Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

Un studiu a descoperit ca  majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datoreaza barbatului. In fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate ca au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Barbatii sunt cauza infertilitatii inexplicabile

Testul pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni
Inseminarea intrauterina nu are mereu success
Multe cupluri folosesc FIV
Despre infertilitatea la barbati

Barbatii, la originea infertilitatii inexplicabile a unui cuplu

Un studiu recent, desfasura in Irlanda, a descoperit ca  majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datoreaza barbatului. In fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate ca au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Studiul informeaza ca 80% din cuplurile cu infertilitate inexplicabila nu pot concepe din cauza calitatii spermei, afectiune cunoscuta sub numele de "marea dauna a ADN-ului spermei".

/Images/infertilitate-barbat-sperma.jpg

Testul pentru detectarea si masurarea daunei ADN-ului spermei

Recent a fost descoperit un test pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni, permitand cuplurilor accesul la cel mai de succes tratament. Cele mai multe clinici de fertilitate apreciaza calitatea spermei in functie de forma, viteza si concentratia care se observa sub microscop.

Noul test verifica intreruperile din ADN-ul din sperma. Este foarte putin probabil ca o femeie sa ramana insarcinata cu astfel de spermatozoizi, si in cazul in care ea concepe, probabil, va pierde sarcina.

Studiul, realizat in Irlanda, a urmarit 239 de cupluri cu infertilitate inexplicabila. Aceasta a constatat ca 80% au avut o cauza de infertilitate detectabila datorata ADN-ului deteriorat al spermei. Medicii irlandezi sunt de parere ca un tratament prompt si adecvat ar putea economisi bani, durere si extrem de important - timp.

Pentru aproape o treime din cupluri, pana acum, nu a existat nici un motiv evident pentru infertilitate, iar aceste cupluri primesc diagnosticul de "infertilitate inexplicabila".
 

Foarte multi bani investiti in tratamente de fertilitate - care nu dau nici un rezultat

Aceste cupluri investesc de multe ori mult timp si multi bani in tratamente de fertilitate, cum ar fi inseminarea intrauterina, care este putin probabil sa aiba rezultate de succes. "Acum, ca am descoperit cauza infertilitatii acestor cupluri, putem apela la tratamentele necesare care cresc sansele de concepere a unui copil."

In Marea Britanie, de exemplu, multe cupluri folosesc FIV (fertilizarea in vitro) pentru a concepe, la un pret cuprins intre 3.000 si 15.000 de £. Dar numai una din patru femei (intr-un studiu pe 40.000 de cazuri) reuseste sa conceapa cu ajutorul acestei metode. Pacientii vor suporta costurile testului care poate fi facut la o multime de clinici din Marea Britanie, si care se ridica la o zecime din pretul procedurii de FIV.

/Images/infertilitate-barbat-test.jpg

 

Despre infertilitatea la barbati cititi si urmatoarele:


 

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

  Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: Journal de medicina olandez: Mijn Leven

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.