8 lucruri pe care nu le stiai despre vise

8 lucruri pe care nu le stiai despre vise

8 lucruri pe care nu le stiai despre vise

  • Toata lumea viseaza - in fiecare noapte - si totusi, stim atat de putine despre visele noastre. De unde provin? Ce inseamna? Le putem controla sau ar trebui sa incercam sa le interpretam? Aflati in continuare!

Toata lumea viseaza - in fiecare noapte - si totusi, stim atat de putine despre visele noastre. De unde provin? Ce inseamna? Le putem controla sau ar trebui sa incercam sa le interpretam? Aflati in continuare!

1. Visele va pot ajuta sa invatati

Daca studiati pentru un test sau incercati sa invatati ceva nou, ati putea lua in considerare un pui de somn sau ideea de a va duce la culcare mai devreme, mai degraba decât a plana asupra unui manual la ore tarzii. Iata de ce: atunci când creierul viseaza, va ajuta sa invatati si sa rezolvati probleme. Intr-un studiu recent, cercetatorii afirma ca visele sunt modul in care creierul prelucreaza, integreaza si intelege noile informatii. Pentru a va imbunatati calitatea somnului - si capacitatea creierului de a invata - evitati zgomotul in dormitor, cum ar fi televizorul, care poate avea un impact negativ asupra lungimii si calitatii viselor.

2. Cele mai frecvente vise? Sotul / sotia dvs. va inseala

Daca v-ati trezit vreodata intr-o sudoare rece dupa ce ati visat o escapada extraconjugala a partenerului cu cea mai buna amica, nu sunteti singura. Cel mai frecvent vis raportat este cel in care partenerul dumneavoastra va inseala. Visul infidelitatii este cosmarul care ii bântuie pe cei mai multi oameni, uneori pe o baza recurenta. Insa acesta rareori are de a face cu o infidelitate reala, ci mai degraba teama comuna si universala de a fi nedreptatit sau parasit.

3. Intr-o singura noapte puteti avea cel putin doua vise

La fiecare 90 de minute pe noapte avem parte de un nou vis. Primul vis dintr-o noapte este de aproximativ 5 minute, iar ultimul, cel inainte de trezire poate dura de la 45 minute la o ora. Se estimeaza ca majoritatea oamenilor au peste 100.000 vise intr-o viata.

4. Puteti zabovi intr-un vis, dupa trezire

V-ati trezit vreodata dintr-un un vis atat de frumos si perfect, incat v-ati dorit sa puteti adormi din nou si sa va bucurati de el la maxim (probabil stiti despre ce gen de vis este vorba, nu? visul cu George Clooney?... spre exemplu)? Puteti! Ramaneti intinsa in pat - nu miscati un muschi - si puteti sa ramaneti intr-o stare de semi-vis pret de câteva minute. Cel mai bun mod de a va aminti visele este sa ramaneti pur si simplu in pozitia in care v-ati trezit, deoarece aceasta este pozitia care ati avut-o in timpul visului. Cand va mutati corpul, va deconectati de visul in care erati doar cateva secunde in urma.

5. Chiar si visele bizare pot fi interpretate

Desi poate fi greu sa credeti ca un vis aiurit despre un circ sau un viscol poate avea orice semnificatie in viata reala, de cele mai multe ori visele noastre se refera la lucruri despre noi insine sau lumea din jurul nostru, pe care suntem nevoiti sa le intelegem. Adesea avem tendinta sa respingem aceste vise datorita componentelor ciudate, insa sentimentul pe care il avem in acel moment conteaza cel mai mult.

6. Visele care se repeta poate fi modul in care mintea incearca sa va spuna ceva

Aveti acelasi cosmar mereu? Incercati sa cautati mesajele care stau la baza visului, astfel incât sa puteti scapa de el. De exemplu, un vis comun recurent implica pierderea dintilor sau craparea lor: acest vis va poate indruma sa va monitorizati si imbunatatiti modul in care comunicati. Nimc nu este inexplicabil.

7. Visele pot fi controlate

Conform rezultatelor unui nou sondaj, 64.9 la suta din participanti au raportat faptul ca in timpul visului sunt constienti ca viseaza, si 34 la suta au raportat ca isi pot controla visele uneori. Nu este usor pentru unii dintre noi sa preluam controlul viselor, insa merita sa incercam. Urmatoarea tehnica este deosebit de utila pentru persoanele care sufera de cosmaruri recurente; inainte de a merge la culcare spuneti-va: "Daca voi avea acel vis din nou, voi incerca sa imi amintesc ca este doar un vis, si voi fi constienta de asta." Când invatati sa fiti constienta de faptul ca visati intr-un vis, nu numai ca aveti puterea de va feri de monstrii si ateriza in bratele lui Brad Pitt de exemplu, dar va antrenati mintea pentru a evita cosmarurile, in primul rând.

8. Visele nu apar doar in timpul somnului

Se pare ca, puteti visa si la birou, la locul de munca, in masina, chiar si la un meci de fotbal al copilului dumneavoastra. Aceste vise nu trebuiesc confundate cu  a visa cu ochii deschisi - este real si oarecum usor de facut si implica doar imaginatia dumneavoastra activa. Primul pas este sa va gânditi la un vis recent pe care l-ati avut (de preferinta, unul bun!). Gasiti un loc linistit contemplativ, aduceti-va aminte un vis si lasati-l sa se manifeste. Aceste vise pot fi folosite ca un instrument de relaxare, creeandu-se o interactiune mai fluida intre partile inconstiente ale mintii si cele vigilente.

Despre vise, mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere si vorbim despre astrologie, vise si alte forte :))

Astrologie si Horoscop

 Discutii despre Astrologie, Vise, Horoscoape, si alte forte din viata noastra>>


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII