Cizmele peste genunchi din nou la moda?

Cizmele peste genunchi din nou la moda?

Cizmele peste genunchi din nou la moda?

  • Prea sofisticate pentru unii, vulgare pentru altii, cizmele peste genunchi se inscriu cu siguranta in categoria incaltarilor care nu au cum sa treaca neobservate.

Prea sofisticate pentru unii, vulgare pentru altii, cizmele peste genunchi se inscriu cu siguranta in categoria incaltarilor care nu au cum sa treaca neobservate. Omniprezente in moda anilor  80, cu care, de altfel, sunt adesea asociate, cizmele peste genunchi revin, se pare, tot mai des in atentia designerilor. Trecand peste asocierea usor vulgar ape care majoritatea superevelor o fac intre acest tip de cizme si personajul interpretat de Julia Roberts in Pretty Woman, trebuie sa recunoastem ca o tinuta care le include atrage imediat privirile sin u neaparat in sensul negativ. In plus, la cata zapada avem in aceasta iarna, putem considera ca cizmele peste genunchi reprezinta si o investitie practica.

In colectiile iernii 2012 am avut ocazia sa le vedem pe podiumul unor designeri celebri, precum Marc Jacobs sau Michael Kors care le-au readus in atentia superevelor.

Chiar daca aveti un stil mai conservator, este aproape imposibil sa nu gasiti o combinatie care sa nu vi se potriveasca. Singura problema cu acest gen de cizme este aceea ca limita dintre eleganta si kitsch sau vulgaritate este foarte subtire si, odata depasita, printr-un detaliu care strica intregul look, efectul nu mai poate fi atenuat.

Ponturi pentru un look reusit cu cizme peste genunchi

In primul rand, retineti ca cizmele peste genunchi nu pot fi purtate cu absolut orice. Chiar daca pare bizar, cei cativa centimentri in plus fata de o cizma normala pot crea adevarate probleme de imagine. Starurile ne-o dovedesc din plin uneori, insa tot ele ne ofera si sugestii pentru look-uri foarte reusite.

Purtati cizme peste genunchi cu rochii sau fuste scurte, intr-o combinatie monocromatica, pusa in valoare de o pata de culoare a unui accesoriu cum ar fi poseta sau o esarfa. Nu exagerati insa in privinta rochiei pentru ca daca este prea scurta, riscati sa obtineti un efect vulgar. Evitati pe cat posibil rochitele tip baby-doll asociate cu cizmele peste genunchi. Evitati, de asemenea, decolteurile si culorile prea stridente daca nu vreti sa dati impresia unei Julia Roberts in Pretty Woman.

Un pont inedit ne ofera Madonna. Cizmele peste genunchi pot fi purtate si cu rochii mai lungi, transparente. Veti evita astfel eventualul disconfort creat de teama ca picioarele nu arata bine cu o rochie foarte scurta. Transparenta unei rochii mai lungi lasa sa se vada doar atat cat trebuie.

O combinatie interesanta este aceea cu jeansii skinny. Kate Moss este experta in acest gen de tinuta. Daca insa aveti picioarele mai groase in partea superioara, nu este o tinuta deloc flatanta.

GALERIE: KATE MOSS CU GLORIE SI FARA aici >>

In privinta hainelor de exterior potrivite pentru a fi purtate cu cizmele peste genunchi, ideale sunt mantourile scurte, care nu depasesc linia cizmelor. Daca, in schimb, purtati cizmele cu jeansi skinny, atunci puteti allege pentru exterior o geaca scurta, pana in talie sau un sacou cambrat.

Aveti grija la materialul din care sunt confectionate cizmele. Evitati, in general cizmele peste genunchi din piele lacuita sau din materiale satinate. Riscati sa dati picioarelor un aspect de crenvursti. Optati in schimb pentru cizme din piele mata sau din catifea.

In privinta culorii, preferinta pare a fi clara  negru. La fel de sexy pot fi insa si cizmele in culori deschise (caramel, gri etc.). De evitat sunt totusi cele in culori stridente (rosu, roz, albastru intens).

Va recomandam sa cititi si:

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei


 Forum unde comentam cu placere

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Moda la zi

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. RODICA
    RODICAtrimis la 15/9/2014

    NIE NI PLAC TARE VREAU SA STIU PRETU SI UNDE SE VIND

    Raspunde la acest comentariu
  2. diaconu iuliana
    diaconu iulianatrimis la 5/3/2012

    imi plac la nebunie cismele cele negree si sami spuneti ce pret au

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII