Tinerii parinti si testul relatiei la aparitia unui bebelus in viata lor

Tinerii parinti si testul relatiei la aparitia unui bebe

Tinerii parinti si testul relatiei la aparitia unui bebe

  • Pe cat de mare este bucuria venirii pe lume a unui copil, pe cat de mare poate fi stresul provocat asupra relatiei parinilor ... Oboseala, noptile nedormite si grija pentru cel mic pot declansa riscurile unor neintelegeri in familie...Iata sfaturi incercate de la Desprecopii:
Pe cat de mare este bucuria venirii pe lume a unui copil, pe cat de mare poate fi stresul provocat asupra parinilor ... Oboseala, noptile nedormite si grija pentru cel mic pot declansa riscurile unor neintelegeri in familie...

Aparitia unui copil inseamna o schimbare majora in viata noilor parinti. Alte responsabilitati, alt program, tabieturile date peste cap. Toate acestea fac ca ambii parinti sa fie stresati. Insa acest stres este firesc si se poate trece peste el. Atunci cand bebelusul plange foarte mult, relatia maritala este in pericol.

Oferiti-va timp pentru relaxare

Cu cat copiii plang mai mult in timpul noptii, cu atat satisfactia in cuplu scade, arata un studiu realizat de psihologul Anne Marie Meijer, de la Universitatea din Amsterdam, Olanda.  De multe ori cei doi soti incep sa doarma separat pentru a se putea odihni. Astfel, relatia de cuplu se deterioreaza si mai mult. 

Mai cititi si: Stii sa interpretezi plansul bebelusului ? Fa acest TEST si vei afla

Cuplul nu trebuie sa-si piarda identitatea si timpul acordat pentru relaxare si intimitate. Chiar daca totul este dat peste cap in noua lor viata, tinerii parinti au nevoie de pauze de timp individual si de timp impreuna. Iar cel mai eficient ajutor pentru copil poate veni din partea unei bone. Bunicii sunt persoane ideale pentru a invata copilul cu afectiunea, dar adesea intervin in viata familiei si armonia este afectata. Daca bunicii nu sunt o idee foarte buna, iar o bona nu va permiteti, atunci ce se poate face ? Probabil ca cea mai buna cale este ca parintii sa invete tehnici de calmare a plansului. Cititi neaparat: De ce plange bebelusul?

Aflati care este motivul!

Bebelusul nu plange niciodata fara motiv. In urma unui studiu realizat timp de 10 ani, psihologul Alice Pari, de la Universitatea din Padova, a ajuns la concluzia ca exista noua cauze care pot determina plansul la nou-nascut si, prin urmare, noua tipuri de plans insotite de comportamente specifice, care pot fi invatate de catre parinti: de foame, de colici, de disconfort, de durere, de singuratate, de frica, de oboseala, la alaptare, din exces de stimulare. De aceea, parintii trebuie sa invete sa deosebeasca tipurile de plans. Despre temperamentul bebelusului, cititi: Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor

Specialistii ii sfatuiesc pe parinti sa noteze de fiecare data cum plange copilul, cand plange, ora la care plange, ce face copilul cand se pune pe plans, cata luminozitate exista, cate persoane sunt in jur. Apoi solutia care il linisteste.

Ajutati-l sa se relaxeze cu sunete si miscari ritmice

O varianta pentru a-l linisti ar fi sa-l ajutati sa se relaxeze cu sunete si miscari ritmice. Inainte de a adormi, puneti muzica simfonica lenta sau ritmata, mai lenta sau una care reproduce bataile inimii. De ajutor este si un sunet care reproduce un motor de masina. Daca nu aveti nimic din toate astea, si zgomotul produs de un ventilator este bun.

Ca sa-l linistiti cand plange, puteti sa-l leganati in carut, in brate sau mergand prin camera cu el in brate. Ultimele cercetari arata ca ritmul ideal este de cel putin 60 de miscari pe minut, cu o pauza de 10 minute.

Desi cei mai multi dintre cei care devin parinti doriesc sa fie cat mai buni, toti parintii fac greseli. Aveti indoieli? Ganditi-va doar o clipa la parintii dumneavoastra si fara indoiala, puteti enumera macar cateva greseli pe care le-au facut.
Adevarul este ca nimeni nu este infailibil  mai ales tinerii parinti. Dar daca stiti care sunt acele greselile frecvente pe care le fac parintii, poate veti reusi sa nu le faceti si dumneavoastra. Vi le prezentam in continuare, impreuna cu sfaturi pentru a le evita: 10 greseli pe care le fac tinerii parinti  si cum le puteti evita

autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre igiena si ingrijirea nou-nascutului, cititi:

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam forumul parintilor de bebelusi:

 Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII