12 super-retete de gratar

12 super-retete de gratar

12 super-retete de gratar

  • De la hot-dog la halloumi, praz sau pepene verde, aproape orice se poate gati la gratar si iese delicios. Aceasta vara a fost una prielnica din punct de vedere al vremii: caldura cat cuprinde! Asa ca nimic nu poate egala gustul si mirosul unui gratar! Iata ce va propune SuperEva:

De la hot-dog la halloumi, praz sau pepene verde, aproape orice se poate gati la gratar si iese delicios. Aceasta vara a fost una prielnica din punct de vedere al vremii: caldura cat cuprinde! Asa ca nimic nu poate egala gustul si mirosul unui gratar! Iata ce va propune SuperEva:

Ton in sos de busuioc cu rosii 

Decojiti rosiile, eliminati semintele si taiati-le apoi in cuburi mici. Asezati cateva frunze de busuioc suprapuse, rulate in forma unui "trabuc" si cu ajutorul unui cutit cu lama ascutita taiati busuiocul in fisii foarte subtiri.
Servire: 4 portii
Timp de preparare: 15 minute ...citeste mai departe

Kebab de pui cu tapenada

Se taie carnea de pui in 48 bucati de cubulete egale si se condimenteaza cu sare si piper. Se rade coaja galbena de lamaie si se stoarce fructul. 
Energie pe portie: 125 kcal /Proteine 0 g /Grasimi 13 g / Carbohidrati 2g ...citeste mai departe

Mini burgers cu salata de cartofi

Pregatiti gratarul. Se taie in jumatate cartofii curati si se fierb in apa sarata timp de 20 de minute pana se fac. Se lasa sa se raceasca usor. Intre timp, gatiti fasolea verde in apa sarata timp de aproximativ 8 minute pana cand se inmoaie. Adaugati in ultimele 2 minute mazarea. Dupa fierbere, scurgeti si clatiti sub jet de apa rece.
Timp de preparare: 30 min
Servire: 4 portii ...citeste mai departe

Pastrav umplut

Clatiti pastravul bine cu apa rece. Taiati o lamaie in felii subtiri. Deschideti  pastravul, astfel incat cavitatea abdominala sa fie libera. Se presara cu sare si piper (proaspat macinat), si se umple cu felii de lamaie si frunze de dafin.
Servire: 4 portii
Timp de preparare: 25 minute ...citeste mai departe

Pui tikka cu salata de castraveti

Aceasta reteta indiana este usor de pregatit si absolut delicioasa. Frigaruile de pui tikka sunt suculente si au o aroma deosebita cand sunt preparate pe gratar, nu la grill.
Servire: 4 portii ...citeste mai departe

Branza de capra la gratar cu mere caramelizate si nuci macadamia

Daca doriti sa va impresionati oaspetii, acesta este un starter bogat si decadent, insa inselator de simplu de pregatit.
Servire: 4 portii ...citeste mai departe

Pui toscan la gratar

Carcasa de pui trebuie deschisa (taiata complet pe partea mai subtire), si se desface larg. Bucatile mai groase se incizioneaza. Lamaia se rade de coaja si se preseaza de fruct. Intr-un castron mic, se amesteca pesto cu coaja de lamaie, suc de lamaie, branza si piper rosu. Se unge puiul pe ambele parti cu marinata astfel obtinuta si se pune capacul.  Timp de preparare: 45 minute
Servire: 4 portii ...citeste mai departe

Burgeri francezi cu sunca

Intr-un castron mare se combina carnea cu pateul, sunca, mustarul, sosul Worcestershire, oul, patrunjelul, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca bine impreuna si se framanta intr-o minge ferma, care apoi se imparte in 8 bucati egale, care le aplatizam apoi in forma de burgeri. Pana la utilizare pot fi pastrati acoperiti in frigider. 
Timp de preparare: 15 minute
Servire: 4 portii ...citeste mai departe

Pizza la gratar

Atunci cand vine vorba de pizza facuta in casa, nimic nu se compara cu cea la gratar. Utilizati topping-urile preferate, insa atentie: nu incarcati pizza cu multe ingredinete.
Va dorim Pofta Buna! ...citeste mai departe

Salata de dovlecei la gratar

Scoateti miezul din mar si taiati-l pe lungime in felii 2-4 cm. Ungeti marul si dovleceii cu un strat subtire de ulei si presarati cu sare, piper (proaspat macinat). Lasati marul si dovlecelul pe un gratarul uns cu ulei pe ambele parti, aproximativ 1 minut, pana cand prind o culoare aurie. 
Energie - 310 kcal; Proteine - 9 g; Grasimi - 24 g; Carbohidrati - 14 g (pe portie) ...citeste mai departe

Frigarui din carne cu salata de pastai

Se curata pastaile de codite si se fierb in apa cu un varf de sare 6 minute pana cand se inmoaie. Scurgeti pastaile si clatiti-le sub jet de apa rece. Se amesteca pesto cu 1 lingura de ulei. 
Energie (1 portie) - 490 kcal; Proteine - 28 g; Grasimi  - 28 g; Carbohidrati - 32 g ...citeste mai departe

5 moduri diferite de a gati pestele la grill

Obsesia mea recenta este pestele. Vreti sa aflati care sunt cele cinci moduri diferite de a gati pestele la gratar? Nu veti putea afla decat daca veti citi in continuare!
Va dorim pofta buna! ...citeste mai departe

Va dorim Pofta Buna!

Mai cititi si:

Retete rapide si sanatoase

Alimentatia copilului si adolescentului

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Tinca Gina
    Tinca Ginatrimis la 14/6/2013

    Foarte interesante retetele imi plac!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII