Sunt pastilele de slabit vreodata eficiente?

Eficienta pastilelor de slabit

Eficienta pastilelor de slabit

  • Mai mult de jumatate din adultii britanici sunt supraponderali oficial - asa ca nu e de mirare ca piata produselor pentru slabire se extinde rapid. Acestea variaza de la pastile care pretind ca "leaga" grasimea pentru a-i opri absorbtia, pana la capsule de alge marine care sustin ca accelereaza metabolismul.

Mai mult de jumatate din adultii britanici sunt supraponderali oficial - asa ca nu e de mirare ca piata produselor pentru slabire se extinde rapid. Acestea variaza de la pastile care pretind ca "leaga" grasimea pentru a-i opri absorbtia, pana la capsule de alge marine care sustin ca accelereaza metabolismul.

Cele mai multe produse sunt comercializate ca produse minune - unele chiar declarand ca nu aveti nevoie sa dieta pentru a pierde in greutate. Marea majoritate afirma ca sunt "din punct de vedere clinic dovedit" sau, mai impresionant, producatorii spun ca sunt un "dispozitiv certificat medical".

Nu luati in considerare aceste afirmatii, spun expertii. De exemplu, potrivit profesorului David Haslam, presedinte al Forumului National de obezitate, un "dispozitiv certificat medical" este "o lacuna juridica nu, o marca de siguranta".

El explica: "Apelarea la o capsula denumita "dispozitiv", mai degraba decat un "produs alimentar "permite aceste companii folosirea lacunelor legilor."

Acest lucru se datoreaza faptului ca, spre deosebire de produsele din categoria "droguri" sau "produse alimentare" , categoriile, "dispozitive" nu trebuie sa furnizeze nici un fel de dovada de eficacitate. "Este absolut ingrozitor", adauga profesorul Haslam.

In ceea ce priveste "clinic dovedit", unii producatori aduc studii de cercetare pentru a dovedi cererile lor -, insa profesorul Haslam subliniaza ca, desi studiile arata ca ingredientele pot avea un mic efect de slabire, in cele mai multe cazuri nu exista nicio dovada  ca produsul din capsule poate duce la orice pierdere in greutate.

Deci, sunt pastilele de slabit orice ce ar merita banii? Am rugat-o pe  Lorraine McCreary, un dietetician acreditat de stat, si care conduce un reputat serviciu de dieta de consiliere din  Scotia, sa examineze dovezile pe care le aduc mai multe tipuri de produse de slabire.

Pilulele care "leaga" grasimea

Acestea functioneaza prin "legarea"  grasimii consumate, limitand cantitatea care poate fi digerata. Grasimea este apoi transportata prin intestine, inainte ca organismul sa aiba timp  de a extrage caloriile din ea.

Substanta activa a unora este medicamentul orlistat, in timp ce multe altele sunt bazate pe chitosan, un compus derivat din cochilii de crustacee, sau Litramina, extrasa din cactus.

Xenical - disponibil numai pe baza de reteta

Ingredient principal: Orlistat.

Efect: Enzimele din sistemul digestiv, numite lipaze , ajuta la digestia grasimilor. Orlistat se leaga de lipaze, facandu-le mai putin eficace si limiteaza - cu o treime - cantitatea de grasime care poate fi defalcata, absorbita sau stocata. Numai pe prescriptie, este oferit persoanelor cu un IMC de 30 + (sau 28 + si asociate cu probleme de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, boli de inima sau diabet).

Potentialul de efecte secundare: Daca mananci o masa bogata in grasimi poate provoca  diaree profuza, uleioasa, fara avertisment.

Verdictul Expertului: Studiile arata ca Xenical poate fi de succes, dar numai in combinatie cu un meniu scazut de grasimi, regim alimentar sanatos si regim de exercitii. Acesta poate fi utilizat pe termen lung, dar daca dieta ta ramane dezechilibrata (continut ridicat de zahar, alimentele procesate sau alcool), nu vei pierde in greutate.

XLS Calorie Reducer

Ingredient principal: Chitosan, derivate din crustacee.

Efect: Contine un complex de fibre, care se leaga de o mare parte din grasimile nutritionale, transportandu-le prin intestin, inainte ca acestea sa fie digerate.

Efecte secundare: Chitosan ar putea inhiba absorbtia de minerale si vitamine solubile in grasimi. Verdictul Expertului: Un studiu a aratat ca chitosanul ar putea ajuta organismul sa elimine grasime, dar eficienta oricarui produs cu chitosan va depinde de "biodisponibilitatea" - gradul in care este absorbit de organism .

 Orice efect asupra grasimii va fi limitat la masa luata, dupa administrarea dozei - deci NU gustarilor.

Formoline L112

Ingredient principal: Chitosan.

Efect: O fibra naturala cu o capacitate extrem de mare de "legare" pe grasimi alimentare in tractul digestiv ... reducerea semnificativa de calorii  pe care corpul tau le poate procesa.

Efecte secundare: a se vedea XLS de mai sus.

Verdictul Expertului: Nici o cercetare pentru a sustine ca aceasta se leaga de "suma substantiala" de grasime, asa cum se sustine.

Proactol

Ingredient principal: Litramine, facut din cactusul Opuntia ficus-indica si  pretinde ca are proprietati asemanatoare cu produsele de mai sus, de "legare".

Efect: ajuta la realizarea pierderii in greutate instant pe termen lung, prin reducerea aportul alimentar de grasimi la 28 la suta. Ajuta, de asemenea la suprimarea poftei de mancare, reduce nivelul colesterolului si poftele alimentare. Un produs testat clinic, recomandat de medici la nivel mondial.

Efecte secundare: Nu se cunosc efecte secundare.

Verdictul Expertului: Desi se pretinde a fi testat clinic, nu inseamna nimic pe termen lung. Studiile au fost efectuate numai de catre societate si orice promisiune de "pierdere in greutate instant" ar trebui sa fie intotdeauna ignorata.
Cu toate acestea, Litramine are o lunga istorie de utilizare in Mexic, Spania si Orientul Mijlociu ca un inhibitor al apetitului si are beneficii antioxidante.

Alli

Ingredient principal: Orlistat.

Efect: Luand pana la trei capsule pe zi inainte, in timpul sau pana la o ora dupa masa va stimula pierderea in greutate cu 50 la suta.

Efecte secundare: potentiale efecte secundare similare cu Xenical, daca aveti un regim alimentar dezechilibrat, bogat in grasimi.

Verdictul Expertului: O versiune mai putin potenta de Xenical (este jumatate din doza), si doar autorizata pentru utilizare timp de sase luni la un moment dat, astfel incat exista o sansa serioasa de recastigare a greutatii in cazul in care va reluati vechile obiceiuri de viata.

Studiile de cercetare din spatele ei sunt robuse. Pastilele singure nu vor functiona si pierderea in greutate va depinde de schimbari comportamentale pe termen lung.

Lipobind

Ingredient principal: Litramine.

Efect: Litramina se leaga de pana la 27.4 la suta din grasimile din alimente. Complexul grasime-fibra este apoi natural eliminat prin scaun fara efecte secundare nocive. Aceasta ajuta la reducerea naturala a cantitatii de grasime din organism absorbita din alimente si poate ajuta la suprimare poftei de mancare sau la reducerea poftele alimentare.

Efecte secundare: Nu se cunosc.

Verdictul Expertului: Similar cu Proactol (mai sus). Orice efect ar fi numai in legatura cu o dieta cu calorii reduse. Este, de asemenea, scump.

Stimulatori de metabolism

Acestea functioneaza tot pe principiul ca ingredientele lor active accelereaza metabolismul organismului, incurajand-o sa arda mai multe calorii. Exista mai multe tipuri de ingrediente active folosite, variind de la alge la ceai verde.

Seaweed pills

Ingredient principal: Fucus (alge marine).

Efect: Aceasta stimuleaza tiroida, crescand astfel rata metabolica.

Efecte secundare: cresteri ale tensiunii arteriale, reactii alergice (mancarime) si hipertiroidism.

Verdictul Expertului: Fucus este bogat in iod, care este o componenta esentiala pentru functia tiroidiana normala. Cu toate acestea, nu exista dovezi ale oricarui efect stimulent metabolic cu exceptia cazului in care aveti o tiroida inactiva. Celelalte componente din aceste produse (radacina de papadie) sunt diuretice, care ar putea reduce balonarea si de a ajuta stomacul sa arate plat. Unele ingrediente (unt) anecdotic sunt folosite ca un laxativ, dar nu sanatoase pentru intestin si functia rinichilor. De asemenea nu este sanatos de a folosi laxative sau diuretice pe termen lung. 

Green Tea pills

Principalele ingrediente: extract de ceai verde, Bioperine (extras din piper negru), capsaicina (de la ardei iute), mate, guarana, extract de Damiana , toate sunt presupuse a creste metabolismul prin ridicarea caldurii corpului (un proces numit termogeneza).

Efecte secundare: Poate provoca efecte secundare similare cu cofeina, cum ar fi durerile de cap si probleme cu somnul.

Verdictul Expertului: Ceaiul verde poate creste usor viteza metabolismului din cauza continutului de cafeina, Bioperine si capsaicina au efecte pretinse termogenic -

- in cazul in care temperatura corpului poate fi usor ridicata ca raspuns la digestia alimentelor, astfel arde mai multe calorii, dar acest lucru nu este dovedit.

Orice crestere a temperaturii corpului, de la ardei iute va fi trecatoare si insuficienta pentru a face un impact asupra arderii grasimii.

In cazul in care are un efect asupra ratei metabolice, aceasta ar putea ajuta doar la pierderea in greutate si la reducerea grasimii corporale dupa cum s-a sustinut, in cazul in care dieta si schimbarea stilului de viata in mod semnificativ, se produc de asemenea.

Unele dintre aceste pastile contin, de asemenea L-Carnitina si picolinat de crom, nici unul nu s-a dovedit eficace la pierderea in greutate. Un singur produs, Zotrim, citat de cercetatorii de de la Universitatea din Liverpool, care afirma ca "poate" ajuta la reducerea aportului alimentar general. Dar, in stiinta, cuvantul "poate" nu inseamna nimic.

Agenti de incarcare 

Acestea se pretau in a face sa te simti mai plin, astfel incat se consuma mai putine calorii. Ele contin fibre, care se umfla cu apa.

Ingredient principal: celuloza microcristalina si alte fibre insolubile (coji de psyllium si coaja de nuc).

Cerere: Fibrele insolubile absorb apa, care actioneaza ca un agent de grupare pentru a umple stomacul, astfel incat sa nu simti foame.

Efecte secundare: Poate provoca balonare si gaze, utilizarea excesiva ar putea interfera cu absorbtia de medicamente si substante nutritive

Verdictul Expertului: Nu este credibila nici o mentiune conform careia un produs ca acesta va reduce cantitatea de mancare pe care suntem capabili de a consuma fara a fi nevoie de a ne schimba stilul de viata.

Agentii de incarcare lucreaza prin crearea unei mase gelatinoase in stomac, care poate ajuta sa te simti mai completa dupa o masa si pentru mai mult timp, dar nu exista dovezi puternice pentru a sustine acest lucru. Eficacitatea oricarui agent de incarcare depinde de capacitatea utilizatorului de a recunoaste ca este satul si schimba comportamentul in consecinta .

Produsul va fi ineficient daca nu este luat inainte de fiecare consum de alimente (atentie snackers!).
Ar fi mai bine sa se cumpere psyllium simplu de la magazine de produse alimentare sanatoase.

Pastilele de slabit pot parea o metoda rapida in pierderea in greutate daca sunteti gata de va impuneti un plan de alimentatie.

Noi cercetari insa arata ca exista o mai usoara, sanatoasa optiune: dieta part-time, sau de taiere de calorii pentru doar doua zile pe saptamana.

Pentru majoritatea oamenilor, diete sunt incercari grele. Vom incepe cu cele mai bune intentii, dar dupa o zi de rabdat de foame ne indreptam direct spre cutia de biscuiti. Ne pare rau, insa totusi, aceasta abordare stop-start ar putea fi cel mai eficient mod de a da jos kilograme.

Intr-un studiu la Spitalul Wythenshawe, in Manchester, dieteticianul Dr. Michelle Harvie a pus 100 de femei supraponderale pe doua planuri de dieta. Un grup a mancat in mod normal pentru cea mai mare parte a saptamanii, apoi a scazut la 650 de calorii pe zi, timp de doua zile, in timp ce alt grup a ramas constant la 1500 de calorii in fiecare zi.

Cei pusi la dieta intermitenta au pierdut in jur de 13lb de peste sase luni - la fel ca celalalt grup.;  Dr Harvie a spus: "La o dieta de doua zile puteti restrictiona calorii mai multe decat ar fi daca ati fost pe o dieta in fiecare zi."

Sustinatorii acestei abordari spune ca suntem genetic programati sa ne adaptam la ciclurile de post si ospat. Corpurile noastre reactioneaza pozitiv la retragerea temporara a produselor alimentare, deoarece mintea ne spune ca nu va fi cu mult inainte de a veni masa.

Cercetarile anterioare pe soareci au aratat ca consumul de jumatate din cantitatea de mancare consumata de obicei in fiecare zi poate contracta celulele de grasime si stimuleaza mecanisme care descompun grasimi.

Cu toate acestea, unii experti avertizeaza aceasta dieta part-time ar trebui sa fie o solutie pe termen scurt.

Catherine Collins, dietetician sef la Spitalul St George's, la Londra, avertizeaza: "Saritul peste mese si mancarea la o ora de seara poate duce la modificari metabolice riscante care ar putea duce la diabet."

Va recomandam sa mai cititi si:

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Aurelia
    Aureliatrimis la 18/5/2016

    Pierderea in kilograme e greu de obtinut daca nu te tii de exercitii si dieta.

    Raspunde la acest comentariu
  2. laura
    lauratrimis la 12/6/2015

    Si eu am probleme cu kilogramele in plus de circa 3 ani de zile si acum m-am decis sa fac ceva in sensul asta. O sa iau si suplimente si o sa merg si la nutritionist.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Polina
    Polinatrimis la 13/1/2015

    Buna ziua!La mine a functionat foarte bine suplimentul Acaiberry900. Lam folosit pe o perioada de 3 luni si am mai dat jos din kilograme.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII