Grețurile îl protejează pe bebe din burtică. Acesta este motivul și rolul grețurilor în timpul sarcinii

Greturile il protejeaza pe bebe din burtica - acesta este motivul si rolul greturilor in timpul sarcinii

Grețurile îl protejează pe bebe din burtică. Acesta este motivul și rolul grețurilor în timpul sarcinii

Oricât de iritantă poate fi senzația de greață pentru o gravidă, aceasta poate proteja embrionul. Medicii știu de mult că greața și vărsăturile experimentate de obicei la începutul sarcinii sunt de fapt un semn bun - al unei sarcini sănătoase, în ciuda disconfortului pe care îl aduce.

Dar oamenii de stiinta incă dezbat dacă greața este doar un produs secundar enervant al unei sarcini sănătoase.
Pentru a vedea care explicație ar putea fi corectă, oamenii de știință au analizat cercetările medicale pentru a vedea când apare și când nu apare greața.

vei citi:
Greața are o funcție utilă
Implicații pentru sarcină
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Greața are o funcție utilă

Dacă greața este doar produsul secundar al unei sarcini sănătoase, atunci ar trebui să însoțească toate sarcinile sănătoase. „Dar nu este așa”, spune Samuel Flaxman, biolog evoluționist la Universitatea din Colorado, la Boulder, SUA. Deși două treimi dintre femeile gravide se confruntă cu greața, restul își duc adesea sarcinile până la termen fără acest simptom.

De asemenea, greața nu pare să apară la alte mamifere, ci doar la oameni, au observat cercetătorii. Dacă aceasta a fost produsul secundar al conflictului dintre mamă și embrion sau făt, s-ar putea aștepta ca și alte mamifere să o aibă.

În schimb, greața este de obicei declanșată în circumstanțe specifice - ca răspuns la:

- Vederea, mirosul sau gustul cărnii și al legumelor cu gust puternic, care, din punct de vedere istoric, ar conține microbi alimentari sau substanțe chimice care induc defecte la naștere.
- Alcool și fum de țigară.

Toate acestea sugerează că greața are o funcție utilă, care evoluează pentru a proteja mamele și embrionii de lucruri care ar putea fi periculoase, susțin cercetătorii.

De asemenea, la femeile care suferă de greață, simptomele ating punctul culminant exact atunci când dezvoltarea organelor embrionare este cel mai susceptibilă la perturbări chimice, între săptămâna șase și săptămâna 18 de sarcină.

În loc să evolueze o serie de molecule pentru a se apăra împotriva toxinelor, oamenii au evoluat doar o modalitate de a se feri de substanțele chimice periculoase.

Implicații pentru sarcină

O mai bună înțelegere a senzației de greață ar putea avea implicații importante pentru modul în care medicii se ocupă de sarcină.

A spune că greața de dimineață este inconfortabilă este o subevaluare reală și o mulțime de gravide caută modalități de a-i face față.", a declarat Flaxman pentru LiveScience.

În ciuda deceniilor de cercetări medicale și a naturii răspândite a greții de dimineață, se știe puțin despre modul în care aceasta funcționează, deoarece este desigur lipsit de etică experimentarea pe femei însărcinate și nu se știe ca alte animale să o experimenteze.

"Suntem cu adevărat interesați de o analiză mai exhaustivă pentru a vedea dacă greața de dimineață apare cu adevărat numai la ființele umane.", a spus Flaxman.

sursa: Flaxman și colegul său Paul Sherman de la Universitatea Cornell au detaliat concluziile lor în numărul din iulie al revistei American Naturalist.

► Citeste si Citeste si Hyperemesis Gravidarum: sau cand raul de sarcina devine periculos

Simptome de sarcina - infografic complet

Simptomele de sarcina sunt reactiile organismului viitoarei mame la o modificare brusca ce are loc in corpul ei. Fie ca e o senzatie ciudata de greata, o repulsie brusca la anumite mirosuri, mersul des la toaleta pentru pipi, flatulenta .... alaturi de intarzierea menstruatiei... fiecare din aceste simptome pot fi semnalul unei sarcini - sau altfel spus - ca o barza vine de departe cu un colet fparte pretios. Iata un infografic complet despre simptomele de sarcina. 

► Citeste si Primul trimestru de sarcina - lista cu lucruri de facut

Calendarul miscarilor bebelusului in burtica mamicii

Acel moment magic cand simti bebelusul din burtica ta

Daca esti gravida si esti la inceputul Odiseei Sarcinii, astepti cu nerabdare primele semnale de la bebelul care creste ca o floare in burtica ta. Vrei sa stii cand ai putea simti prima miscare a bebelusului in burtica ta? Iata, am pregatit un calendar aproximativ al miscarilor bebelusului din burtica mamicii.
Cand simti prima miscare a bebelusului in burtica ?

Ei bine, majoritatea gravidutelor simt prima miscare intre saptamana 17 si 23 de sarcina. Miscarea este ca o falfaire de aripa. De fluturas citeste mai departe aici.

Sarcina in 40 de saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Vino in cel mai mare grup privat, moderat de Desprecopii: Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii sau pe grupul JURNAL DE SARCINA

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️ 

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII