Televizorul si obezitatea copilului: ce trebuie sa inteleaga parintii

Televizorul si obezitatea copilului: ce trebuie sa inteleaga parintii

Televizorul si obezitatea copilului: ce trebuie sa inteleaga parintii

Un copil gras are sanse mari sa devina un adult obez. Dar alaturi de kilogramele in plus care dau mai mult de lucru inimii, creste riscul de diabet, hipertensiune arteriale sau colesterol ridicat.

Statul in fata televizorului sau a calculatorului, combinat cu rontaitul de chipsuri, de popcorn, de bomboane sau alte alimente se numara printre factorii de risc cei mai raspanditi in ceea ce priveste obezitatea in randul adolescentilor

 

- veti citi:
Statul la televizor si lipsa de activitate = obezitate
Reclamele cu dulciuri sporesc apetitul pentru mancare nesanatoasa
Ce trebuie sa faca parintii
10 reguli pentru a evita obezitatea copilului tau
Despre obezitate

Statul la televizor si lipsa de activitate = obezitate

Statul in fata televizorului sau a calculatorului, combinat cu rontaitul de chipsuri, de popcorn, de bomboane sau alte alimente se numara printre factorii de risc cei mai raspanditi in ceea ce priveste obezitatea in randul adolescentilor si nu numai. Explicatiile specialistilor sunt simple - statul in fata televizorului inseamna lipsa de miscare, iar rontaiala inseamna calorii in plus. Prin urmare, obezitatea este o consecinta cat se poate de logica a acestui gen de activitate.

Faptul ca obezitatea este in stransa legatura cu bolile de inima nu mai este un secret pentru nimeni. Iar in ultimii ani se promoveaza tot mai mult ideea ca pentru a preveni afectiunile cardiace se impune o atenta supraveghere a regimului alimentar al copiilor si al adolescentilor, predispusi din ce in ce mai mult la obezitate.

Reclamele cu dulciuri sporesc apetitul pentru mancare nesanatoasa

Academia Americana de Pediatrie trage insa un semnal de alarma in plus in acest sens. Se pare ca nu doar sedentarismul si consumul de calorii in plus generate de statul prea mult la tv sau la calculator genereaza cresterea alarmanta in greutate, ci si alti factori legati de aceste activitati. Astfel, reclamele pe care copiii si adolescentii le privesc in timpul diverselor emisiuni tv le cresc dorinta de a consuma dulciuri si mancare nesanatoasa. De asemenea, emisiunile privite seara, dupa o anumita ora, interfereaza cu orele de somn, favorizand astfel obezitatea.

Ce trebuie sa faca parintii

Pentru a preintampina obezitatea in randul adolescentilor, specialistii americani recomanda parintilor cateva masuri pe care ar trebui sa le aiba in vedere:

- Sa le explice copiilor ca nu tot ce vad in reclame este si sanatos, ca o alimentatie sanatoasa nu se poate baza numai pe ceea ce vad la televizor.
- Sa limiteze timpul de privit la televizor / calculator la 2 ore pe zi si sa evite amplasarea unui televizor sau a unui computer in camera copiilor.
- Sa solicite scolilor sa initieze ore de educatie a comportamentului copiilor in fata avalansei de produse media.
- Sa constientizeze faptul ca privitul excesiv la televizor creeaza copiilor un stres inutil, care favorizeaza nu doar obezitatea, ci si alte boli precum diabetul   sau astmul .

10 reguli pentru a evita obezitatea copilului tau

Obezitatea la copil este o problema foarte serioasa care trebuie tratata cu multa atentie. Parintii trebuie sa stie ca obezitatea in copilarie este asociata cu multe riscuri de sanatate, mai tarziu in viata.

Mancarea nu trebuie sa fie oferita copilului pe post de recompensa, divertisment sau pentru tratarea indispozitiei. Mamici, discutati cu bunicile care isi cresc nepotii - sa nu le ofere dulciuri si mancaruri favorite copilul pentru ca acest lucru nu este decat un cadou otravit citeste in continuare aici >

Despre obezitate mai cititi:

Obezitatea la copil
Intarcatul si obezitatea copiilor
Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!
Cum ne ajutam copilul sa piarda din greutate
Femeile obeze pot avea copii cu autism
Copiii mamelor care lucreaza sunt mai grasi si mai inactivi?

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII