecta cu acelasi germen care l-u imbolnavit prima data.

6. Mare atentie la fumatul pasiv

Fumul de tigara contine mai mult de 4.000 de toxine, dintre care majoritatea pot irita sau ucide celulele din organism. Copiii sunt mai sensibili decat adultii la efectele daunatoare ale fumului pasiv, deoarece respira intr-un ritm mai rapid; sistemul de dezintoxicare natural al copilului este, de asemenea, mai putin dezvoltat. Fumul secundar creste riscul unui copil de SIDS, bronsita, infectii ale urechii si astm. Poate afecta inteligenta si dezvoltarea neurologica. Daca nu puteti renunta la fumat, puteti reduce considerabil riscurile pentru sanatatea copilului fumand in afara casei.

10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa in familie

Desi sezonul gripei si al racelilor incepe inca din noiembrie, in mijlocul iernii aceste boli fac cele mai multe victime si, de cele mai multe ori, vin pe neasteptate, fara sa ne dea timp sa ne gandim cum de le-am cazut prada. Pentru a va proteja de raceala si gripa nu este suficient sa va imbracati bine. Majoritatea formelor acestor boli sunt generate de virusuri si, prin urmare, masurile de prevenire includ cateva lucruri simple care, uneori va pot ajuta sa evitati neplacerile racelii pe tot parcursul iernii. Iata 10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa.

Despre gripa si raceala mai poti citi:

Rinita, raceala si starile gripale
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii 
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament 
Gripa Australiana - simptome si tratament
Cum stim ca gripa copilului devine serioasa si trebuie sa mergem de urgenta la spital

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2020 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII