Cutia de calmare a copilului - un truc pentru copiii foarte sensibili

Cutia de calmare a copilului - un truc pentru copiii foarte sensibili

Cutia de calmare a copilului - un truc pentru copiii foarte sensibili

Ai auzit vreodată de cutia de calmare a copilului? Așa-numita "cutie de calmare a copilului". Este o metodă folosită de unii părinți pentru a-i ajuta pe copii să-și gestioneze emoțiile și să se calmeze în momente de stres sau de neliniște.

Folosită în mod obișnuit de copiii cu nevoi speciale, cum ar fi autismul sau tulburarea de procesare senzorială, ideea unei cutii de calmare este de a ajuta atunci când un copil se simte supărat, frustrat, copleșit sau chiar neliniștit în situații noi sau stresante.

- vei citi:
La ce sunt folosite cutiile de calmare?
Cutiile de calmare pot fi create ieftin și ușor
Ce să pui în cutia de calmare?

O cutie de calmare?

Da, așa-numita "cutie de calmare a copilului". Este o metodă folosită de unii părinți pentru a-i ajuta pe copii să-și gestioneze emoțiile și să se calmeze în momente de stres sau de neliniște.

De obicei, cutia de calmare conține obiecte sau activități care ajută copiii să se relaxeze, cum ar fi jucării de mângâiat, jocuri senzoriale, cartea preferată sau o pătură moale. Atunci când copilul este neliniștit sau agitat, părintele îi poate sugera să folosească obiectele sau activitățile din cutia de calmare pentru a se calma.

La ce sunt folosite cutiile de calmare?

Pentru mulți părinți, o cutie de calmare este un instrument foarte util, dovedit pentru a ajuta și a evita crizele atunci când copilul este foarte agitat.

Utilizată ca instrument pentru a ajuta la calmarea unui copil, aceste cutii umplute cu articole care se potrivesc nevoilor și intereselor particulare ale unui copil pot ajuta, de asemenea, la aportul senzorial sau când concentrația sa este scăzută.

Cutiile de calmare pot fi create ieftin și ușor

De fapt, cele mai multe dintre articolele necesare le ai probabil acasă deja, dar este important să nu uiți că micuții cu probleme senzoriale sau nevoi speciale nu ar trebui să aibă acces la acestea tot timpul - altfel nu vor mai avea efectul dorit.

Așadar, dacă te întrebi ce să pui în cutia de calmare pentru a ajuta copilul atunci când se simte copleșit, iată câteva idei:

Articole pentru a ține mâinile ocupate

Plastilina Play-Doh și slime-ul elimină cu succes stresul, ceea ce le face un instrument senzorial de neprețuit. De asemenea, pot fi folosite alte jucării cum ar fi bile de stres, mingi senzoriale, învelișul cu bule de aer, o carte senzorială sau un cub Rubix.

Articole pentru susținerea respirației și relaxării

A ajuta copilul să-și regleze respirația în situații copleșitoare este extrem de important în a-l ajuta să se calmeze. Bulele de săpun și animalele din baloane vor ajuta.

Articole pentru suport tactil și senzorial

Pentru copii care prezintă semne că au nevoie de suport senzorial și tactil, alege o jucărie de genul cuburilor senzoriale, lego sau coliere masticabile.

Articole de calmare vizuală

În funcție de vârsta copilului, alege sticlele/clepsidrele senzoriale, o lanternă, caleidoscop sau o bilă senzorială cu lumină texturată.

Articole pentru stimularea proprioceptivă

Stimularea proprioceptivă ne face mai constienti de propriul corp si de coordonarea controlului motor si planificarea motorie. O pătură, o vestă sau un animal de pluș cu greutate și tunelurile senzoriale sunt instrumente excelente pentru a ajuta copiii care au nevoie de sprijin proprioceptiv, cu toate acestea, este posibil să nu fie ideale pentru a vă transporta.

Elemente care dau creierului o pauză

Ajută-l să se relaxeze cu plăcuțe pentru desenat, cărți pe care să le citească, puzzle-uri, un album foto și table de scris, toate acestea fiind elemente perfecte pentru a fi ținute într-o cutie de calmare.

Articole care ajută la zgomot

Este posibil ca unii copii să aibă nevoie de suport senzorial auditiv, de aceea, recomandăm căștile care anulează zgomotul sau aparate de protecție pentru urechi, un iPod cu muzică liniștitoare sau cărțile audio preferate.

Articole care încurajează mișcarea

Și, în sfârșit, pentru copiii care trebuie să fie activi, alege o coardă de sărit sau o minge.

Mai citeste: Ce facem daca avem un copil dificil?

Paretingul atasat: conceptii gresite, capcane si realitati

Sunt o mamica ce e devenit un avocat puternic al parentingului ataşat după experienţa mea pozitivă cu acesta.

Mulţi părinţi sunt încă confuzi cu privire la ceea ce implică parentingul atasat - aşa că am trecut in revista o serie de coceptii gresite isi capcane cand e vorba despre parentingul atasat. Iata-le: Din confesiunile unui mamici ce a adoptat parentingul atasat...

Citeste in continuare: Despre ascultare si copii: de ce trebuie sa spunem de 10 ori ca sa fim intelesi?

Despre PARENTING - CITITI PE LARG AICI.

Mai multe despre psihologia copilului aici > 

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.

autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII