Rinita, raceala si starile gripale

Rinita, raceala si starile gripale

Rinita, raceala si starile gripale

Pe scurt

  • Rinita este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale de origine infectioasa sau alergica, popular fiind cunoscuta ca si coriza sau guturai. Cuvantul isi are originile in limba franceza, „rhinite”. 


    In fapt, banala rinita acuta, numita coriza sau guturai este o inflamatie acuta de tip cataral a mucoasei nazale. Agentii etiologici sunt de natura virala.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Rinita este clasificata in trei tipuri
Rinita infectioasa
Rinita alergica
Rinita non-alergica
Factorii predispozanti pentru guturai sau rinita acuta
Evolutia este de obicei spre vindecare in 9 - 12 zile
Ce este o raceala comuna?
Simptomele unei raceli
Ce este gripa
Care este diferenta dintre o raceala si gripa?
Simptomele gripei
Homeopatia este o solutie interesanta pentru a ne ajuta corpul inspre vindecare
Peste 400. 000 de medici le folosesc zilnic

Transmiterea acestui virus se face prin contact direct si aerogen: infectia ramane localizata in mucoasa naso-faringiana si prin multiplicarile virale se produc distrugeri celulare care favorizeaza suprainfectia bacteriana.

Rinita este clasificata in trei tipuri

Rinita este clasificata in trei tipuri (desi rinita infectioasa este de obicei considerata ca o entitate clinica distincta, datorita naturii sale tranzitorii): rinita infectioasa include infectii bacteriene acute si cronice, rinita alergica si non-alergica.

Rinita infectioasa

Rinita este de obicei cauzata de o infectie virala sau bacteriana, inclusiv de raceli comune. Simptomele racelii comune includ rinoree, stranut, durere in gat (faringita), tuse, congestie, si o usoara durere de cap.

Rinita alergica

Daca aveti rinita alergica, sistemul imunitar identifica in mod eronat o substanta de obicei inofensiva ca un intrus. Aceasta substanta este numita alergen. Sistemul imunitar raspunde la alergen prin eliberarea de histamina si mediatori chimici, care de obicei determina simptome la nivelul nasului, gatului, ochilor, urechilor, pielii si cerul gurii. In plus fata de o declansare a alergenilor, simptomele pot, de asemenea, sa apara de la iritanti, cum ar fi fumul si mirosurile puternice, sau de la schimbari de temperatura si umiditatea aerului. Acest lucru se intampla deoarece rinita alergica provoaca inflamatii ale mucoasei nazale, ceea ce mareste sensibilitatea la inhalante.

Rinita non-alergica

Cel putin una din trei persoane cu simptome de rinita nu au alergii. Rinita nealergica afecteaza de obicei adultii si provoaca simptome pe tot parcursul anului, in special nas infundat si congestie nazala. Aceasta conditie este diferita de rinita alergica, deoarece sistemul imunitar nu este implicat.

Factorii predispozanti pentru guturai sau rinita acuta

Factorii predispozanti pentru guturai sau rinita acuta sunt: frigul, poluarea atmosferica, expunerea in medii aglomerate, obstructia nazala, oboseala fizica si psihica, alcoolismul, tabagismul sau malnutritia. Aceasta debuteaza cu indispozitie, senzatie de frig, oboseala, cefalee, anorexie, uscaciunea foselor si epifaringelui, prurit nazal, stranut, obstructie nazala. Ulterior apar rinoreea seroasa, lacrimare, uneori hipoacuzie si epistaxis (sangerarea nazala). in perioada de stare apare rinoreea mucopurulenta si obiectiv se constata congestia si hipertrofia mucoasei nazale cu prezenta de secretii abundente pe planseul foselor nazale.

Evolutia este de obicei spre vindecare in 9 - 12 zile

Rar pot aparea complicatii auriculare, sinuzale, oculare (conjunctivite), faringiene, traheobronsice.

Medicul specialist ORL, Sorin Dan Cadar raspunde cand este intrebat in 2016 ”Care sunt patologiile frecvente in cazul copiilor? Cazuri, exemple concrete unde se administreaza tratament homepatic in practica.

In pediatrie, cazuistica cea mai frecventa, in care Homeopatia este o metoda terapeutica de prim rang, sunt majoritare 3 categorii dintre care incontestabil, afectiunile tractului respirator sunt cele mai des intalnite:

Afectiunile tractului respirator: aici vorbim mai ales de rinite, rinoadenoidite, faringite, otite, amigdalite, traheite, traheo-bronsite, bronsite, pneumonii si, dupa 6 ani de sinuzite. Adica, intr-un limbaj uzual: nas infundat, muci in nas si in gat, usturimi sau dureri de gat, durere de urechi, tuse, febra, etc. Adevarul este ca orice afectare a aparatului respirator incepe cu Rinita. Daca nu se intervine la timp Rinita se complica si da nastere la celelalte afectiuni "in jos si in lateral". Daca se intervine in timp util, tratamentul homeopatic este de cele mai multe ori singurul tratament necesar si suficient pentru vindecare si stoparea complicatiilor descendente si laterale. Oricum, in patologia otica, tratamentul homeopatic este mult mai eficient si "curat" comparativ cu tratamentul conventional.

Ce este o raceala comuna?

Raceala comuna este o boala cauzata de un virus, insa cel mai comun este rhinovirus, care cauzeaza intre 10% - 40% din raceli.

Simptomele unei raceli

 Atunci cand ne loveste o receala, este posibil sa aveti urmatoarele simptome:
 Stranut
 Nas infundat sau care curge
 Ochi umezi
 Durere in gat

Ce este gripa?

Gripa este o boala respiratorie extrem de contagioasa cauzata de virusurile gripale A sau B. Gripa apare cel mai frecvent in timpul iernii si inceputul primaverii. Virusul gripei ataca organismul raspandindu-se prin tractul respirator superior si / sau inferior.

Care este diferenta dintre o raceala si gripa?

Racela si gripa sunt ambele infectii virale contagioase ale tractului respirator. Desi simptomele pot fi similare, gripa este mult mai rea. O racela te poate slabi, insa gripa nu te lasa sa te ridici din pat.

Simptomele gripei

Spre deosebire de o raceala, simptomele de gripa apar de obicei brusc. O alta diferenta importanta este febra, care nu apare la o raceala. Alte simptome includ:

 Dureri severe la nivelul muschilor si articulatiilor
 Durere si oboseala in jurul ochilor
 Slabiciune sau oboseala extrema
 Valuri de caldura, piele congestionata si rosie, ochi umezi
 Durere de cap
 Tuse uscata
 Durere in gat si nas infundat

Homeopatia este o solutie interesanta pentru a ne ajuta corpul inspre vindecare

Expresie a unei reactii de aparare naturala a organismului pentru a prinde un virus care ne invadeaza corpul prin mucoasa nazala, homeopatia prin diferite medicamente homeopatice va poate insoti in diferitele etape ale racelii.

Impotriva nasului care curge, nasului infundat si febrei, puteti recurge la un tratament, cum ar fi medicamentele homeopatice.  La primele simptome, discutati cu doctorul sau farmacistul dumneavoastra care va va sfatui care tratament homeopatic poate fi potrivit pentru simptomele dvs.

Medicul poate prescrie, de asemenea, un tratament pentru a reduce urmarile oricarei forme de rinita. Tratamentul homeopatic in aceste afectiuni prezinta o eficacitate demonstrata de studii clinice, nu sunt inregistrate efecte secundare si nu interactioneaza cu alte medicamente, nu provoaca somnolenta si nu provoaca uscarea mucoasei bucale.

Medicina este una si indivizibila. Ea exista, deoarece Hippocrate a transformat-o intr-un domeniu, alimentata de umanism, stiinta, si etica. Medicamentele homeopatice sunt printre solutiile disponibile acum profesionistilor din domeniul sanatatii.

Peste 400. 000 de medici le folosesc zilnic

Laboratoarele homeopatice, cauta sa puna la dispozitia profesionistilor din domeniul sanatatii si a pacientilor, medicamente eficiente care nu sunt iatrogene, sau cu alte cuvinte, fara toxicitate.

Homeopatia ofera raspunsuri concrete, uneori unice, in multe domenii: infectii ORL, dureri in timpul sarcinii , stres, simptome de gripa, boli cronice, tulburari de somn, alergii sezoniere, etc.” – Christian Boiron, Director General al Laboratoarelor BOIRON.

Categorie:Gripa la copii

Ai putea preveni stările gripale?