Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente, dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister pentru multi consumatori.

Haideti să analizam rolul acestor bacterii si să aflăm dacă probioticele și prebioticele sunt necesare copilului.

despre prebiotice si probiotice veti citi:
Ce sunt probioticele
Ce sunt prebioticele
Are copilul nevoie de prebiotice si probiotice ?
Are nevoie copilul de probiotice zilnic ?
Ce riscuri ar putea prezenta probioticele ?
Prebioticele sunt utile copilui ?
3 moduri de a restabili si imbunatati bacteriile intestinale
5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

Ce sunt probioticele?

Cuvintele prebiotice si probiotice au invadat in ultima vreme lumea reclamelor cu mancare si etichetele cu medicamente , dar ce sunt si de ce am avea nevoie de ele este in mare parte un mister pentru consumatori. Haideti sa analizam rolul lor si daca probioticele si prebioticele sunt necesare copilului.

Probioticele sunt bacterii bune (de treaba) ce ajuta intestinul sa digere mancarea.

Probioticele se gasesc in forma naturala in iaurt, kefir, ceaiul de kombucha, moarea de varza murata. Probioticele se gasesc de asemeni in unele suplimente alimentare.

probiotice

Ce sunt prebioticele?

Prebioticele sunt tipuri complexe de amidon sau zaharuri din alimente care ajuta intestinul sa ofere conditii bune de viata pentru bacteriile 'bune'. Prebioticele contribuie deci la creearea unui mediu sanatos in intestin.

Prebioticele se gasesc sub forma naturala in cereale integrale, miere, usturoi, ceapa, banane, praz, anghinare. O serie de alimente din comert pot fi imbogatite cu prebiotice.

Are copilul nevoie de prebiotice si probiotice?

Se stie ca probioticele ca Lactobacilus acidophilus, lactobacilus GG si Sacharomyges sp - sunt bacterii eficiente si 'fara riscuri' pentru copii, folositoare in combaterea diareei copilului, inca de la varsta de 1 luna (a bebelusului).

Are nevoie copilul de probiotice zilnic?

Medicii sunt de parere ca un copil nu are nevoie de o doza zilnica de probiotice. Se stie ca probioticele sunt eficiente doar atata vreme cat persoana in cauza il consuma - deci sunt utile in special cand copilul este bolnavior.

Ce riscuri ar putea prezenta probioticele?

Exista insa si un anume risc asociat de utilizarea probioticelor. Asta in special datorita faptului ca - fiind vorba despre bacterii - unui copil cu un sistem imunitar slab, ele pot produce infectii ale sangelui.

Prebioticele sunt utile copilui?

Dar prebioticele, sunt utile copilului, ne intreaba parintii de la Desprecopii. Da, de ce nu? Ele sunt necesare creeri unui mediu placut 'de munca' bacteriilor bune, necesare digestiei copilului.

Orice mamica are la indemana prebiotice la indemana, de cea mai buna calitate pentru copil: cereale integrale si banane. Ele sunt foarte suficiente si efective. 

5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

alimente probiotice

Probioticele sunt unul dintre cei mai buni stimulatori de sanatate si pot produce un microbiom echilibrat = un intestin sanatos. Cititi mai departe despre alimentele sanatoase bogate in probiotice de care aveti nevoie in stomac:

3 moduri de a restabili si imbunatati bacteriile intestinale

Cand ne gandim la microflora si la restabilirea bacteriilor intestinale, suplimentele probiotice sunt, in general, primul lucru care ne vine in minte – insa acesta este doar unul dintre lucrurile ce pot fi luate in considerare. Ai putea lua o gramada de probiotice, insa ele nu iti vor face prea mult bine daca stilul tau de viata continua sa includa obiceiuri care afecteaza bacteriile intestinale, cum ar fi consumul de antibiotice si consumul de apa foarte clorinata.

Iata in continuare - 3 modalitati usoare ce ajuta la cresterea florei digestive sanatoase si restabilirea bacteriile bune din intestin.

Pentru ca trebuie sa devii un cumparator informat, mai citeste si:

Tot ce ati vrut sa stiti despre uleiul de masline si nu ati indraznit sa intrebati
5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii
7 Alimente pe care inima ta le uraste
6 moduri de a conserva rosiile pentru iarna
Cele mai bune retete de paine de casa
Rolul alimentatiei in controlul hipertensiunii arteriale
15 alimente bogate in acid folic
Lupta impotriva gripei cu supa Dracula

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. madalina
    madalinatrimis la 23/9/2014

    Intr-adevar nu toata lumea stie importanta si rolul probioticelor asa ca multumim pentru informatii! Noi suntem adeptii unui stil de viata sanatos si incercam pe cat posibil sa ne luam aportul de substante benefice organismului din alimentele pe care le consumam zilnic. Dar cand am avut ceva probleme cu cea mica medicul ne-a recomandat niste probiotice de la ropharma, Activit probiotic junior se numesc daca intereseaza pe cineva. Sunt pe baza de ingrediente naturale si sunt chiar eficiente! Iar pretul este ft bun! Noi am fost multumiti, probleme i-au trecut repede si nu au mai revenit.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII