Masca de fata cu turmeric

Masca de fata cu turmeric

Masca de fata cu turmeric

  • Mastile de frumusețe cu turmeric au fost folosite in Asia timp de secole. Acestea sunt cunoscute în China si India, si sunt un element al sistemului medical Ayurveda.

Masca de fata cu turmeric pentru o piele stralucitoare, acnee, rozacee, eczeme si cearcane

Mastile de frumusețe cu turmeric au fost folosite in Asia timp de secole. Acestea sunt cunoscute în China si India, si sunt un element al sistemului medical Ayurveda. În Asia de Sud, au fost o parte integranta a pregatirilor de nunta pentru mirese, ceea ce le face sa arate imaculat si pline de farmec pentru ziua cea mare.

Turmericul contine curcumina, de care organismul poate beneficia, atat în interior cat si în exterior.

Masca cu turmeric este buna pentru cei ce sufera de acnee si eczeme. Aceasta reduce inflamatia si roseata, si promoveaza vindecarea pielii. Datorita proprietatilor antioxidante ale turmericului, acesta a fost folosit pentru intinerirea pielii, oferind fetei un aspect mai tineresc. De asemenea, este eficient in acneea rozacee - o afectiune cronica a pielii, care se caracterizeaza prin roseata si cosuri. Usureaza roseata si trateaza aceasta boala.

Masca de turmeric este usor de preparat si actioneaza ca o crema, exfoliant si reduce roseata. Acesta lumineaza pielea si o face sa arate proaspata si curata.

Iata o reteta pentru o masca faciala cu turmeric preparata acasa:

Exista mai multe variante ale retetei dar cea de mai jos este de baza. Unii adauga flori de naut pentru a îngrosa pasta sau un pic de suc de lamaie.

Ingrediente:

  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de miere ecologica
  • 1 lingurita de lapte (sau iaurt natural)

Ingrediente optionale - 1 lingurita de suc de lamaie (ajuta la deschiderea culorii tenului si este buna pentru tenul gras) si / sau cateva picaturi ulei esential de arbore de ceai daca suferiti de acnee.

Puneti turmericul intr-un castron mic. Adaugati mierea. Apoi se adauga lapte sau iaurt. Puteti regla cantitatea de lapte pentru a face pasta mai putin groasa, dar asigurati-va ca este o pasta ferma care se va lipi de fata. Curcuma este un colorant si poate pata, asa ca nu vreti sa picure de pe fata.

Pregatirea tenului

Se spala fata cu apa curenta si îndeparteaza machiajul. Daca aveti  parul lung, se lezga la spate. Purtati un tricou de care nu sunteti prea atasata, în cazul în care se va pata.

Aplicare

Aplicati masca uniform pe toata fata. Un loc pe care nu doriti sa il evitati este cel de sub ochi, cu proprietati anti-inflamatorii, turmericul ajuta la reducerea cearcanelor, care se formeaza ca urmare a vasoconstrictiei (îngustarea vaselor).

Masca poate fi tinuta la rece si folosita in decursul a doua zile.

Lasati masca sa se usuce pe fata, timp de aproximativ 20 de minute si apoi spalati cu apa rece. Uscati fata usor cu un prosop.

autor: redactor supereva.ro - Toate drepturile rezervate (c) 2015

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
Curcuma sau turmericul

Curry este un condiment in care compusul cel mai activ este extractul din planta numita curcuma (turmeric). Aceasta planta este originara din insulele Indoneziei si din India. In… ... citeste

Turmericul previne diabetul

Curcuma sau turmericul are o istorie lunga de utilizare intr-o varietate de sisteme traditionale  medicale asiatice, pentru tratarea unei mari varietati de boli. ... citeste

Cele mai bune remedii naturale pentru rozacee

Acneea rozacee este una dintre problemele cele mai neînțelese de mulți oameni (14 milioane numai in SUA) - ceea ce este ciudat, pentru că este una dintre problemele cel mai… ... citeste

Cosmetice facute in casa din ingrediente naturale
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
Crema antirid care face minuni
Retete pentru balsam de buze
Cum ne preparam mastile de fata?
Lupta natural impotriva celulitei
Tratamente naturiste impotriva caderii parului
Retete pentru parfumuri folosind uleiuri esentiale
Fixativ de par - ieftin si bun
Cum ne ingrijim parul in mod natural?
Prepararea gelului de dus acasa
Fabricati-va propriul dezinfectant!
Fabricati-va propriul sampon de casa!
Masca de miere pentru tratarea acneei
Cum ne preparam demachiantul acasa?
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

  Forum unde comentam cu placere

 Frumusete si moda >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII