Bebelușul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activităti și cat mănancă.

Bebelusul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activitati si cat mananca

Bebelușul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activităti și cat mănancă.

Bebelușul de 2 luni incepe să invete să intoarcă un zambet mămicii sau lui tati. La 2 luni, bebe incepe sa-si miste manutele, sa-si ridice sprancenele sau sa faca zgomot. Bebelusul incepe sa se intinda sa ajunga la un obiect interesant pentru el si sa-l loveasca. De asemeni este foarte interesat sa asculte tot ceea ce-i spuneti, va priveste gura si va studiaza miscarea limbii si a buzelor...

→ Iata cum creste, cum se dezvolta, ce activitati adora si cat papa bebelușul la 2 luni.

- despre bebelusul de 2 luni veti citi:
Meritul miilor de cuvinte
Bebelusul proceseaza informatia tot mai bine
Despre creierul bebelusului
Cât mănâncă bebelușul de 2 luni?
Poate sta pe burtica cand e treaz
Cum comunica bebelusul cu mama si tata
Am nevoie de liniste, va rog
Voi spune o vocala pentru
Auto linistire
6 stari ale bebelusului
Are foarte multe de vazut
Despre bebe la 2 luni citeste si alte subiecte de interes
Fiecare copil se dezvolta in propriul sau ritm

 

Meritul miilor de cuvinte ...

Si iata ca bebelusul tau are 2 luni!

bebelusul la 2 luni


Spre sfarsitul lunii a doua, bebelusul ar putea sa va intoarca un zambet adorabil ca raspuns zambetului dumneavoastra. Dar daca inca nu s-a intamplat, puteti fi sigura ca va veni din partea lui cat de curand. Tot in aceasta perioada incepe sa-si miste manutele, sa-si ridice sprancenele sau sa faca zgomot.

Dezvoltarea pe saptamani a acestei luni:

Bebelusul la 5 saptamani
Bebelusul la 6 saptamani
Bebelusul la 7 saptamani
Bebelusul la 8 saptamani

In sfarsit, dupa saptamani in care ati avut multa grija de pretiosul bebelas pe parcursul zilelor, copilul o sa va rasplateasca cu minunatele lui descoperiri. Continuati sa-i vorbiti si sa-i zambiti. Lui ii place enorm sa va priveasca fata si sa comunice cu dumneavoastra prin mutritele pe care le face si prin felul lui de exprimare.

Cititi pe larg, si neaparat: Cum putem comunica cu nou-născutul?

Bebelusul proceseaza informatia tot mai bine

Priviti ce se intampla cand copilul e asezat pe spate si dumneavoastra ii agitati o jucarie adorabila deasupra lui. Comparativ cu luna precedenta, observati acuma ca miscarile ii sunt mai continui.

El incepe sa se intinda sa ajunga la un obiect interesant pentru el si sa-l loveasca. Daca ii oferiti copilului o jucarie el va fi capabil sa o tina pentru o perioada scurta de timp in micutul sau pumn. Daca miscati copilul el va raspunde la acest stimul diferit. Unii dintre copii doar privesc si asculta surprinsi. Pentru altii poate fi prea stimulativ si atunci o sa inceapa sa planga. Copiii sunt unici, iar procesare informatie e facuta de fiecare in mod diferit.

Despre stimularea bebelusului merita citit:

Activitati de joaca pentru bebelusi in a doua luna de viata
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Ce se intampla in mintea unui bebelus?

Poate sta pe burtica cand e treaz

Punand copilul sa doarma pe spoate e foarte important pentru a evita sufocarea in timpul somnului. Cand copilul e treaz si bine dispus ar fi bine sa-l asezati  si pe burta.  Aceasta pozitie il va ajuta sa se dezvolte mai bine. Obisnuindu-se sa stea pe burta, copilul isi va dezvolta foarte bine muschii gatului si astfel in curand isi va putea tine ridicat capul.

La sfarsitul acestei luni, copilul va fi suficient de puternic sa-si tina capul ridicat pentru cateva momente si sa priveasca cu atentia camera in care se afla. Toate acestea se vor intampla pas cu pas. Tot din pozitia stand pe burta el va incepe sa se impinga in sus cu ajutorul mainilor, astfel muschii spatelui si ai bratelor se vor dezvolta.

Acesta il va ajuta mai tarziu sa poata sta in sezut. Atata timp cat el e asezat pe burta, dumneavoastra va puteti petrece timpul intinzandu-va langa el. E important pentru el sa va stie aproape si ca-l sprijiniti in ceea ce face. De asemenea, daca-l asezati pe un covoras cu o textura interesanta, cu culori luminoase sau daca in jurul lui e ceva care emite sunete diferite, placerea lui de a sta pe burta devine mai mare.

Unii dintre copii nu agreaza statul pe burta si ca atare vor incepe sa faca scandal. Raspundeti copilului asa cum credeti ca este necesar pentru ca dumneavoastra sunteti expertul in aceasta problema. Vocea dumneavoastra sau atingerea parinteasca pe care i-o puteti oferi il va face sa se linisteasca.

Citeste Stam pe burtica: de ce este important ca bebelusul sa isi petreaca timp pe burtica.

► E timpul impul pentru vaccinul diftero-tetano-perstusis-poliomelitic-HaemofilusB-hepatic B(anti cinci boli foarte grave) - vezi aici CALENDARUL NATIONAL DE VACCINARE

Cum comunica bebelusul cu mama si tata

Pana acuma, ati invatat cand copilul dumneavoastra va spune da imi place asta sau contrariu: mama ajuta-ma. Am aflat de la parinti diferite moduri in care copilul comunica cu parintii sau cu alti stimuli.

Cateva semne care-i spun mamei sau tatalui eu sunt interesat de tot sunt urmatoarele:

  se uita la fata dumneavoastra
  are miscari line ale bratelor si picioarelor
  se vede pe chipul lui dorinta de a razbate pana la dumneavoastra
  isi intoarce privirea si capul catre dumneavoastra
  zambeste, gangureste si are o fata fericita

Am nevoie de liniste, va rog

Cateva semne care-i spun mamei sau tatalui: am nevoie de liniste sunt urmatoarele:

    isi intoarce privirea si capul in alta directie
    incepe sa planga sau sa faca scandal
    isi arcuieste spatele si se impinge pierzand orice interes
    i se inroseste pielea
   respira accelerat, sughita
    incepe sa caste
    se incrunta


Inca o data, fiecare copil e unic, deci si dumneavoastra va puteti astepta de la el sa va dea semne care pot fi unice si specifice copilului dumeavoastra. Este important sa acordati atentie si sa invatati aceste semne pentru ai putea oferi copilului dragostea, respectul si grija cuvenita. Aceste informatii despre copilul dumneavoastra este foarte important sa le impartasiti doicei cu care urmeaza sa lasati copilul in grija.

Voi spune o vocala pentru ...

In aceasta luna copilul mai face un pas si in descoperirea limbajului. El este foarte interesat sa asculte tot ceea ce-i spuneti, va priveste gura si va studiaza miscarea limbii si a buzelor.

Copilul va incepe sa scoata diferite sunete care de obicei incep cu o vocala. Va incepe sa se auda si va continua sa practice miscandu-si limba pentru a repeta sunetele. Vorbiti neintrerupt cu copilul dumneavoastra, repetandu-i sunetele pe care le scoate iar apoi lasa-ti-l pe el sa continue.

Lasati copilul sa raspunda. Urmariti-i privirea si vedeti daca se uita la ceva anume. El poate va vorbeste despre un obiect sau despre o alta persoana, dar indiferent ce ar fi, el va vorbeste dumneavoastra si ii place foarte mult sa i se acorde atentie.

Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor de citit pe larg: Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor - pe intelesul tuturor 

Auto linistire

Bebelusii adora sa suga. Indiferent ca e o suzeta, degetul tatalui sau chiar degetul sau mare, suptul este important pentru copil pentru a se auto linisti.

Cand copilul devine marait sau obosit, am auzit de la alti parinti ca pentru a-l ajuta e bine sa-i puneti degetul sau in gurita sau sa-i oferiti o suzeta. Chiar si punandu-i manutele lipite de pieptul lui si infasandu-l intr-o paturica moale sau tinandu-l in bratele dumneavoastra il veti ajuta pe copil sa se relaxeze.
Stari

Pana acum ati vazut copilul in diferite toane si comportari. Toate aceste toane sunt normale si-l ajuta pe copil sa treaca prin fiecare zi. Nu uitati, o simpla descriere a acestor stari are limitele ei. Copiii trec prin aceste stari cu viteze diferite; acelasi copil poate avea diferite toane in zile diferite depinzand de foarte multi factori, ca si: somn, alimentare, iritatii sau multe altele.

6 stari ale bebelusului

Aici sunt prezentate sase stari diferite despre care dumneavoastra stiti cu siguranta:

Somn linistit - este atunci cand ochii copilului sunt bine inchisi si nu se misca in somn. Acesta este un bun moment pentru dumneavoastra sa va odihniti putin.

Somn activ - este atunci cand copilul are ochii inchisi dar se misca din cand in cand. Poate ca ati vazut copil care tresare, zambeste, se incrunta si se intinde in timpul somnului activ.

Somnolenta - este atunci cand ochii sunt partial deschisi, corpul e linistit si expresia fetei e visatoare

Plans - este o stare care pentru nimeni nu are nevoie de explicatie

Perioada activa - este o perioada de timp in care copilul e foarte activ, cand gangureste, geme, tipa sau face zgomot care arata cand ceva nu-i place.

Perioada linistita - este cel mai frumos moment din timpul zilei cand copilul e relaxat, ochii ii sunt deschisi si lucitori. Copilul observa toate lucrurile interesante din jurul sau.
 

Are foarte multe de vazut

Destul de des, la sfarsitul lunii a doua, copiilor le place sa fie tinuti in pozitie verticala cu spatele catre parinte si cu privirea inspre ceea ce-l inconjoara. Acum copilul poate vedea multe picioare in fata lui si multe lucruri de care se mira ca si cum ar fi: apa, animale, alti copii si desigur iubitii bunici. Sprijiniti copilul de o perna intr-o pozitie sigura si lasati-l sa descopere lumea din jur.

Multi copilasi adora sa calatoreasca in rucsacei la pieptul parintelui, astfel el se simte sigur cand e aproape de corpul unei persoane. Unii copii vor dori doar sa stea cu fata catre dumneavoastra si sa se sprijine de piept simtindu-va bataile inimii. Mai tarziu, cand credeti ca copilul e pregatit, intoarceti-l cu fata catre exterior si veti vedea cum se bucura sa vada lumea din jurul lui. De asemenea, va ofera posibilitatea sa va folositi mainile pentru nesfarsita lista de treburi care va asteapta si care insoteste orice viata de parinte.

Cât mănâncă bebelușul de 2 luni?

Iata cat lapte trebuie sa manance  un bebelus de 2 luni, daca este alaptat sau hraniti cu lapte formula.

Fiecare copil se dezvolta in propriul sau ritm

Desprecopii.com considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati.

Despre bebe la 2 luni citeste si alte subiecte de interes

Bebelusul la 2 luni - cadoul pretios al acelui zambet adorabil. Dezvoltare, activitati si cat mananca

Ce face un bebe la 2 LUNI: Iata cum creste, cat doarme si cum se dezvolta emotional

Bebe la 2 luni incepe scoala? Da, incepe cu el primele lectii de dezvoltare timpurie - 5 conditii esentiale

Somnul bebelusului la 2 luni: cat doarme si probleme de somn la 2 luni - 6 sfaturi de somn

  Mergem mai departe la luna 3-a! >>. 

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII