La 4 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida - acestea sunt optiunile

La 4 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida - acestea sunt optiunile

La 4 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida - acestea sunt optiunile

Odiseea Sarcinii și Nașterea Stelei tale au rămas în urmă, iar acum te ocupi zi și noapte de comoara venită pe lume. Încetul cu încetul ai reușit să pui la punct rutina alăptării, a băitei de seară, a nopților albe... și ai devenit mamica profesionistă. Dar mai sunt și alte lucruri de făcut prin casă, în timp ce comoara ta doarme... 😴💤

Printre lucrurile de care te poți ocupa în această perioadă este și trierea hainelor pe care le-ai purtat în timpul sarcinii. Dar ce poți face cu ele? Iată sfatul de la DespreCopii. 👚🤰

Dupa nastere, este posibil sa incepi sa te gandesti daca vreti sa mai pastrezi de gravida.

Iata cateva lucruri la care trebuie sa te gandesti si sa le cantaresti:

Este timpul sa renunti la aceste haine?

A nu mai purta hainele de gravida poate fi unul dintre primele lucruri pe care ti le doresti imediat dupa nastere. Insa abia dupa nastere vei avea o perspectiva mai buna asupra modului in care te simti in propria piele si vei lua o decizie mai buna privind faptul ca este momentul sa incetezi sa porti hainele de gravida.

Vei  mai avea nevoie de hainele de graviduta inca o data? 

Atunci cand trebuie sa decizi ce sa faci cu hainele de gravida pe care nu le mai porti - e timpul sa te gandesti si la ce simtiti despre ele, sau la ce ai simti daca ar veni vremea sa le porti din nou. Inainte de a le impacheta si a le pune in categoria lucrurilor ce vor parasi casa, intreaba-te daca va mai fi vreo situatie in care sa ai nevoie de ele... 

Daca va mai fi nevoie... tot hainele astea le-ati purta? 

Daca ai de gand sa mai ai si alti copii,  este bine sa le impachetezi si sa le puneti bine, astfel data viitoare vei avea dulapul plin de haine potrivite tuturor schimbarilor prin care vei trece din nou. Totusi, daca simti ca nu ai mai purta din nou aceste haine, mai bine nu le pastrezi. 

Este vreuna dintre prietenele tale insarcinata?

Daca nu te-ai  decis sa pastrezi sau sa scapi de hainele de graviduta, le poti da unei prietene care este insarcinata. Astfel te vei  simti bine sa faci o fapta buna in loc de a arunca hainele si iti oferi ocazia de a cumpara haine noi, daca ramai iar insarcinata.

  S-ar potrivi hainele astea altcuiva? Pot face un bine cu aceste haine?

Iti mai plac hainele de graviduta?

Dupa cele noua luni in care le-ai purtat tot timpul este posibil sa crezi ca ti-ai schimbat stilul si sa nu iti mai placa la fel de mult. :)

Este chiar asa evident ca sunt haine de gravida?

Nu toate hainele de graviduta arata ca niste haine de gravida. Daca sunt comfortabile si le poti purta fara sa iti scoata burtica in evidenta, fiindca multe haine de gravida evidentiaza burta, poti sa le porti in continuare, linistita.

Ei asadar, noi ti-am prezentat anumite idei care va pot apare atunci cand vei incerca sa organizezi hainele din dulap. Alegerea este insa a TA, mamico.  Probabil vei fi bucuroasa sa scapi de hainele de gravida, stiind ca te vei intoarce la hainele obisnuite, insa ...  este posibil sa ai surpriza ca hainele de dinainte de sarcina sa nu iti vina la fel de bine ca inainte. Nu e nimic, acum silueta e mai putin importanta ... ai desigur alte prioritati si mai putin timp sa stai in oglinda, oricum :).  Cititi: 12 subterfugii pentru proaspetele mamici

După încheierea sarcinii, femeile pot lua în considerare aceste multe opțiuni cu privire la hainele de maternitate pe care le-au purtat:

1. Păstrarea lor: Dacă există planuri pentru o sarcină viitoare, hainele de maternitate pot fi păstrate pentru a fi purtate din nou în timpul următoarei sarcini.

2. Donarea: Multe organizații caritabile și magazine de rezale acceptă donații de haine de maternitate. Aceasta poate fi o modalitate minunată de a ajuta alte femei însărcinate care ar putea avea nevoie de astfel de haine.

3. Vânzarea: Dacă hainele de maternitate sunt în stare bună, femeile le pot vinde online sau în magazine de consignație pentru haine de maternitate, ceea ce le poate ajuta să recupereze o parte din investiția lor.

4. Schimbarea: În unele cazuri, hainele de maternitate pot fi modificate pentru a fi potrivite și după sarcină. Un croitor sau o croitoreasă profesionistă poate ajuta cu această modificare.

5. Împrumut sau partajare: Hainele de maternitate pot fi împrumutate sau partajate cu alte prietene sau familii care sunt sau vor fi însărcinate.

6. Reciclare: Dacă hainele de maternitate nu mai pot fi purtate sau nu sunt potrivite pentru a fi donate, ele pot fi reciclate sau transformate în alte proiecte DIY.

Fiecare femeie poate alege varianta care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor sale după încheierea sarcinii. Este important să păstreze hainele care au o valoare sentimentală și să facă alegeri responsabile cu privire la celelalte opțiuni.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII