Frica unei mămici: de ce ma tem că relația mea cu partenerul nu va mai fi niciodată la fel

Frica unei mamici: de ce ma tem ca relatia mea cu partenerul nu va mai fi niciodata la fel

Frica unei mămici: de ce ma tem că relația mea cu partenerul nu va mai fi niciodată la fel

Venirea unui copil în viața unui cuplu este un eveniment major. Unele proaspete mămici se tem că după nașterea copilului, relația lor cu partenerul nu va mai fi niciodată aceeași. 😰

Adevărul este că, în timp ce da, un copil poate modifica dinamica relației - asta nu înseamnă că se va schimba în rău, sau că va dispărea pasiunea sau distracția din relație. Însă, pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că vor fi un pic alte genuri de distracție ... și ceva mai puține nopți de pasiune conjugală... (cel puțin în primele luni când mami e zombi) 😅

in acest articol veti citi mai multe despre:
Când el și ea intră in liga #desprecopii
Faceti-va timp unul pentru celalalt atunci cand puteti
Alte frici de mămici de nou născuti
Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire
Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?
Abuzul emotional si violenta domestica dupa nastere

Când el și ea intră in liga #desprecopii

Devenind părinti, si el si ea intră intr-o noua liga. Liga #desprecopii. Foarte multe lucruri se schimbă, de la activitatile de zi cu zi, pană la griji, frici, oboseală si fericire.  Cu toate acestea, meseria de parinte pune adesea o presiune asupra relatiei din cuplu, indiferent de ceea ce a fost inainte...

Faceti-va timp unul pentru celalalt atunci cand puteti

O parte din problema este oboseala si faptul ca aveti mult mai putin timp sa petreci impreuna.

Este mult mai greu sa iesiti impreuna la un restaurant si sa va bucurati de lucrurile pe obisnuiati sa le faceti. Partenerul se poate simti lasat deoparte si este posibil chiar sa va suparati ca nua veti sprijinul pe care ila steptati.

Dar stadiul in care copiii absorb toata energia fizica si emotionala a unui parinte nu dureaza pentru totdeauna :)

Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire

Cine are deja copii, stie cu siguranta ce inseamna schimbarea pe care o aduce cu sine marirea numarului de membri ai familiei in viata de cuplu. Nasterea unui bebelus, dincolo de fericirea enorma pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, un uragan in interiorul cuplului din punctual de vedere al intimitatii.

Iata, avem pregatit un ghid de supravietuire a vietii sexuala a cuplului - dupa ce devin parinti. 

Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit

Cliseul care circula printre cei care abia au devenit parinti este ca barbatii intotdeauna abia asteapta sa faca din nou sex, iar femeile nu sunt deloc nerabdatoare. Dar, credeti sau nu, unii tati nu sar deloc in sus de bucurie la gândul de a face din nou sex cu sotia dupa nastere. Iata sfatul de la Desprecopii.

Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?

Dupa nasterea bebelusului, activitatea sexuala a unui cuplu atinge o vreme recordul de inactivitate. Nici tinerei mamici dar nici proaspatului tatic nu prea il inghesuie hormonii sa treaca 'la actiune'. Pe de o parte de vina e oboseala, grijile pentru bebelus si ... desigur hormonili.

Iata pe larg - si cu sinceritate - mai multe detalii despre sexul cuplului dupa nasterea bebelusului.

Abuzul emotional si violenta domestica dupa nastere

Ideal vorbind, toata lumea se asteapta ca un copil sa aduca fericire parintilor si sa le transforme viata intr-o oaza de bucurie. Si in majoritatea cazurilor acest lucru se si intampla. Schimbarea poate genera insa si efecte negative, la care partenerii insisi poate ca nici nu s-au gandit vreo clipa. A deveni parinte este un lucru care iti schimba ireversibil viata - este un adevar care nu mai are nevoie sa fie demonstrat si pe care il cunosti doar atunci cand experimentezi tu insuti viata de familie din ipostaza de parinte. Schimbarea isi pune cu siguranta amprenta si asupra relatiei dintre partenerii cuplului in sanul caruia apare un copil.

Reactiile fiecaruia dintre parteneri pot fi imprevizibile .... Citeste despre abuzul emotional si violenta domestica dupa nastere.
 

Esti pregatita sa-ti reiei viata sexuala dupa nastere ? TEST

Esti pregatita sa-ti reiei viata sexuala dupa nastere? Iata un test care te poate ajuta sa descoperi un raspuns :)

Suprizele unei mamici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? 

 

Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici. 

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com.

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII