15 alimente sanatoase pentru copii

15 alimente sanatoase pentru copii

15 alimente sanatoase pentru copii

  • Este vara, dar nu mai stiti ce sa ii gatiti celui mic? Si totusi vreti sa ii dati cele mai sanatoase produse. Un mic sfat: serviti copiilor aceste alimente colorate, gustoase, bogate in nutrienti, cum ar fi afinele, cacaoa, scortisoara si nu numai.

Este vara, dar nu mai stiti ce sa ii gatiti celui mic? Si totusi vreti sa ii dati cele mai sanatoase produse. Un mic sfat: serviti copiilor aceste alimente colorate, gustoase, bogate in nutrienti, cum ar fi afinele, cacaoa, scortisoara si nu numai.

Ouale
Ouale ofera proteine, si sunt printre putinele alimente care contin in mod natural vitamina D, care ajuta corpul sa absoarba calciul. Consumul de proteine la micul dejun ajuta copiii se nu flamanzeasca atat de repede.

Fulgii de ovaz
Cercetarile arata ca, copiii care mananca fulgi de ovaz sunt mai in masura sa se concentreze si sa acorde atentie in timpul orelor. Bogate in fibre, cerealele integrale, cum ar fi fulgii de ovaz, se digera lent, oferind copiilor un flux constant de energie.

Fructele
Orice fruct este bun pentru copilul dumneavoastra, deoarece contin vitamine si minerale esentiale. Fructele au de asemenea si fibre. Pentru a profita de beneficiile nutritionale, urmariti ca cei mici  sa manance o varietate de fructe, cum ar fi fructe de padure, pepene galben, kiwi, portocale, etc.

Nucile
Nucile sunt formate din grasimi sanatoase, de care copiii au nevoie pentru crestere si dezvoltare, precum si pentru sanatatea inimii. Avand un pic de grasime "buna", acestea ofera copiilor o explozie de energie pentru intreaga zi.

Laptele
Proteinele si calciul din produsele lactate furnizeaza combustibil pentru creier si corp. Proteinele ajuta la construirea tesutului cerebral, in timp ce calciul pastreaza oasele si dintii copiilor puternici.

Afinele
Afinele sunt clasate printre cele mai sanatoase fructe - foarte bogate in antioxidanti. Acum, noile cercetari sugereaza ca, in plus fata de protejarea impotriva bolilor de inima si diabet si imbunatatirea functiei cerebrale, afinele pot ajuta, de asemenea, si la reducerea grasimii abdominale - un tip de grasime care a fost legata de obezitate si sindrom metabolic.

Tofu
"Produsele din soia sunt o excelenta sursa de proteine slabe si au puternice beneficii anti-cancer" spune Beller. "Tofu este foarte bun pentru fetele tinere, deoarece are un efect protector, in timp ce trupurile lor si tesuturile mamare sunt in curs de dezvoltare".

Rosiile
Rosiile sunt incarcate in licopen - o substanta care protejeaza impotriva multor tipuri de cancer. Gatirea rosiilor le face chiar si mai sanatoase, deoarece caldura elibereaza licopenul. Sugestie: combinati rosiile cu putin ulei de masline, adaugati-le pe pizza si sosuri pentru paste, chiftelute, etc.

Iaurt grecesc slab in grasimi
Acesta contine bacterii sanatoase cunoscute pentru stimularea imunitatii si ajuta la digestie - are de doua-trei ori cantitatea de proteine si mai putin zahar decat un iaurt normal.

Varza
Varza are o aroma usoara si copiii tind sa o placa mai mult decat salata. Legumele crucifere, cum ar fi varza si broccoli, contin fitonutrienti cunoscuti pentru a reduce riscul mai multor tipuri de cancer, precum si imbunatatirea digestiei. Aceasta ajuta, de asemenea la eliberarea toxinelor daunatoare din organism prin declansarea enzimelor.

Somonul
Acesta contine grasimi sanatoase omega-3, care sunt, de asemenea, cunoscute pentru a stimula dezvoltarea creierului, indeparta depresia, si proprietati anti-inflamatorii. Asigurati-va ca alegeti somon salbatic, care este mai scazut in cantitati de mercur si mai bogat in omega-3.

Cacaoa
Cacaoa are printre cele mai mari concentratii de flavonoide, un compus bine cunoscut pentru imbunatatirea tensiunii arteriale, a inimii si a sanatatii orale. Ea va poate proteja, de asemenea, pielea de arsurile solare. Folositi cel putin 70 la suta cacao pura si verificati ca nu este procesata cu alcalii, care elimina cele mai multe flavonoide. Modalitati de servire: se presara pe clatite, napolitane, paine prajita, sau ciocolata neagra topita si capsuni.

Fasolea neagra
Fasolea este o sursa importanta de proteine, fibre si calciu. Ele protejeaza impotriva bolilor de inima si a nivelului ridicat de colesterol. Modalitati de servire: nachos sau quesadillas cu fasole neagra, branza si salsa, burgeri vegetarieni sau humus.

Busuiocul
Aceasta planta este bogata in antioxidanti, vitaminele A, C si K - precum fier, potasiu, calciu si poate ajuta la imbunatatirea digestiei. Unele cercetari arata ca poate usura chiar si durerile de cap. Modalitati de servire: pesto cu piept de pui sau paste, sosuri, supe, chiftelutele.

Scortisoara
Cercetarile arata ca acest condiment poate ajuta la reglarea zaharului din sange. Modalitati de servire: se presara pe fulgii de ovaz, clatite, cereale si iaurt rece, briose, prajituri, bauturi  calde.

Despre copiii de aceasta varsta mai cititi:
  • Importanta familiei in procesul de invatare
  • Razboiul impotriva viermilor si parazitilor
  • Prima oara la olita prima oara la WC
  • Lipsa calciului - o boala a copilariei cu consecinte la maturitate
  • Alegerea unui animal de casa
  • Refuzul mancarii
  • Trecerea de la biberon la cana
  • Ce stim despre antibitiotice?
  • Muscaturile de paianjen si scorpion
  • Ce sã faci cånd micutul tãu e un  lenes"
  • Enurezisul sau cand copilul  face pipi pe el"
  • Respiratia urit mirositoare la copii
  • Pastrati legatura cu bunicii!
  • Sa intelegem depresiile copilariei
  • 5 calitati pe care sa i le cultivi copilului tau
  • A negocia cu copiii
  • Cand copilul nu are încredere în el...
  • Mersul la gradinita reduce riscul de cancer la copii

    Educatia copilului intre 1-4 ani:
    > 2 ani: inceputul crizelor de independenta
    > 15 luni: educatia unui copil inca bebelus
    > Bunele maniere si pregatirea pentru viata a copilului intre 1-4 ani
    > Gradinita: este copilul pregatit?
    > 3 ani: Varsta mersului la gradinita
    > Cum sa refuzati copilul fara a spune NU
    > Apropiati-va de copii prin povesti
    > Crizele de isterie ale copilului
    > Copilul doarme in patutul lui...
    > 5 calitati pe care sa i le cultivi copilului tau
    > Cum abordam manifestarile de tip negativist

  • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

    Comentarii vizitatori

    Citeste toate comentariile

    Ce sentimente ti-a produs acest articol?

    Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

    Scrie un comentariu

    Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

    Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

    DA (este întrebare)
    NU (nu este întrebare)


    Cod:

    Ai o întrebare pentru alte mămici?
    ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII