Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

  • Un studiu a descoperit ca  majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datoreaza barbatului. In fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate ca au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Barbatii sunt cauza infertilitatii inexplicabile

Testul pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni
Inseminarea intrauterina nu are mereu success
Multe cupluri folosesc FIV
Despre infertilitatea la barbati

Barbatii, la originea infertilitatii inexplicabile a unui cuplu

Un studiu recent, desfasura in Irlanda, a descoperit ca  majoritatea cazurilor de infertilitate a cuplurilor se datoreaza barbatului. In fiecare an, 50.000 de cupluri sunt avertizate ca au nevoie de un tratament de fertilitate, dar o treime dintre ele au probleme care nu pot fi detectate.

Studiul informeaza ca 80% din cuplurile cu infertilitate inexplicabila nu pot concepe din cauza calitatii spermei, afectiune cunoscuta sub numele de "marea dauna a ADN-ului spermei".

/Images/infertilitate-barbat-sperma.jpg

Testul pentru detectarea si masurarea daunei ADN-ului spermei

Recent a fost descoperit un test pentru detectarea si masurarea acestei afectiuni, permitand cuplurilor accesul la cel mai de succes tratament. Cele mai multe clinici de fertilitate apreciaza calitatea spermei in functie de forma, viteza si concentratia care se observa sub microscop.

Noul test verifica intreruperile din ADN-ul din sperma. Este foarte putin probabil ca o femeie sa ramana insarcinata cu astfel de spermatozoizi, si in cazul in care ea concepe, probabil, va pierde sarcina.

Studiul, realizat in Irlanda, a urmarit 239 de cupluri cu infertilitate inexplicabila. Aceasta a constatat ca 80% au avut o cauza de infertilitate detectabila datorata ADN-ului deteriorat al spermei. Medicii irlandezi sunt de parere ca un tratament prompt si adecvat ar putea economisi bani, durere si extrem de important - timp.

Pentru aproape o treime din cupluri, pana acum, nu a existat nici un motiv evident pentru infertilitate, iar aceste cupluri primesc diagnosticul de "infertilitate inexplicabila".
 

Foarte multi bani investiti in tratamente de fertilitate - care nu dau nici un rezultat

Aceste cupluri investesc de multe ori mult timp si multi bani in tratamente de fertilitate, cum ar fi inseminarea intrauterina, care este putin probabil sa aiba rezultate de succes. "Acum, ca am descoperit cauza infertilitatii acestor cupluri, putem apela la tratamentele necesare care cresc sansele de concepere a unui copil."

In Marea Britanie, de exemplu, multe cupluri folosesc FIV (fertilizarea in vitro) pentru a concepe, la un pret cuprins intre 3.000 si 15.000 de £. Dar numai una din patru femei (intr-un studiu pe 40.000 de cazuri) reuseste sa conceapa cu ajutorul acestei metode. Pacientii vor suporta costurile testului care poate fi facut la o multime de clinici din Marea Britanie, si care se ridica la o zecime din pretul procedurii de FIV.

/Images/infertilitate-barbat-test.jpg

 

Despre infertilitatea la barbati cititi si urmatoarele:

Disfunctia erectila masculina

Disfunctia erectila masculina

Disfunctia erectila, este o problema ce afecteaza foarte multi barbatiu si este prevalenta la cei peste 40 de ani, fiind definita ca inabilitatea de a obtine sau a mentine o erectie…

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Cercetatorii americani au demonstrat de curand ca laptopul poate afecta fertilitatea masculina. O stire aparuta in publicatia medicala Fertility and Sterility arata ca barbatii care folosesc…

Spermograma: valori normale si diagnosticare

Spermograma: valori normale si diagnosticare

Spermograma este un test al fertilitatii masculine care evalueaza anumite caracteristici ale spermei si spermatozoizilor. Prin intermediul spermogramei, se poate observa numarul si calitatea…


 

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

  Mai cititi despre fertilitate si infertilitate 

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
referinte: Journal de medicina olandez: Mijn Leven

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Asteptand o minune in viata noastra !

Asteptand o minune in viata noastra !

Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!
Fertilizare in vitro (FIV)

Fertilizare in vitro (FIV)

Totul despre FIV: cum, unde, povesti de succes, si multe alte informatii
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
In unul sau in doi... mergem mai departe!

In unul sau in doi... mergem mai departe!

Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII