Jucarii pentru bebelusul nou nascut: de care si de ce

Jucarii pentru bebelusul nou nascut: de care si de ce

Jucarii pentru bebelusul nou nascut: de care si de ce

In primele luni de viata, inainte de a invata sa apuce obiecte sau sa se ridice, bebelusul tau va aprecia cel mai mult lucruri la care poate sa se uite sau pe care le poate asculta. Culorile vii si sunatorile sunt favoritele lui. Dar, asa cum spun multe generatii de mamici de la Desprecopii - un carusel atasat de patutul bebelusul este o jucarie pe care bebelusul poate sa o admire cu mult interes si placere.

Iata jucariile pentru nou - nascuti, recomandate de Desprecopii.

- despre Jucarii pentru bebelusul nou nascut: de care si de ce, veti citi:
Ce jucarii sunt potrivite pentru nou nascuti?
Jucariile de tinut in mana
Muzica si bebelusul
Jucariile mobile
Oglinda si bebelusul
Carticele cu poze viu colorate
Sunatori la sosete sau la manuta
Carusel pentru patut
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni
Jocurile bebelusului favorite luna de luna, in primul an de viata
Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 

In primele saptamani de viata, nou nascutii nu au nevoie de foarte multe jucarii pentru ca ei sunt ocupati cu ceea ce le face lor cea mai mare placere: sa manance, sa doarma si sa creasca. Insa, desigur, nu exista parinti care sa nu fie pregatiti cu jucarii care mai decare pentru mica minune din viata lor. Insa, ce jucarii sunt potrivite pentru nou nascuti?

Ce jucarii sunt potrivite pentru nou nascuti?

Vederea bebelusului e la inceput destul de slaba si se fixeaza pe lucruri aflate la 20-35 de centimetri de ochi. Bebelusul este atras de fata umana - si la o luna poate deja sa o recunoasca pe a mamicii., dar se bucura si de poze/desene de fete umane.

Motivele cu contraste puternice si culorile aprinse ii captiveaza atentia pentru ca pe acestea le vede cel mai usor. Deja stie sa aprecieze sunete si muzica linistita (invatati cantecele de leagan cu versuri).

Obiectele care se misca incet si produc un sunet usor sunt mult mai interesante decat cele fixe si tacute.

Jucariile de tinut in mana

Datorita vederii scurte, copilasul se va bucura de orice ii aduceti aproape. O vreme nu va putea sa tina singur jucariile, dar isi va arata preferintele agitandu-se in directia celor care ii fac placere.


Aici o colectie de zornaitori recomandate - la cele mai bune preturi posibile

Muzica si bebelusul

Este unul din cele mai bune mijloace de a mentine copilul fericit si linistit. Incercati mai multe genuri- dar nu prea agresive- si observati-i reactia.

Jucariile mobile

O jucarioara miscatoare poate adauga o noua dimensiune viziunii orizontale a copilului asupra vietii. Optati intotdeauna pentru culori si modele contrastante. Multi copilasi sint in special atrasi de mobile care canta. Atasati jucaria mobila de leagan, in partea dreapta, caci copiii de varsta mica privesc spre dreapta 80% din timp, asa ca o jucarie agatata deasupra sau in stanga nu ar fi de prea mare utilitate.Pentru siguranta, plasati jucaria mobila asa incat sa nu poata fi accesibila copilului.

Jucarie Mappy Toys Pianul fermecat, cu lumini si sunete - o gasitit aici la cel mai bun pret posibil

Oglinda si bebelusul

Desi la inceput nu realizeaza ca ceea ce vede e chiar el insusi, bebelusul gaseste fascinanta propria reflectie in oglinda. In jurul varstei de 3 luni, copilasul poate stabili o relatie cu reflectia sa si incepe sa-i zambeasca.. Cautati o oglinda pe care o puteti fixa pe o parte a leaganului sau linga masuta de schimb.


Aici multe jucarii cu oglinda pentru bebelusi

Carticele cu poze viu colorate

Exista carticele moi, cu poze sau modele usor de vazut, confectionate special pentru copii. Culcati-va langa copilas, ca sa va poata privi in timp ce intoarceti paginile si-i cititi cu glas tare - merita efortul, chiar la aceasta varsta frageda.


Carticele moi si interactive pentru bebelusi aici

Sunatorile

O jucarie molcuta care tremura sau tipa cand e apasata il va face fericit pe copilul dumneavoastra luni intregi de-acum inainte.In plus, atingerile accidentale il vor ajuta sa realizeze ce poate face cu manuta.

Sunatori la sosete sau la manuta

Atasati o sunatoare mica la incheietura mainii sau la glezna copilului, sau puneti-i sosetute cu clopotei. Aceasta ii va produce lungi momente de desfatare si experiment cu noi sunete pe care le poate produce singur.

Carusel pentru patut

Bebelusul adora muzica blanda, asa ca se bucura de un carusel atasat de patut - de unde poate sa il priveasca cum se misca si sa-i asculte. Dupa o vreme bebelusul se va obisnui sa-i priveasca timp de cateva minute inainte de a adormi. Din cand in cand luati-l in brate si aratati-i cum sa sune clopoteii el insusi.


AICI o galerie mare de carusele pentru bebelusi - la cele mai bune preturi posibile

Un carusel agatat deasupra patutului ofera multe ore de placere, mirare si relaxare bebelusului. Pentru ca e o mica minune pentru ochii si mintea lui :) Si pentru ca ii stimuleaza curiozitate si ii antreneaza privirea. In plus, il calmeaza.

 

Impodobiti dormitorul si patutul copilului cu ceva facut de propriile voastre maini. Un carusel este un inceput grozav, in plus va si stimula copilasul intr-un mod placut! Iata 34 de modele  diferite, de carusele adorabile pentru copii, pe care le puteti crea singuri acasa!


8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.

Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc.

Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe 

15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Nou nascutii sunt fiinte fascinante-simturile sunt in continua dezvoltare si sunt atrasi de aproape orice.

La aceasta varsta jocul are mai mult de a face cu legaturile care se formeaza, confortul si increderea in activitatile interactive pline de viata. Parintii pot ajuta bebelusii sa isi formeze muschii si capacitatile senzoriale, insa urmand pauzele necesare pentru ca acesta sa nu devina ... citeste mai departe

Jocurile bebelusului favorite luna de luna, in primul an de viata

Este vorba desigur de marile etape. Acestea trebuie adaptate in functie de evolutia copilului. Inca de la nastere luati-va in brate pruncul, leganandu-l bland. In afara placerii pe care o veti resimti voi, acest lucru va favoriza descoperirea reciproca.  

De la luna a treia Aici dezvoltarea in luna treia

Bratele si picioarele bebelusului se agita liber si el poate sa te urmareasca cu privirea. Aseaza-l pe o paturica, pe care mama si tata o vor tine de cele patru colturi, si leganati-l bland privindu-l si zambindu-I; drept recompensa veti primi un suras larg din partea bebelusului.

 De la luna a patra:  Aici dezvoltarea in luna a patra

Luandu-l in brate si sustinandu-l de burtica, faceti-l sa se joace de-a avionul. Cu bratele si picioarele intinse, lui ii va place sa zboare si va aprecia aceasta pozitie noua, descoperind lumea de la inaltime. Incepeti mai intai incetisor, apoi accelerati ritmul, caci, in bratele voastre, el se va simti in siguranta.

 De la luna a cincea:  Aici dezvoltarea in luna a cincea

 Copilul incepe sa se ridice pe antebrate. Aseaza-l pe picioarele tale indoite, tine-l ferm cu mainile si fa-l sa se joace de-a “ascensorul”. Picioarele tale se ridica din ce in ce mai sus si miscarea devine din ce in ce mai rapida.

 De la luna a sasea:  Aici dezvoltarea in luna a sasea

El isi controleaza bine mainile si picioarele. Cand este asezat pe burtica, el incearca sa se intoarca pe spate. Il vei aseza pe antebratele tale trecandu-ti mainile pe sub burtica lui. Uneste-ti mainile cu cele ale tatalui, astfel veti putea sa-l faceti sa se rostogoleasca de pe spate pe burta si invers.

 De la luna a opta:  Aici dezvoltarea in luna a opta

Copilul stie sa se intoarca in toate directiile, ramane in pozitia sezand fara sa fie sprijinit. In curand va incerca sa se ridice in picioare. In picioare, sustinut, ii place sa sara. Poti sa accentuezi miscarea, ridicandu-l mai sus de indata ce sare el.

 De la luna a noua:  Aici dezvoltarea in luna a noua

Agatat de un scaun sau o mobila el se tine in picioare. Daca in patru labe este un campion, putem sa-i organizam o cursa cu obstacole. Pune pe jos puneti pe jos cateva perne tari. Incurajeaza-l sa le escaladeze aratandu-i o jucarie pe care o va gasi de cealalta parte a pernei.

 De la luna a zecea:  Aici dezvoltarea in luna a zecea

Copilul este din ce in ce mai indemanatic. Adauga la obstacole un tunel din perne tari. El va aprecia jocul “cucu-bau” daca te ascunzi de cealalta parte a tunelului. El va sti, de asemenea, ca jucaria disparuta va fi regasita de cealalta parte a obstacolului.

 De la luna a unsprezecea:  Aici dezvoltarea in luna a unsprezecea

Copilul cauta sa se ridice in picioare. Poti sa-I pregatesti un mic traseu pe care el va trece de la mersul in picioare la cel in patru labe. Aseaza perne, scaune, taburete. El va cauta sa ajunga la tine.

 De la luna a douasprezecea:  Aici dezvoltarea in luna a douasprezecea

Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.).

Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. ana maria
    ana mariatrimis la 24/2/2004

    Articol interesant.Mai ales ca sunt o mamica de fetita care abia isi descopera manutele. Si jucariile, mai ales sunatorile de tinut in mana, o ajuta.Dar parca nu mai am rabdare.Are trei luni si o saptamana si deja as vrea sa duca singura canita la gura si sa bea:-):-))Oare ce ar mai trebui sa fac s-o incurajez in a-si folosi manutele?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII