Dietele cu Aqai

Dietele cu Aqai

Dietele cu Aqai

  • Dupa ce Dr. Perricone l-a evidentiat ca fiind antioxidantul numarul 1 la Oprah show iar Oprah insasi a mentionat ca l-a inclus in dieta ei, popularitatea acestor fructe a axplodat in planurile dietetice ce au ca scop reducerea greutatii.

Aqai (Euterpe oleracea) este fructul unui palmier amazonian ce este folosit de multa vreme in Brazilia.

Dupa ce Dr. Perricone l-a evidentiat ca fiind antioxidantul numarul 1 la Oprah show iar Oprah insasi a mentionat ca l-a inclus in dieta ei, popularitatea acestor fructe a axplodat in planurile dietetice ce au ca scop reducerea greutatii. Unele website-uri promoveaza fructele aqai ca fiind noul secret dietetic al lui Oprah, insa acest lucru este de fapt un instrument de marketing folosit pentru a atrage mai multa atentie asupra suplimentelor cu extracte de aqai si nu are legatura cu un anumit plan dietetic.

Elementele de baza ale dietelor cu aqai
Nu exista o dieta anume bazata pe aqai ci mai degraba autorii diferitelor diete folosesc fructele de aqai impreuna cu alte planuri de reducere a greutatii. Fructele de aqai sunt adesea asociate cu un

produs pentru curatarea colonului sau cu alte ingrediente nutritionale despre care se spune ca ajuta la slabit.

Fructele de aqai sunt promovate de asemenea mai ales pentru efectele lor antioxidante, care le depasesc pe ale altor alimente care au un continut ridicat de antioxidanti precum afinele si vinul rosu. Sustinatorii dietelor cu aqai pretind ca acesti antioxidanti imbunatatesc starea generala de bine si vitalitatea, ceea ce duce si la pierderea in greutate.

Fructele aqai se spune ca au si alte beneficii ce includ imbunatatirea digestiei, curatarea si detoxifierea corpului, stimularea imunitatii, mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, claritatea gandirii, imbunatatesc vederea, reduc insomnia si incetinesc imbatranirea. Nu toate aceste pretentii sunt insa sutinute de dovezi stiintifice si multe dintre aceste posibile beneficii sunt speculatii in acest moment.

Cat despre efectele fructelor aqai asupra greutatii, sustinatorii dietelor respective spun ca aceste fructe contin o combinatie de acizi grasi esentiali, aminoacizi si fitosteroli care lucreaza la unison pentru a imbunatati metabolismul, a imbunatati digestia si a reduce pofta de mancare.

Recomandari privind exercitiile fizice
Nu exista recomandari specifice in aceasta privinta pentru persoanele care urmeaza o dieta cu fructe aqai.
Preturi si cheltuieli

Suplimentele cu extracte de aqai sunt disponibile sub forma de capsule, pudra, piure sau sirop. Preturile variaza intre 40 si 80 dolari pe luna in SUA in functie de doze.

Avantaje
Cercetarile stiintifice sustin unele dintre beneficiile enuntate de promotorii fructelor aqai.

Continutul ridicat de antioxidanti poate reduce riscul de boli care sunt de obicei asociate cu imbatranirea, precum bolile cardiovasculare si cancerul.

Antioxidantii sunt beneficiu pentru cei care tin diete si sunt activi din punct de vedere fizic deoarece neutralizeaza radicalii liberi care sunt produsi in timpul activitatii fizice. Multi dintre cei care tin dieta au observat o reducere a poftei de mancare si un nivel mai ridicat de energie.

Dezavantaje
Exista multe informatii care sugereaza ca website-urile fac escrocherii vanzand produse de calitate inferioara si pun clientii sa plateasca pentru  probe gratuite de produse cu fructe aqai. Exista informatii conform carora fructele aqai nu ar ajuta la slabit.

Nu este promovata vreo schimbare a stilului de viata.

Sustine ideea ca exista o abordare rapida a slabirii.

Produsele pot fi destul de scumpe.

Concluzii
Fructele aqai ofera intr-adevar beneficii importante, insa consumand o gama variata de fructe si legume proaspete, precum si alte alimente bogate in antioxidanti, este posibil sa obtineti ameliorari cel putin similare ale greutatii.

Daca urmand o dieta ce contine fructe aqai ajungeti sa slabiti, asta se intampla datorita efectelor faptului ca urmati simultan o dieta ce restrange numarul de calorii mai degraba decat faptului ca fructele aqai ar avea efecte speciale. Suplimentele cu extracte de aqai pot sustine starea generala de sanatate si de bine in timp ce urmati o astfel de dieta, insa nu pot fi considerate ca fiind factorul decisiv a slabirii.

Daca decideti sa incercati suplimentele cu aqai, este recomandat sa gasiti un furnizor cu buna reputatie si sa considerati aceste produse exact ca pe niste suplimente ale programului de slabit pe care il urmati in loc de punctul central al programului.

Va recomandam sa mai cititi si:

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII