17 sfaturi sincere pentru graviduțe - din ințelepciunea altor mămici de bebe

17 sfaturi sincere pentru gravidute - din intelepciunea altor mamici de bebe

17 sfaturi sincere pentru graviduțe - din ințelepciunea altor mămici de bebe

Uneori cele mai sincere sfaturi vin din partea unor necunoscuți... iar noi suntem aici o comunitate specială = nu ne cunoaștem, însă avem ceva comun în suflet: copiii. Așa că un sfat dat din suflet - poate fi cel mai potrivit, mai ales că vine și din experiență. ❤️😊

... Orice întrebare reprezintă un moment de reflecție și un schimb util de păreri și idei între mămici. Iar multe gravide care ne citesc pot învăța de la voi, dragi mămici. 😘

Sfaturi sincere pentru gravidute

Orice femeie insarcinata primeste foarte multe sfaturi de la cei din jur. Interesant este ca in aceasta perioada, o femeie insarcinata primeste sfaturi de la familie - dar si de la persoane necunoscute. Sfaturile primite de la mama sau de la soacra pot fi usor depasite - insa sfaturile de la mamicile cu bebelusi pot fi mult mai ancorate in realitate. Iata

1. 😄 "Dormi cât poți de mult...până se face copilul mare nu prea mai ai șanse 😂"

2. ❤️ "Sa nu asculte de gura lumii! Si tot ce faci faci bine , esti îndeajuns!"

3. 🌟 "@catalina_saizu povestea voastră, e doar a voastră! ♥️"

4. 🌺 "Fii înțelegătoare cu tine, este foarte important. Când se naște bebe, se naște și mama, și pe cât vei fi de fericită , pe atât vei fi și obosită , și vor fi momente când te vei simți pierdută. Ai grijă de tine, fii atentă la ce simți, la nevoile tale și dacă tu vei fi bine și puiuțul tău va fi bine! Ești o eroină oricum ! ❤️"

5. 😆 "Sa nu asculti babele cand iti spun sa lasi copilul sa plang pentru ca 'așa face plamani'"

6. 👶 "Fa ceea ce simți ca e mai bine pentru copilul tău , nu ce zice mama sau soacra , sau altcineva 🥰"

7. 🍼 "Copilul nu vine cu manual de instrucțiuni, nu asculta în stânga și dreapta, ci sa iti asculți copilul el îti va transmite ce e bine și ce e rău, încearcă de mic sa ii respecți intimitatea și nu stresa vizitelor, nu e piesa de muzeu, copilul mama și tatăl au nevoie de liniște și spațiu."

Mami, ai incredere in tine

8.🙌 "Ai încredere în tine."

9.🌈 "ascultati instinctul , tu stii cel mai bine ce nevoi are bebelusul tau!🙏🏼"

10.😴 "Odihneste-te ❤️"

11. 👚 "Sa aibă cât mai multe haine cu capse pentru inceput, sa îl țină cat se poate de mult piele pe piele, daca exista posibilitatea sa surprindă partenerul sau cine e in jurul mămicii cat mai multe momente cu bebele si MAMA impreună, mamica să aibă neapărat minim 10-15 min pe zi pentru ea să facă ce dorește ..un dus, muzica, liniște, orice îi face bine psihicului ei❤️"

12. 😴 "Să doarmă cat mai mult,sa-si faca permanent de lucru,mai ales in primele 2 ,3 luni cand bebe doarme foarte mult si sa nu accepte prea multe vizite,de cele mai multe ori musafirii te obosesc, nu te ajuta,mai ales daca sunt si 'inteligenti' sau 'inteligente' care stiu cel mai bine cum se creste un copil."

13. 😄 "Nu, mersi - nu accepta sfaturi. Când o sa ma întrebe atunci o sa i l dau😂 asta mi as fi dorit gravidității"

14. Încearcă în ultimul trimestru să te odihnești cât mai mult.se spune că atuncea își face bebele programul de nani.daca o să fi agitată, așa va fi și el.Nu știu dacă este adevărat dar la mine a fost un haos și acuma cu bebele îi mare nebunie .are deja 5 luni și nu reușesc să îi fac un program calumea"

15.🌟 "Nu am un sfat anume, fiecare e diferit si faci cum crezi ca e mai bine.si ca sa nu te sperii, vin si eu cu o poveste mai pozitiva..."

16.💪 "Răbdare de fier , și să reziști fizic și psihic la nopțile albe care vor venii."

17. 🌼 "Nu ne învață nimeni cum sa fim părinți, chiar dacă la un moment dat pare ca situația ne scăpa de sub control, în timp, ne prindem cum sta treaba și devine mai ușor, tot ce putem face este sa fim prezente, restul se așează de la sine."

Esti mamă? Ce sfat sincer ai oferi unei gravidute?

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII