Cum se poate evita infectarea cu HPV

Cum se poate evita infectarea cu HPV

Cum se poate evita infectarea cu HPV

Virusul HPV nu poate fi vindecat, dar exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a reduce sansele de a contracta virusul.


Iata 6 lucruri pe care le puteti face pentru a evita contractarea HPV si aflati cum va puteti trata daca ati fost diagnosticat cu HPV

in acest articol veti citi mai multe despre:

1. Folositi prezervative latex de fiecare data cand aveti relatii sexuale
2. Luati in considerare abstinenta de la contactul sexual
3. Vaccinati-va
4. Teste regulate de tip Papanicolau
5. Luati in considerare limitarea numarului de parteneri sexuali
6. Evitati activitatea sexuala daca aveti veruci genitale

Pot fi tratat pentru HPV?

Ce este HPV si cum se transmite?

Virusul Papilloma uman (HPV) este cea mai frecventa infectie cu transmitere sexuala (ITS) din lume; 79 de milioane de americani sunt infectati cu HPV. De fapt, cei mai multi oameni activi sexual vor contracta HPV la un moment dat in viata lor.

Exista mai mult de 150 de tipuri de HPV si fiecare are un numar. In cele mai multe cazuri, infectia cu HPV este inofensiva si va disparea singura - cu exceptia cazului in care sistemul imunitar al organismului este compromis, caz in care ar putea duce la probleme grave de sanatate. Citeste pe larg; Ce este HPV si cum se transmite?

1. Folositi prezervative latex de fiecare data cand aveti relatii sexuale

Asigurati-va ca urmati instructiunile de pe pachet atunci cand introduceti un prezervativ si cautati orice defecte sau imperfectiuni. Va rugam sa retineti, totusi, ca HPV poate inca sa infecteze zonele care NU sunt protejate de prezervativ.

2. Luati in considerare abstinenta de la contactul sexual

Aceasta este metoda cea mai eficienta de a evita contactul intim piele-pe-piele. Pentru majoritatea adultilor, insa, aceasta nu este o optiune viabila...

3. Vaccinati-va

Vaccinul HPV protejeaza femeile impotriva a 90% din cancerele de col uterin si 90% dintre verucile genitale la barbati si femei. Potrivit CDC, vaccinul este de obicei recomandat femeilor pana in 26 de ani si barbati pana in 21 de ani. Cei care se incadreaza in urmatoarele categorii sunt, de asemenea, recomandati pentru vaccinul HPV:

• Tinerii care fac sex cu alti barbati (pana in 26 de ani)
• Tinerii adulti transgender (pana in 26 de ani)
• Tinerii ce au conditii de sanatate imunocompromise, cum ar fi HIV (pana in 26 de ani)

4. Teste regulate de tip Papanicolau

Majoritatea cancerelor de col uterin invazive se gasesc la femeile care nu sufera frotiuri de rutina ale TB. Prin urmare, femeile ar trebui sa efectueze teste regulate pentru a identifica modificarile anormale ale colului uterin.

5. Luati in considerare limitarea numarului de parteneri sexuali

Multe studii au identificat o corelatie directa intre numarul de parteneri sexuali pe care il are o persoana si infectiile cu HPV. Cu cat aveti mai multi parteneri sexuali, cu atat este mai posibila expunerea la virus.

6. Evitati activitatea sexuala daca aveti veruci genitale

Daca credeti / stiti ca aveti veruci genitale, trebuie sa va opriti din orice activitate sexuala si sa cautati imediat tratament. Merita sa observam aici ca, in timp ce verucile genitale vizibile dispareau de-a lungul timpului, HPV poate ramane in sange.

Pot fi tratat pentru HPV?

Nu exista nici un remediu pentru virusul in sine, dar majoritatea infectiilor cu HPV dispar pe cont propriu. Atunci cand este nevoie de tratament, medicul se va concentra in jurul eliminarii si ameliorarii verucilor, precum si a oricaror celule anormale ale colului uterin.

Cele mai frecvente forme de tratament non-chirurgical implica in primul rand utilizarea de medicamente aplicate direct pe leziune. Urmatoarele medicamente sunt utilizate in mod obisnuit:

• Imiquimod: Aceasta este o crema care ar putea stimula capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva HPV.
• Medicamente care contin acid salicilic: Aceste medicamente actioneaza prin eliminarea straturilor de radacina putin cate putin.
• Podofilox: Acest medicament distruge tesutul genital pentru negi.
• Acid tricloracetic: Acesta este un tratament chimic care arde negii localizati in jurul regiunii genitale, talpi si palme.

Cele mai frecvente forme de tratament chirurgical includ:

Criochirurgia, cunoscuta si sub denumirea de crioterapie: Aceasta este o procedura chirurgicala care implica inghetarea negilor cu azot lichid.
LEEP (procedura de excizie prin electrochirurgie): Procedura LEEP de excizie electrochirurgicala sau electrocauterizare cu ansa utilizeaza un fir subtire incarcat electric cu voltaj jos pentru indepartarea negilor, pentru a taia tesutul anormal
Laser: o lumina intensa este indreptata spre negi sau orice celule anormale pentru a le distruge...

 

Simptomele HPV si teste disponibile pentru detectarea HPV

Simptomele HPV depind de numeroasele subtipuri ale virusului cu care este infectata o persoana. In multe cazuri, infectia cu HPV nu cauzeaza simptome. Exista totusi un numar de tulpini HPV care pot provoca simptome. Iata principalele semne de avertizare pe care trebuie sa le urmariti:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII