19 Metode de combatere a grețurilor in timpul sarcinii

19 Metode de combatere a greturilor in timpul sarcinii

19 Metode de combatere a grețurilor in timpul sarcinii

Senzatia de greață este unul dintre cele mai neplăcute simptome ale sarcinii, mai ales în primul trimestru. Dacă unele viitoare mămici scapă relativ repede de acest aspect neplăcut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevărat calvar. Ce soluții există pentru a combate grețurile în timpul sarcinii?

Iată 19 remedii care s-ar putea să vă fie de mare folos, plus sfatul de la Desprecopii:

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute efecte secundare ale sarcinii

Senzatia de greata este unul dintre cele mai neplacute simptome ale sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca unele viitoare mamici scapa relativ repede de acest aspect neplacut, pentru altele, primele trei luni sunt un adevarat calvar. 

Ce solutii exista pentru a combate greturile in timpul sarcinii? Iata cateva remedii care s-ar putea sa va fie de mare folos:

1. Mancati, chiar daca nu simtiti nevoia!

Nu ramaneti niciodata cu stomacul gol! Incercati sa aveti tot timpul la indemana ceva de rontait. Mesele scurte si dese de pe parcursul zilei preintampina scaderea glicemiei, care cauzeaza greturile. Incercati sa mancati carbohidrati inainte de a va da jos din pat chiar. Biscuiti, paine prajita, fructe uscate, popcorn... rontaiti ceva inainte de a va incepe ziua.

2. Proteinele sunt cele mai bune!

Proteinele reprezinta cea mai importanta sursa de energie si de aceea ele sunt un aliat de baza in combaterea greturilor. Mancati proteine la micul dejun, pentru a nu avea greturi peste zi.

3. Mancati carbohidrati complecsi!

Evitati carbohidratii simpli si produsele rafinate, precum zaharul si pastele. Acestea nu numai ca sunt slabe in nutrienti, ci pot conduce la scaderea glicemiei, o cauza directa a greturilor. Introduceti in alimentatie mai degraba produse din cereale integrale.

4. Beti mai multe lichide!

Deshidratarea este una dintre cauzele principale ale greturilor si ale migrenelor. Beti aproximativ 2,5 litri de apa pe zi, sucuri naturale de fructe, ceaiuri din plante. Evitati bauturile ce contin cofeina si indulcitori.

5. Evitati mirosurile, gusturile si alimentele care va accentueaza senzatia de greata!

Rugati-i pe cei din casa sa tina cont de aceste noi tabieturi pe care le veti avea in timpul sarcinii. Nu e nimic mai neplacut decat sa te trezesti cu miros de cafea sau de paine prajita daca acestea iti cauzeaza greturile.

6. Purtati benzi de acupresura!

Bezile de acupresura sunt concepute pentru a combate raul de miscare prin presarea anumitor puncte din zona incheieturii mainii si pot fi eficiente si in cazul greturilor din timpul sarcinii. Daca nu aveti astfel de benzi, presati cu putere in punctul aflat la 1/6 distantei dintre incheietura mainii si cot, in zona d emijloc de pe partea interioara a antebratului.

7. Ghimbirul face minuni!

Este un fapt dovedit clinic. Doza recomandata este de 250 mg, sub forma de capsule administrate de 3  4 ori pe zi, fara a depasi 1 g. Daca va este mai usor, beti 5 - 6 cani de ceai de-a lungul unei zile.

8. Beti ceaiuri pentru indigestie!

Ceaiurile pentru indigestie, din fenicul, menta sau musetel pot fi si ele eficiente, mai ales daca greturile sunt provocate de indigestie.

9. Evitati mancarurile care produc gaze si balonare!

In schimb, puteti consuma bauturi carbogazoase, care ajuta la eliminarea gazelor din stomac.

10. Incercati mancarurile condimentate si ceaiurile fierbinti!

In cazul in care greturile sunt provocate de o crestere a secretiilor mucoasei stomacale, incercati sa le combateti cu alimente condimentate sau cu ceaiuri fierbinti.

11. Evitati bomboanele pe stomacul gol!

Desi, in aparenta, daca sugeti o bomboana va trece greata, acest lucru stimuleaza producerea de suc gastric, ceea ce va poate accentua senzatia neplacuta de dupa.

12. Luati vitamina B6!

Aproximativ 25 mg de vitamina B6 pe zi (dar nu mai mult de 150 mg) poate controla partea din creier care produce senzatia de greata. Multe femei sufera de un deficit de vitamina B la debutul sarcinii, mai ales cele care au luat inainte de sarcina contraceptive orale.

13. Evitati luarea medicamentelor pe stomacul gol!

Este un lucru stiut faptul ca medicamentele luate pe stomacul gol pot provoca greata chiar si atunci cand nu sunteti insarcinata.

14. Dormiti mai mult!

Oboseala accentueaza senzatia de greata, iar in timpul sarcinii veti resimti adesea senzatia de oboseala. De aceea dormiti mai mult si, mai ales, dormiti atunci cand simtiti nevoia sa o faceti, indiferent de momentul zilei.

15. Invingeti-va frica!

In multe cazuri exista o componenta psihologica ce produce starea de greata si care are legatura cu angoasa provocata de sarcina si de gandul ca nasterea va fi ceva foarte dificil. Adesea, chiar daca este vorba despre o sarcina planificata, anxietatea se instaleaza foarte usor. Vorbiti cu cei din jur despre ceea ce simtiti si incercati sa va depasiti temerile.

16. Ajutati-va digestia!

Consumati enzime digestive in timpul meselor! Aveti insa grija sa respectati ceea ce scrie pe eticheta. Carbunele activat, spre exemplu, poate ajuta la indepartarea senzatiei de greata. Luati pana la doua capsule pe zi.

17. Incercati remediile hompeopatice!

Remediile homeopatice sunt de obicei prescrise individual, dar puteti incerca si remedii precum Nux Vomica, Ipeca sau Sepia. Asigurati-va ca le procurati din locuri autorizate si ca sunt diluate, pentru ca unele formule pot fi contraindicate in timpul sarcinii.

18. Ramaneti activa!

Dioxidul de carbon din sange poate contribui la accentuarea senzatiei de greata. De aceea este bine sa-l reduceti prin activitati care solicita sistemul cardiovascular, cum ar fi mersul pe jos sau inotul.

19. Incercati aromaterapia!

Majoritatea uleiurilor esentiale sunt contraindicate in timpul primului trimestru de sarcina. Totusi, inhalarea de ulei esential de lavanda poate ajuta in combaterea greturilor.

Inainte de a apela la oricare dintre aceste metode pentru a combate senzatia de greata, tineti cont de faptul ca vomatul in timpul sarcinii poate conduce foarte usor la deshidratare si la malnutritie. Daca starea persista, adresati-va medicului. In unele cazuri doar el va poate ajuta sa scapati de aceasta stare neplacuta, printr-un tratament adecvat.

Citeste si: Senzatia de greata si voma in timpul sarcinii: 5 plante care o calmeaza 

Sarcina toxica

In loc sa fie o perioada de bucurie, liniste si rasfat, unele femei se confrunta cu crize neobisnuite de varsaturi, greata si disconfort pe parcursul perioadei de sarcina.

Desi nu este un termen medical consacrat, termenul de 'sarcina toxica' este folosit in mod general pentru a denumi acele sarcini, in care disconfortul (greturile, varsaturile) - pot reprezenta punctul de plecare pentru unele tulburari semnificative in functionalitatea altor organe ale gravidei. Iata mai multe informatii despre sarcina toxica.


Neplaceri in timpul sarcinii, merita sa citesti si:

Constipatia in timpul sarcinii: ce e de facut
Greturile in timpul sarcinii si rolul vitaminei B6
Alimente care pot ajuta la reducerea raului de dimineata
Durerile de cap in timpul sarcinii: cauze, complicatii si ce e de facut
Ametelile in timpul sarcinii: cauze si remedii
Hemoroizii si sarcina

Alti factori de risc in timpul sarcinii aici: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII