Bebelusul in Saptamana 8. Bebe apuca cu manutele si e saptamana unui vaccin important.

Bebelusul in Saptamana 8. Bebe apuca cu manutele si e saptamana unui vaccin important.

Bebelusul in Saptamana 8. Bebe apuca cu manutele si e saptamana unui vaccin important.

Iti vine sa crezi ca bebelusul tau are deja aproape doua luni? Doua luni de nopti nedormite, de dileme, de epuizare, dar si de cea mai sublima fericire?

veti citi
Despre bebelus in saptamana 8: cat a crescut, ce face, cum arata
Cum se schimba viata parintilor in saptamana 8 bebelusului
Sfaturi pentru bebelusul aftat in saptamana 8

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 8: cat a crescut, ce face, cum arata

Nu, bebelusul inca tot nu spune ”mama”, deci s-ar putea sa ai asteptari nerealiste. El poate, insa, sa-si concentreze privirea pe obiecte marunte, cum ar fi monezile sau nasturii. Faciliteaza-i astfel de exercitii, insa asigura-te ca bebelusul nu e suficient de aproape pentru a prinde obiectele. Unii bebelusi pot chiar sa apuce cu mana obiecte la aceasta varsta si pe urma le pot introduce in gurita. tine departe de copil orice obiect care ar putea fi inghitit accidental.

De asemenea, copilul poate urmari obiecte deplasate la distanta mica. Foloseste obiectele pentru a interactiona cu copilul si a-l stimula, urmareste procesul lui de invatare.

La aceasta varsta, multi bebelusi inghit aer odata cu mancarea, aer care le produce mari neplaceri si lor, si mamelor. Poti preveni asta printr-o pozitie corecta a copilului la san, respectiv a tetinei in gura micutului, printr-o hranire mai frecventa si in cantitati mai reduse, prin evacuarea aerului prin eructare dupa supt si printr-un masaj usor al abdomenului copilului in sensul acelor de ceasornic.

Masajul bebelusului - citeste detalii aici Masajul poate ajuta la tratarea racelii si nasucului infundat al bebelusului

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 8 bebelusului

Daca te simti mai stresata decat de obicei, incearca sa iei o pauza. Mobilizeaza-ti sotul sa stea singur cu bebelusul o ora pe zi. O ora doar pentru tine – in care sa nu faci nimic! Multe mamici isi creaza deja relatii cu  alte mame, in parc, la plimbare cu copiii sau pe Facebook. E mai usor sa gasesti pe cineva care trece exact prin ce treci si tu, sa primesti ponturi, informatii si sprijin.

→ Cauta pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup de mamici pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de iunie 2020)

Pastreaza amintirile pretioase ale acestui an - jurnalul bebelusului

Nu e deloc prea devreme sa incepi un jurnal al bebelusului, cu pozele corespunzatoare. Scrie despre momentele prin care treci, descrie ce simti si ce performante a realizat iubirea vietii tale. Va fi o amintire frumoasa in viitor si, la o adica, iti poate fi foarte folositoare daca vei mai trece o data prin experienta maternitatii.

Sfaturi pentru bebelusul aftat in saptamana 8

Conform schemei nationale de vaccinari, la varsta de doua luni se efectueaza trei vaccinuri: anti diftero-tetano-pertusis (DTP), (VPOT) vaccinul antipoliomielitic si vaccinul anti-hepatita B. Moment greu, mai ales pentru mamicile sensibile: lasa-l pe tatic sa mearga la cabinet.

Vaccin Hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep B) - prima doză

Vaccin hexavalent  diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B hepatitic B
Bolile împotriva cărora oferă protecție: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B.
- se face la medicul de familie|
Cand se face: la 2 luni
Intervale minime de vaccinare:
- intre prima și a doua doză: minimum o lună,
- între penultima și ultima doză: minimum șase luni.

Citeste aici pe larg Schema de vaccinare in 2020: calendarul de vaccinare a copiilor in Romania

► Mergem mai departe la: Bebelusul la 9 saptamani >>

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII