Când va zâmbi bebelușul meu pentru prima dată? - iată ce trebuie să știe mami și tati

Cand va zambi bebelusul meu pentru prima data? - iata ce trebuie sa stie mami si tati

Când va zâmbi bebelușul meu pentru prima dată? - iată ce trebuie să știe mami și tati

Esti mami sau tati de bebe si te intrebi cand iti va zambi pentru prima data bebe? Este adevarat ca acel moment magic când bebelușul tău va zâmbi îți va topi inima!

Primul zâmbet al copilului tău va transforma toate greutățile, nopțile nedormite și stresul într-o recompensă magică, care merită fiecare clipă de efort. Nimic nu se compară cu dulcea lumină a unui zâmbet pe chipul unui bebeluș.

Dar acest zâmbet marchează și un moment important în dezvoltarea socială a micuțului tău, semn că trece de la etapa de bebeluș somnoros la aceea a unei persoane mici, sociabile.

Vei citi:
Când zâmbesc bebelușii pentru prima dată?
Când zâmbesc copiii cu adevărat?
Ce se întâmplă dacă copilul meu nu zâmbește încă?
Când încep bebelușii să zâmbească și să râdă?

Când zâmbesc bebelușii pentru prima dată?

Bebelușii încep să zâmbească destul de devreme - cu adevărat, încă din perioada când se află în uter. Poate ai fost martor la această minunăție chiar la o ecografie din al doilea trimestru sau mai târziu, sau poate ai avut șansa de a-i vedea primul zâmbet la scurt timp după naștere.

Este important de menționat că zâmbetul unui nou-născut la această vârstă nu este același cu zâmbetul social pe care îl vei experimenta în curând. În primul rând, aceste zâmbete sunt considerate reflexe și nu au semnificația zâmbetelor sociale care vor veni mai târziu. Totuși, oricare ar fi cauza acestor zâmbete, poți să le îndrăgești la fel de mult! Nu ai de ce să te îngrijorezi.

Nou-născuții pot zâmbi când simt disconfort, când se relaxează, când fac pipi sau chiar când au gaze. Aceste momente aduc o doză de bucurie în viața ta de părinte, indiferent de motivul din spatele zâmbetului lor. De ce să nu te bucuri de ele?

Înainte ca micuțul tău să-și ofere primul zâmbet social autentic, este posibil să fie în plin proces de exersare, testându-și abilitățile de mișcare ale gurii și buzelor pentru a ajunge la acel zâmbet fermecător care va topi inimile tuturor din jur. Este o etapă minunată a dezvoltării sale.

Când zâmbesc copiii cu adevărat?

Primul zâmbet autentic al bebelușului tău este probabil pe cale să apară undeva între săptămânile 6 și 8, și este foarte probabil să fie un răspuns la recunoașterea cuiva cu totul special - cum ar fi tu! Când acest zâmbet social va sosi, vei observa că bebe își va folosi întreaga față, nu doar gura, ceea ce îl va face să pară și mai adorabil.

Zâmbetul social va deveni rapid o modalitate prin care micuțul tău se va conecta cu tine și cu lumea din jur. Până la vârsta de 3 luni, bebelușul tău ar putea chiar să înceapă o formă de "conversație" cu tine, comunicând prin gângurit și zâmbet pentru a-ți atrage atenția. Poți, desigur, să-i răspunzi cu un zâmbet din partea ta!

Cum îl poți încuraja să zâmbească mai mult?

E simplu - zâmbește-i, îmbrățișează-l, interacționează în jocuri amuzante și vorbește-i cât de des poți. Este imposibil să răsfeți un nou-născut, iar cercetările arată că bebelușii care primesc o doză sănătoasă de afecțiune și atenție din partea părinților lor de la bun început se dezvoltă mai rapid, au un creier mai mare și devin copii mai sociabili. Deci, dacă aștepți cu nerăbdare primul zâmbet adevărat, zâmbește-i cu încredere!

Ce se întâmplă dacă copilul meu nu zâmbește încă?

Așa cum unii adulți zâmbesc mai repede decât alții, la fel și unii bebeluși. Dacă copilul tău de 1 lună încă nu zâmbește, nu te alarma. Primul zâmbet „adevărat” poate părea frustrant de evaziv, deoarece chiar și pentru unii dintre cei mai fericiți bebeluși, se poate întâmpla oricând între 4 săptămâni și 4 luni.

Poate ai auzit că întârzierea zâmbetului este considerată un indicator precoce al tulburării din spectrul autist. Dar, cu toate că acest lucru este adevărat, întârzierea zâmbetului este foarte rar singurul simptom pe care îl va prezenta un copil cu spectru autist. Dacă copilul tău nu a zâmbit până la 4 luni, dar vocalizează, face contact vizual și răspunde la indiciile verbale și vizuale de la tine, s-ar putea să nu fie o personalitate zâmbitoare naturală - cel puțin, nu în acest stadiu incipient al dezvoltării sale. Desigur, poți discuta oricând cu medicul pediatru orice nelămurire.

Când încep bebelușii să zâmbească și să râdă?

Așteaptă-te să auzi acel sunet vesel când ebe va avea în jur de 3 sau 4 luni, deși poate veni și un pic mai târziu. Îi va plăcea să audă asta la fel de mult ca și tine – și poate chiar să râdă „doar pentru că”.

Aflati in continuare cum putem comunica cel mai bine cu bebelusul...

Primul an de viata al bebelusul - pe luni

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici. 

 autor: Desprecopii.com- Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII