Pierderea in greutate și fertilitatea unei femei

Pierderea in greutate si fertilitatea unei femei

Pierderea in greutate și fertilitatea unei femei

Să ai o greutate sănătoasă înainte de sarcină contează, dar pierderea dramatică în greutate nu este întotdeauna folositoare. Iată ce spun experții despre a fi în formă pentru sarcină.


Când te gândești să ai un copil, vrei să fii în cea mai bună stare de sănătate. Dacă discuţi cu medicul despre dorinţa rămâne gravidă, este posibil să te întrebe despre obiceiurile alimentare, suplimentele prenatale și chiar despre greutatea ta.

- veţi citi:
Greutatea afectează capacitatea de a concepe
Excesul de greutate poate fi legat de PCOS
Adoptă un plan de alimentație echilibrat

Greutatea afectează capacitatea de a concepe

Cand vor sa conceapa un copil, multe cupluri sunt surprinse sa auda ca greutatea face parte din ecuație. Dar kilogramele in plus, adica - supraponderabilitatea poate modifica hormonii care controlează ciclurile menstruale și ovulația, ceea ce îţi afectează capacitatea de a concepe.

De exemplu, celulele adipoase pot produce estrogen, astfel încât organismul tău poate produce estrogen în exces dacă eşti supraponderală, ceea ce te poate împiedica să ovulezi în mod regulat. Iar când nu ovulezi în mod regulat, poate fi dificil pentru a determina timpul conceperii. Daca doresti sa iti calculezi ovulatia, pentru a sti exact cand ai sansele cele mai mari de a concepe un copil - foloseste calculatorul ovulatiei.

Excesul de greutate poate fi legat de sindromul ovarului polichistic

În unele cazuri, excesul de greutate poate fi legat de sindromul ovarului polichistic, care este un dezechilibru al hormonilor reproducători. Femeile cu sindromul ovarului polichistic au un sanse mai mic de a concepe un copil din cauza dezechilibrelor hormonale care împiedică ovarele să elibereze un ovul în fiecare lună. Multe femei cu sindromul ovarului polichistic au, de asemenea, şi rezistență la insulină, care este asociată cu excesul de insulină. Și deoarece nivelurile ridicate de insulină determină ovarele să producă mai mult testosteron și mai puțin estrogen, această poate opri ovulația.

Dacă eşti supraponderală - ceea ce înseamnă, de obicei, că ai un Indice de masa corporala (IMC, sau BMI) de 25 sau mai mare - medicul îţi poate sugera scăderea în greutate pentru a regla ovulația și a crește fertilitatea. Chiar dacă ai sindromul ovarului polichistic, scăderea în greutate poate contribui la îmbunătățirea stării.

Andrea Falcone, dietetician și profesionist certificat de fitness, sugerează că urmărirea unei activităţi fizice de 150 de minute pe săptămână, împărțită în orice mod care se potrivește stilului tău de viață. "O combinație de exerciții aerobice, condiționarea musculară și flexibilitatea este în cele din urmă locul în care doreşti să ajungi", spune Falcone. Dar nu exagera. Exercițiul excesiv oferă mai mult stres corpului și poate întrerupe efectiv ovulația, spune ea.

Când vine vorba de dietă, adoptă un plan de alimentație echilibrat care include:

• Legume și fructe - 7-8 porții pe zi
• Alimente bogate în calciu - alternare între iaurt, lapte sau lapte vegetal
• Cereale integrale și fortificate
• Proteine de bună calitate - pui, pește, tofu, leguminoase, ouă etc.
• Peşte cu mercur scăzut, bogat în grăsimi omega-3, de două ori pe săptămână (cum ar fi somonul și păstrăvul curcubeu)
• Grăsimi sănătoase din nuci, ulei de măsline, avocado etc.
• Cofeină limitată (300 mg sau 1-2 cafele pe zi)
• Fără alcool (cercetarea este neclară cu privire la cât de mult este nevoie pentru a dăuna unui copil în curs de dezvoltare, deci este mai bine să vă abțineți complet)
• Mai puține alimente procesate cum ar fi gustările sărate, fast food, bomboane și produse de patiserie
• Multivitamine prenatale cu acid folic

Exista diete speciale pentru cresterea fertilitatii?

Nu s-au asociat dietele speciale cu creșterea fertilității. Mai mult, începerea unei diete foarte restrictive în ceea ce privește pierderea în greutate ar putea să aibă efecte dăunătoare. Daphna Steinberg, dietetician clinic cu programul de obstetrică cu risc ridicat din cadrul Centrului de Științe al Sănătății din Londra, avertizează împotriva dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați, deoarece acestea nu dispun de suficient acid folic, care se găsește în produse de cereale îmbogățite, precum pâinea și paștele. Acidul folic protejează copiii împotriva spinei bifida, iar un studiu recent a arătat că femeile care utilizează diete cu conținut scăzut de carbohidrați au şanse puţin mai mari de a avea copii cu acest defect la naștere.

Experții sunt de acord că pierderea în greutate nu este cu siguranță o soluție rapidă. Pierderea în greutate este dificilă și, în unele cazuri, poate adăuga stres inutil procesului de a rămâne însărcinată.

„Pierderea în greutate nu este singurul răspuns, mai ales dacă o dietă dublează stresul și adaugă mai multă auto-învinovăţire ", spune Tom Hannam, OB / GYN și director al Hannam Fertility Center din Toronto. El explică faptul că dacă ai probleme cu conceperea, este dificil să știi dacă pierderea în greutate va fi un lucru care te ajută. În plus, în ciuda celor mai bune eforturi, un IMC sănătos, nu este întotdeauna realizabil.

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter.

Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea. Citeste cele 8 semne ale ovulatiei.

Poti citi si Cum stiu cand ovulez?

Cand este momentul potrivit al ciclului pentru a concepe un copil?

Ovulatia este esenta fertilitatii femeiesti.

Deci, ea trebuie urmarita de un cuplu pentru a-si mari sansele in a concepe un copil. In mod normal, ovulatia are loc o data pe luna. Mii de oua, care exista din momentul nasterii femeii, sunt depozitate in ovare. Iata mai multe informatii despre ovulatie si calculatorul ovulatiei dvs.

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. ) 

Planificarea unui copil

Sunteti facuti unul pentru altul?
Cum sa aveti cel mai sanatos copil
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani
Alegerea sexului copilului - mituri si legende....
Ovulatia si calculul ovulatiei
Din conceptia intarziata rezulta baieti
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Ghid pentru cuplurile infertile
Azoospermia
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR  

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII