Saptamana 14 de sarcina

Saptamana 14 de sarcina

Saptamana 14 de sarcina

  • Depasind in lungime 9 cm, fatul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un bebelus nou-nascut. Ochii incep sa se apropie unul de altul, iar mainile si picioarele incep sa se miste dupa un anume ritm zilnic. Multe femei simt ca sanii incep sa se mareasca, ceea ce este absolut normal, intrucat acum incepe pregatirea lor pentru alaptare.

Saptamana 14 de sarcina

Depasind in lungime 9 cm, fatul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un bebelus nou-nascut. Ochii incep sa se apropie unul de altul, iar mainile si picioarele incep sa se miste dupa un anume ritm zilnic. Multe femei simt ca sanii incep sa se mareasca, ceea ce este absolut normal, intrucat acum incepe pregatirea lor pentru alaptare.

Bebelusul este acum in stare sa perceapa stimuli precum zgomotul sau lumina. Foarte putine infectii il mai pot vatama acum pe bebelusul dvs. Amprenta unica a degetelor s-a format deja - iata ca a devenit o comoara unica!

Cand va atingeti burta si va treceti mana peste ea, copilul are tendinta de a se atinge de peretele uterului - si oricat de incredibil vi se pare - a inceput sa va caute sfarcul.

Daca veti avea o fetita - aflati ca ea are acum aproximatix 2 milioane de ovule in ovarele ei si va avea doar 1 milion la nastere. Odata cu inaintarea in varsta - numarul ovulelor va scade - iar in jurul varstei de 17 ani, va avea in jur de 200,000.

/Images/sapt-14-sarcina-bebe-pantec.jpg

Cum se schimba viata dvs in saptamana 14-a de sarcina:

Pentru multe femei, efectele primare ale sarcinii - urinarea frecventa, oboseala intensa, raul de dimineata sau de orice alt moment al zilei... incep sa se diminueze.

Cum placenta preia functia de productie hormonala a ovarelor, va veti simti deci mai putin obosita, ba chiar e posibil sa aveti un surplus de energie. Dar nu sunt numai vesti bune! Puteti sa deveniti... constipata.

Uterul are acum dimensiunea unui grapefruit mare si hainele vor deveni mai stranse in jurul taliei. Veti observa o linie intunecata (linia nigra) care coboara pe mijlocul abdomenului; chiar si sfarcurile devin mai inchise la culoare.

Uterul dvs, sufiecient de mare sa "explice" privitorilor ca sunteti intr-adevar insarcinata - nu este insa atat de urias sa va "stea" in cale. Chiar daca pana la nastere mai sunt luni bune, sanii sunt deja "ocupati" cu producerea colostrumului - fluidul care il va hrani pe copilas in primele zile de viata, pana cand "soseste" domnia sa ... LAPTELE

Calculatorul de AICI ofera o cifra indicativa la cat te-ai putea ingrasa cu sarcina, si nu uita sa ti cont de saptamana in care te afli si greutatea pe care ai avut-o inainte de sarcina.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Haptonomia in sarcină sau comunicarea cu bebe din burtică prin atingere

Haptonomia in sarcină sau comunicarea cu bebe din burtică prin atingere

Noțiunea de haptonomie provine de la cuvintele grecești hapto și nomos. Hapto înseamnă "eu ating, mă unesc cu ceva, stabilesc un contact", iar nomos…

Despre data concepției și data cand se va naște copilul - iată CUM se calculeaza cel mai EXACT

Despre data concepției și data cand se va naște copilul - iată CUM se calculeaza cel mai EXACT

UM și DPN - ce sunt aceste inițiale și ce înseamnă? Multe gravide sunt confuze despre datele care privesc sarcina: Data concepției, data preconizată a…

Aflarea sexului bebelușului. Când și cum dar și despre emoția acestui moment unic - teste si proceduri explicate

Aflarea sexului bebelușului. Când și cum dar și despre emoția acestui moment unic - teste si proceduri explicate

Aflarea sexului copilului din burtică este una dintre marile curiozități de ne-evitat ale unui cuplu "însărcinat". Studiile recente sugerează că…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII