Greturi, dar numai la prima sarcina?

Greturi, dar numai la prima sarcina?

Greturi, dar numai la prima sarcina?

  • Mamicile care au nascut doi sau mai multi copii discuta adesea pe celebrul forum Odiseea Sarcinii despre simptomele si senzatiile diferite de la o sarcina la alta. Printre intrebarile pe care le au gravidutele la a doua sarcina se afla si aceasta:   Mi-a fost foarte rau in timpul primei sarcini, dar de data asta, la a doua sarcina, ma simt bine - este ceva in neregula? Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Intrebare:
Mi-a fost foarte rau in timpul primei sarcini, dar de data asta, la a doua sarcina, ma simt bine - este ceva in neregula?

Raspuns:
Probabil ca nu, deoarece fiecare sarcina este diferita - uneori greturile sunt mai rele in prima sarcina si mai putin intense sau absente la urmatoarea, iar alteori este invers.
Ameteala sau senzatia de lesin sunt simptome normale in timpul sarcinii. Sunt mai frecvente in primul trimestru, dar pot persista in tot timpul sarcinii.   Cititi Neplaceri de-ale sarcinii...

Ce spun specialistii

Un studiu asupra greturilor de dimineata a descoperit ca 20 la suta dintre mame nu au avut simptome de greata si voma, 28 la suta doar s-au simtit rau, iar 52 la suta au avut greturi si au si vomitat.

Simtomele au atins apogeul la a noua saptamana de sarcina si adesea au incetat brusc pe la a 14-a saptamana. Doua treimi din femei au avut simptome similare in sarcinile succesive, insa o treime au avut simptome diferite.

Cauzele greturilor in timpul sarcinii sunt inca neclare

Nu se stie precis ce anume cauzeaza greturile de dimineata, dar probabil cauza are legatura cu hormonii care ne colcaie in corp in timpul sarcinii. Nivelul hormonului sarcinii, HCG (human choriogonadatrophin sau coriogonadotropina umana) creste rapid in primul trimestru de sarcina, apoi scade la inceputul celui de-al doilea trimestru.

Greturile de dimineata (sau cele de toata ziua sau cele de seara in unele cazuri) par sa aiba legatura cu cresterea sau scaderea nivelului acestor hormoni.

Se credea ca greturile aveau legatura cu sexul bebelusului, dar cercetarile au infirmat aceasta ipoteza.

Greturi mai mari la sarcinile multiple

Greturile tind sa fie mai grave la sarcinile multiple deoarece nivelul hormonilor este ridicat, iar unele studii au aratat ca femeile care fac avorturi spontane au sanse mai mici de a avea greturi, probabil deoarece placenta nu se dezvolta corespunzator si nivelul hormonilor este mai scazut.

 Cititi: Gemeni, tripleti sau mai multi...

  Factori de risc in timpul sarcinii

  Alimentatia in perioada sarcinii

 Comunitate

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Care sunt semnele unei sarcini toxice?

  • In primul rand: greata non stop si o deshidratare ingrijoratoare.

Desi greata poate persista pana aproape de termen sau dispare abia dupa nastere, aceste senzatii apar in mod normal in majoritatea sarcinilor si nu constituie un motiv de ingrijorare.

 Cititi  Neplaceri de-ale sarcinii...

Sarcina devine sarcina toxica apare atunci cand senzatia de greata este zilnica, permanenta, cu mai multe episoade de voma pe zi.

Gravida care are o sarcina toxica, in denumire medicala "hiperemesis gravidarum" , vomita tot ce mananca, nu suporta anumite mirosuri si pierde mai mult de 5% din greutatea corporala anterioara sarcinii.

 Cititi Sarcina toxica

Sfatul de la Desprecopii.com

Totusi exista multe femei care au sarcini absolut normale si nu au deloc greturi, deci sunt sanse sa aveti pur si simplu noroc de data asta, este un adevarat bonus, mai ales daca mai aveti un copil de care trebuie sa va ocupati in timpul sarcinii.

Informatia conteaza

  1. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
  2. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

 Mai cititi despre neplaceri in timpul sarcinii:

Va recomandam sa cititi:

 Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Admirati Miss Odiseea Sarciniiaici Galeria . si Admirati Albumul Starurilor cu Burtica aici >>

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: echipa Desprecopii.com, Referinte WebMD. Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2010

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi despre sarcina

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

Teste in sarcina 

Alegerea unui nume de copil

 

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 160.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Greturi, dar numai la prima sarcina?.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII