Beneficiile uleiului de masline

Beneficiile uleiului de masline

Beneficiile uleiului de masline

  • Il puteti folosi in salate si alte mancaruri mai mult sau mai putins ofisticate.Nu este cel mai ieftin ulei, insa merita sa il cumparati daca tineti la sanatatea voastra.

Il puteti folosi in salate si alte mancaruri mai mult sau mai putins ofisticate.Nu este cel mai ieftin ulei, insa merita sa il cumparati daca tineti la sanatatea voastra. Iata de ce foloase puteti beneficia in urma consumului uleiului de masline extra-virgin:

Uleiul de masline imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Numarul publicat in 2003 al revistei Journal of the National Medical Association Nationale a publicat un studiu care a implicat peste 3.000 de barbati si femei ce urmau o dieta bogata in ulei de masline, peste, fructe si legume, in urma caruia rezultatele au aratat o scadere a riscului de boli de inima si inflamatii.

Revista Journal of Cardiovascular Pharmacology a publicat un studiu in 2009, declarand ca exista dovezi clare ca, consumul de ulei de masline, ca parte a unei diete mediteraneene, este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare.

Jurnalul Mondial de Gastroenterologie este de acord intr-un studiu clinic, publicat in 2009. Oamenii de stiinta au declarat ca, nu numai ca uleiul de masline si dieta mediteraneana, in general, reduc riscul de boli de inima; uleiul de masline scade, de asemenea si trigliceridele din ficat, imbunatateste nivelul de insulina si regleaza nivelul de zahar din sange.

Uleiul de masline sustine sanatatea ficatului
In 2007, Universitatea Oxford a remarcat faptul ca epidemia de obezitate la nivel mondial s-a datorat in mare parte cresterii consumului de alimente fast-food, bauturi racoritoare, acizi grasi saturati, acizii grasi trans, si alimentele care contin sirop de porumb bogat in fructoza. Aceste alimente ridica nivelul de lipide seric de celule grase din sange. Grasimea suplimentara creeaza inflamatii in organism, ceea ce duce la disfunctii ale organelor. In cele din urma, boli, cum ar fi ficatul gras, ciroza, hepatita, cancerul la ficat ... pot aparea.

Uleiul de masline reduce citokinele din ficat care duc la inflamarea si dezvoltarea tumorilor. Ele fac acest lucru prin indepartarea grasimii nedorite din ficat. Astfel, curata nivelul lipidelor serice din sange, care scade nivelul de colesterol la persoanele supraponderale.

Uleiul de masline reduce tensiunea arteriala
Motivul pentru care uleiul de masline reduce tensiunea arteriala este datorita continutului sau ridicat de acid oleic de aproximativ 70-80 la suta. Oamenii de stiinta de la Academia Nationala de Stiinte din Statele Unite ale Americii sugereaza ca uleiul de masline creste nivelul de acid oleic din membranele celulare, care controleaza semnalizarea proteinelor, reducand astfel tensiunea arteriala. Oamenii de stiinta, de asemenea, au remarcat faptul ca analogii acidului oleic, cum ar fi uleiul de soia, nu au niciun efect asupra tensiunii arteriale, ceea ce inseamna ca tipul de ulei necesar pentru a reduce tensiunea arteriala este foarte specific.

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII