Prima din fricile unei mămici de bebe: Ingrijirea buricului bebelușului
Ingrijirea buricului (bontului ombilical) nou născutului pare să fie prima frică din galeria fricilor pe care le au proaspetele mămici. Unele mămici sunt ingrozite de spaima că ceva rau s-ar putea intampla bebelusului, altele sunt un pic mai relaxate...
Fricile de mămici sunt felul in care proaspetele mămici incearcă sa isi protejeze, cu dragoste, puiul. Fricile mămicilor sunt manifestarea naturală a instinctului matern.
"Am fost atat de ingrijorata ca va cadea inainte sa fie momentul ... si ca nu reusesc sa il curat cum trebuie. A fost foarte ciudat! Chiar si dupa ce a cazut inca eram cu grija... !" spune o mamica pe forumul Desprecopii.
in acest articol veti citi mai multe despre:
Bontul ombilical va cadea la aproximativ doua saptamani dupa nastere
Taierea si ingrijrea cordonul ombilical la nou nascuti
Multe mamici nu stiu cum se ingrijeste buricul bebelusului
Ingrijirea buricului bebelusului
Alte frici de mămici de nou născuti
Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa
Bontul ombilical va cadea la aproximativ doua saptamani dupa nastere
Daca si tu este speriata de bontul ombilical al bebelusului, afla ca nu esti singura mamica cu aceasta grija. In acest caz, nu trebuie sa faci nimic! Natura isi va urma cursul, iar bontul ombilical va cadea la aproximativ doua saptamani dupa nastere.
Intre timp, pastrati scutecele bebelusului sub nivelul buricului - cele mai multe mame sugereaza pliere acestuia in partea de sus.
Taierea si ingrijrea cordonul ombilical la nou născuti
Primul lucru care i se va intampla bebelusului dupa nastere este taierea cordonului ombilical.
Insă la cat timp trebuie taiat si clemat cordonul ombilical? Exista avantaje daca se intarzie taierea sa? Si apoi cum anume se ingrijeste bontul ombilical? Iata sfaturi foarte utile fiecarei mamici de nou-nascut.
Multe mămici nu stiu cum se ingrijeste buricul bebelusului
Iată tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea bontului ombilical al bebelusului. Citeste cele 5 sfaturi despre cum trebuie ingrijit buricul bebelusului
Ingrijirea buricului bebelusului
Legatura dintre placenta mamicii si bebelus e facuta de cordonul ombilical.
Imediat dupa nastere, cordonul ombilical se prinde cu o clema si apoi taiat. Procedura nu este durereoasa pentru bebesul - deci nu trebuie sa iti faci griji. Totusi, dupa sectionare, ce ramane - adica bontul ombilical - necesita o supraveghere atenta deoarece ar putea expune nou-nascutul la riscul de hemoragie si infectie. Iata sfatul de la Desprecopii.com AICI
Alte frici de mămici de nou născuti
Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia
Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa
Prima zi cu bebelusul nou nascut acasa .... este una din zilele speciale ale fiecarei proaspete mamici. Poate fi chiar coplesitoare.
17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege
Primele luni dupa nasterea primului tau copil sunt ca un vartej din care lipseste notiunea de timp. Ei bine, uneori ne uitam inapoi si nu stim cum am reusit sa trecem peste ele. De la lipsa amara de somn, la modificarile corporale putin infricosatoare, si pana la hormonii furiosi, totul este un pic dezastruos. Insa oricat de infricosatoare, provocatoare si de-a dreptul nebuna este acea perioada, ea este, de asemenea, presarata si cu o multime de momente hazlii ...Iata 17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Daaa, asa este :) Sincer nu prea indrazneam sa ii curat buricul, dar fiindca sotul era si mai panicat decat mine nu am avut incotro :))
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII