Programul unui bebeluș de 2 luni: cand doarme și cand mănancă

Programul unui bebelus de 2 luni: cand doarme si cand mananca

Programul unui bebeluș de 2 luni: cand doarme și cand mănancă

Ce program are un bebeluș de 2 luni? 🍼⏰ Când ar trebui să mănânce, când e timpul cel mai bun pentru o mică plimbare și când se dă hrana viselor (adică ultima masă a zilei)?

→ Iată un posibil program de masă și somn al unui bebeluș de 2 luni sau agenda bebelușului de 2 luni. Desigur, nu uitați că acest program poate varia de la bebelus la bebeluș.

veti citi
Programul de masă și somn al unui bebeluș de 2 luni
Lumea unui bebeluș de 2 luni
Asteaptă-te la o rutină și atunci totul pare mai simplu
Iată un posibil program de probă pentru un bebeluș de 2 luni:
Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului de 2 luni:
Cum crește bebelușul in primele 12 luni de viață

Programul de masă și somn al unui bebeluș de 2 luni

Oricarei mamici care intreba (oarecum nelinistita) pe forumul Desprecopii sau la intrebari de Panica - cat ar trebui sa doarma si cand trebuie sa manance un bebe de 2 luni, ii spunem din start ca, la aceasta varsta, bebe nu are un program ci mai degraba o rutina. E normal insa ca lui mami sa i se para ca acest program este haotic...

Citeste Iată cat mănancă bebelușul de 2 luni

Lumea unui bebeluș de 2 luni

Pentru un bebelus de 2 luni, lumea este foarte simpla iar activitatile par a fi de limitate - se trezeste de dimineata, mami il schimbă, ii dă sa pape, stă poate 15 minute treaz, trage  un pui de somn, se trezeste din nou pentru a papa, urmeaza iar un pui de somn, mananca si apoi sta o vreme treaz (daca nu are colici)... apoi vine iar oboseala si de asta trage iar un somnic seara - ceva mai lung decat ora de culcare a unei mamici obosite.

Da, programul unui bebelus pare haotic insa este constant. Bebelusul are un ceas interior de organizare iar mami trebuie sa il descopere. Iar daca mami intelege cum functioneaza ceasul lui bebe, va fi tot mai usor.

Așteaptă-te la o rutină și atunci totul pare mai simplu

Daca bebe ar vorbi ar spune - asta fac eu> mananc, mă joc si dorm.

Așadar, să zicem că bebelușul tocmai s-a trezit dintr-o somn. Ii vei oferi sanul sau un biberon de lapte (activitate care, la această vârstă, să ne înțelegem, poate dura destul de mult). Apoi puteti petrece ceva timp jucându-vă cu bebe pe pat sau pe o paturica pe podea - (bebe sta burtă) și puteti visa ca sunteti pe o barca, impreuna. In Caraibe... daca iti face bine mental.

Poata bebelușul în jurul casei, faceți o plimbare pe afara, cânta-i din gama de cantecele pe care ti le amintesti din copilarie, spune-i ca tati il iubeste si va veni si el acasa mai tarziu... sau ma rog, ca are de lucru si ca prefera sa stea la servici.

Următorul punct pe agenda: somn. Si asa mai departe. În curând, vei avea bebelusul mai mult timp treaz pentru mai multe activități distractive, iti promitem.

In tot acest timp, hrana este esentiala

Bebelusii de 2 luni ar trebui să aibă 7-12 mese in 24 de ore, dacă sunt alăptați și 6-8 mese la biberon pe 24 de ore, dacă sunt hrăniți cu formula. Dacă poți atinge acea țintă cât mai mult în timpul zilei, grozav; atunci dacă bebelușul nu se trezește să se hrănească noaptea, nicio problemă - aici vei gasi informatii complete desre cat mananca un bebelus de 2 luni

Ajută-l pe bebeluș sa creasca sanatos expunându-l la multă lumină solară în timpul zilei.

Iată un posibil program de probă pentru un bebeluș de 2 luni:

Deci asa

7: 30a - Trezire și hrănire

8: 00a - Joacă! - de citit Activitati de joaca pentru bebelusul de 2 luni

9: 00a - Somnic # 1

10: 30a - Trezire și hrănire

11: 00a - Joacă! - de citit Prima lectie de viata a bebelusului: lectia iubirii

12: 30p - Somnic # 2

2: 00p - Trezire și hrănire

2: 30p - Joacă! Este probabil să fie cea mai lungă trezire a zilei a bebelușului, așa că ieșiți din casă, pentru aer curat si o plimbare

4: 00p - Somnic # 3

5: 30p - Trezire și hrănire

6: 00p - Joacă! Pentru mulți bebeluși de această vârstă, aceasta este asa numita ORA AGITATA - acea perioadă agitată a zilei în care nu există prea multe lucruri care par să facă fericit copilul. Fii pregatita. Nu iti face griji, această fază este de scurtă durată, doar cateva săptămâni

7:30 - Sa ne calmam.  Acum este timpul pentru rutina de seară: ii poti citi o pagina din primele carti de povesti, urmeaza baita si apoi PAPICA (san sau biberon)

8:00 - Somnic # 4

10:30 sau 11:00 - inca o repriza de hrana - ce se numeste - sa dam hrana viselor bebelusului

Hrănirile de noapte - vor varia, iar daca bebelusul papa bine la masa de la 11.00 - sunt sanse ca orele de noapte sa fie lungi.

 Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului de 2 luni:

Bebelusul la 5 saptamani
Bebelusul la 6 saptamani
Bebelusul la 7 saptamani
Bebelusul la 8 saptamani

In sfarsit, dupa saptamani in care ati avut multa grija de pretiosul bebelus pe parcursul zilelor, copilul o sa va rasplateasca cu minunatele lui descoperiri. Continuati sa-i vorbiti si sa-i zambiti. Lui ii place enorm sa va priveasca fata si sa comunice cu dumneavoastra prin mutritele pe care le face si prin felul lui de exprimare.

Cum crește bebelușul in primele 12 luni de viață

Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului

Informații complete despre alimentația bebelușului:

Alaptarea bebelusului - ghid complet

Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII