Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult

Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult

Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult

  • Potrivit unui studiu facut de cercetatori greci, cafeaua inbunatateste elasticitatea arterelor. Elasticitatea arterelor le mentine pe acestea in forma si le protejeaza de afectiuni ale inimii.

Potrivit unui studiu facut de cercetatori greci, cafeaua inbunatateste elasticitatea arterelor. Elasticitatea arterelor le mentine pe acestea in forma si le protejeaza de afectiuni ale inimii.

Locuitorii insulei grecesti Ikaria au fost folositi ca subiecti in acest studiu. O treime din ei au depasit varsta de 90 de ani. La aceasta se adauga o incidenta cu 20 % mai mica a cancerelor, si o incidenta de 50% mai mica a bolilor de inima decat restul tarilor occidentale.

Initial, se credea ca dieta mediteraneana, cu un continut bogat in ulei de masline, miere de albine , si ceaiul de plante baut traditional pe insula, joaca un rol important in atingerea acestor performante. Pentru ca, de asemeni, pe plan local , cafeaua este o parte a unei vechi traditii grecesti, cercetatorii au dorit studierea acesteia. Asa s-a ajuns la concluzia ca aceasta bautura ne ajuta sa traim mai mult.

Locuitorii insulei (56%) care beau una sau maxim doua cesti de cafea pe zi aveau cele mai sanatoase artere, la fel ca arterele unui om tanar. Aveti grija insa, mai mult de 2 cesti de cafea pe zi are efectul opus. Acei subiecti care in timpul studiului au baut mai mult de 2-3 cesti pe zi au prezentat artere in cea mai proasta stare din toti.

Astfel, sfatul cel mai bun este sa consumati una sau doua cesti de cafea pe zi , pentru ca aceasta cantitate ofera efectul pozitiv maxim, precum cafeina sau antioxidantii.

Va recomandam sa mai cititi si:

Bananele, un aliment perfect - Bananele sunt gustoase, sanatoase, mobile (usor de luat peste tot), destul de ieftine si un ingredient grozav pentru shake. Dar asta nu este totul, spun specialistii. Ei cred ca expresia "going bananas" (expresie care inseamna a o lua razna) provine din efectul pe care il au bananele asupra creierului. Dupa ce veti citi acest articol, nu veti mai privi niciodata bananele cu aceiasi ochi. Iata de ce...

Mituri false despre diete - Exista mituri despre diete in care credem fara a sti de ce o facem si care sunt total false, la fel cum exista obiceiuri alimentare sanatoase care neavind statutul de mit sunt considerate depasite. Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri false despre diete... 

Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii - Gripa, virozele sau răcelile sunt afecţiuni care ne dau tarcoale in sezonul rece, afectandu-ne puterea de concentrare şi de muncă. În momentul în care tratamentele medicamentoase nu dau rezultate, iar simptomele bolii persista, remediile homeopatice pot fi o alternativă.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

Dictionarul vitaminelor
Lista neagrã a substantelor chimice care otrãvesc alimentele
Anticonceptionalele hormonale - Mit si Realitate
Oare ar trebui sa fim cu totii vegetarieni?
Telefonul mobil in atentie
Antibioticele si cancerul de san
Anti-perspirantele si cancerul de san
Atotputernicul arbore genealogic
Sexul si alimentele din bucatarie
Vergeturile si tratamentul lor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII