23 de fapte despre alimente

23 de fapte despre alimente

23 de fapte despre alimente

  • Nu sunteti curiosi cine a dat numele fructului "kiwi" si ce este de fapt uleiul de canola? Aflati toate acestea si multe alte fapte despre diverse alimente citind in continuare:

Nu sunteti curiosi cine a dat numele fructului "kiwi" si ce este de fapt uleiul de canola? Aflati toate acestea si multe alte fapte despre diverse alimente citind in continuare 23 de fapte despre alimente:

#1 Cea mai scumpa cafea din lume este preparata din boabe partial digerate si defecate de o pisica indoneziana.

#2 Bananele comune sunt toate genetic identice, deoarece provin din copaci care au fost clonati timp de zeci de ani.

#3 SUA acorda dreptul companiei Coca-Cola o scutire unica pentru importul de frunze de coca, in timp ce este interzis importul pentru oricine altcineva.

#4 Un ingredient comun din paine numit L-cisteina, este derivat din parul uman. L-cisteina este sintetizata direct in laboratoare, cea mai mare parte din ea fiind extrasa dintr-o sursa ieftina si abundenta de proteine naturale: parul uman. Parul este dizolvat in acid si L-cisteina este izolata printr-un proces chimic. Alte surse de L-cisteina includ penele de rata, penele de gaina, coarnele de vaca si subproduse petroliere.

#5 Chicken McNuggets contin un produs chimic industrial. Potrivit Corporation McDonalds, celebrele Chicken McNuggets sunt realizate cu ingrediente precum fosfati de sodiu, "ulei de soia si ulei de seminte de bumbac, partial hidrogenat, cu mono- si digliceride", pirofosfat acid de sodiu, bicarbonat de amoniu, fosfat monocalcic, "ulei de soia hidrogenat, cu TBHQ si acid citric adaugat pentru a pastra prospetimea" si "Dimetilpolisiloxanul adaugat ca agent antispumant". Cel putin doua din aceste ingrediente sunt produse chimice industriale sintetizate artificial. TBHQ, un derivat de petrol, este folosit ca un
stabilizator in parfumuri, rasini, lacuri si produse chimice din domeniul petrolier. Dimetilpolisiloxanul, un tip de silicon, este utilizat in calfatuire si masticuri, ca substanta de umplere pentru implanturile mamare, si ca ingredient-cheie in Silly Putty.

#6 Nu au existat rosii in produsele alimentare din Italia, alune in Tailanda, sau ardei chili in India in anul 1450. Tomatele, alunele si ardeii chili sunt toate native din America. Rosiile au fost initial domesticite in Peru si raspandite de acolo in Mexic. Alunele au fost, de asemenea, cultivate in Amazon, in timp ce ardeii chili par sa fi fost domesticiti separat, in America de Sud si America Centrala.

#7 Fructoza din siropul de porumb, gasita in multe alimente, se face folosind un catalizator chimic toxic. Aceasta substanta chimica, glutaraldehidei, este atat de periculoasa incat chiar si o cantitate foarte mica poate arde gauri in stomacul uman. Ca si alte dezinfectante chimice, poate irita grav plamanii, ochii si gatul, poate provoca dureri de cap sau ameteli in caz de inhalare.

#8 Migdalele si semintele din interiorul unei piersici, nectarine, prune si caise contin un sambure care detine un puternic medicament anti-cancer numit laetrile, amigdalina sau vitamina B-17.

#9 Glazura - startul care acopera bomboanele si pastilele, se face din excretiile unui gandac asiatic. Numit, de asemenea, glazura farmaceutica, glazura de rasinoase si glazura naturala, aceasta este un ingredient comun in bomboane si pastile. Numita si selac - rasina naturala (de origine animala) sau produsa sintetic, folosita la prepararea unor lacuri, un cerii rosii etc., este de fapt un produs chimic secretat de o femela gandac (Laccifer lacca), in scopul de a forma tunele de adapost in copaci.

#10 Strugurii rosii sunt renumiti pentru resveratrol, insa acestia il produc doar ca un raspuns la o infectie fungica in timpul cresterii lor. Deci, strugurii ecologici au mai mult resveratrol, deoarece nu sunt stropiti cu antifungice. Resveratrol, un antioxidant gasit in pielita de strugure si in unele alimente, ajuta diminuand riscul unei boli de inima si efectele de imbatranire.

#11 Principalul ingredient in budinca de tapioca este un tubercul tropical, care ofera cele mai multe glucide, cu exceptia orezului si graului. Dupa orez si grau, cea mai importanta sursa de carbohidrati este cassava, manioc si Yuca (in spaniola), si este principalul ingredient in budinca de tapioca.

#12 Unul din cele mai scumpe produse alimentare din lume este realizat din saliva de pasare. Timp de peste 400 de ani, supa de cuib de pasare a fost una dintre cele mai scumpe alimente din lume, chiar si astazi un singur castron va costa pana la $100. Supa nu se poate face pur si simplu din orice cuib de pasare, doar cel de randunica fiind comestibil. Speciile de randunica de la care se recolteaza cuiburile sunt Aerodramus fuciphagus si Aerodramus maximus. Cuiburile sunt compusedin filamente de saliva intretesute, care in contact cu aerul se cimenteaza, formand cuiburi in forma de castronele, asezate in scobiturile peretilor pesterilor. In chineza, cuiburile se numesc  yan wo si sunt bogate in calciu, fier, magneziu si potasiu.

#13 Floricelele de porumb pentru microunde emit un gaz toxic, pulmonar, daunator atunci cand sunt gatite. Aroma de unt provine de fapt de la un produs chimic gasit in unt. Acest produs chimic, numit diacetil,
este atat de toxic incat distruge de obicei plamanii muncitorilor din fabricile de popcorn pentru microunde.

#14 Uleiul de rozmarin poate fi folosit ca si conservant natural pentru carne. Acesta functioneaza mai bine decat un aditiv chimic.

#15 Ciresele calmeaza inflamatia, guta si chiar ajuta la prevenirea artritei.

#16 Uleiul de canola obisnuia sa se numeasca ulei de rapita; numele a fost schimbat din motive de marketing.

#17 Plantat in gradina, patrunjelul atrage insecte, care vor consuma cu succes daunatorii altor plante.

#18 Varza murata este atat de plina de vitamine si de probiotice, incat marinarii obisnuiau s-o consume pe curse lungi pentru a-si mentine o stare buna de sanatate!

#19 Cu exceptia celor ecologice, aproape toate produsele din soia, porumb sau subproduse de pe piata americana sunt genetic modificate si va pot pune sanatatea in pericol.

#20 Continutul de antioxidanti din oregano este mai mare decat cel din afine.

#21 Chimicalele din usturoi sunt atat de puternice incat pot cauza  arsuri grave doar prin plasarea unui catel de usturoi pe piele. Desi nu are nici pe departe acelasi efect daca este ingerat crud sau fiert, produsele chimice din usturoi pot produce reactii alergice severe (dermatita de contact) daca este aplicat direct pe piele. Daca este lasat pe piele suficient de mult, usturoiul poate produce arsuri chiar de gradul trei, unele destul de severe pentru a fi necesara o de grefa de piele.

#22 Neozeelandezilor nu le-a placut numele de coacaze chinezesti ("Yang Tao"), astfel incat au redenumit fructul: "kiwi" - dupa o pasare care ii seamana.

#23 Multe alimente prelucrate, sunt fabricate cu un derivat din gudron de carbune, care a fost legat de hiperactivitatea la copii; acesta se poate gasi in produse colorate artificial cu portocaliu sau galben, inclusiv sucuri, branzeturi, produse aromate, chips-uri, bauturi, etc.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Despre sanatatea familiei mai cititi

  • 10 probleme jenante ale pielii  si remediile lor
  • Cauzele genetice ale depresiei
  • Boala Lyme (Borelioza)
  • Infectiile transmise de animalele de companie (de casa)
  • Importanta protejarii copiilor de fumatul pasiv
  • Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate
  • Muscaturile de paianjen si scorpion
  • Telefonul mobil in atentie
  • Gripa porcina: sfaturi pentru parinti
  • Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula
  • Totul despre alergii
  • Alergenii din jurul nostru
  • Infectia cu e.coli
  • Arsurile solare, tratamente la indemana
  • Ai grija cu cine iti lasi copiii acasa!
  • Anemia pernicioasa
  • Botulismul si masurile de prevenire
  • Terapia Bowen
  • 10 sfaturi pentru a evita raceala si gripa
  • Locuri unde se ascund microbii in casa
  • Intoxicatia cu ciuperci: semne si tratament
  • Durerile abdominale - ghid de semne si simptome
  • 12 riscuri ale abuzului de alcool
  • Pestele si continutul sau de mercur
  • Cauzele exterioare ale depresiei

    Familia Verde (interesata de problemele si dilemele ecologice ale prezentului)

  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII