Saptamana 25 de sarcina

Saptamana 25 de sarcina

Saptamana 25 de sarcina

  • Ultima parte a sarcinii este diferita de primele doua, mai ales prin cresterea rapida in greutate atat a fatului, cat si a viitoarei mamici. Cele mai multe femei simt un oarecare disconfort in ultimele saptamani de sarcina, cauzat de cresterea in greutate si mai ales de modul in care sunt distribuite kilogramele in plus. Oboseala, ameteala, precum si dureri minore in diverse zone ale corpului sunt frecvente in acest trimestru.

Al treilea trimestru de sarcina - Saptamana 25

Ultima parte a sarcinii este diferita de primele doua, mai ales prin cresterea rapida in greutate atat a fatului, cat si a viitoarei mamici. Cele mai multe femei simt un oarecare disconfort in ultimele saptamani de sarcina, cauzat de cresterea in greutate si mai ales de modul in care sunt distribuite kilogramele in plus. Oboseala, ameteala, precum si dureri minore in diverse zone ale corpului sunt frecvente in acest trimestru.

In saptamana 25 de sarcina, uterul are dimensiunea unei migi de baschet si acest lucru iti creeaza probabil un real disconfort. Unele femei pot avea probleme minore cu respiratia si cu mentinerea echilibrului. Structura coloanei vertebrale a bebelusului capata forma si sistemul nervos incepe sa se contureze.

/Images/trim3s25-bebe.jpg

Cu toate, astea corpul sau nu are inca suficienta grasime, pielea sa fiind uscata si fragila. Este bine proportionat. Plamanii sai cresc rapid si bebelusul incepe sa umple tot spatiul din uterul dvs. Daca incep durerile nasterii in acest moment, medicii vor face toate eforturile pentru a amana nasterea, permitandu-i bebelusului sa se dezvolte in continuare in uterul dvs.

Pielea sa este translucida si ridata, aude cand fredonati o melodie sau cand va "chioraie" stomacul. In plus, loveste cu picioarele si pumnii (poate chiar in timpul somnului). Are perioade de somn si veghe. Organele de echilibru si orientare s-au dezvoltat, el stiind acum in ce directie este "susul si josul".

Cum se schimba viata dvs

Pot sa va apara vergeturi pe abdomen, coapse si sani. Puteti deci sa folositi creme speciale sau puteti sa purtati un sutien special pentru a preveni sau minimiza aparitia lor pe sani. Sunt tipice pentru aceasta perioada a sarcinii si se vor estompa dupa nastere. Citeste neaparat: Sutienul cu cadru de sarma: este OK in timpul sarcinii?

De asemenea, ochii dvs pot deveni sensibili la lumina, ii puteti simti uscati. Este un simptom perfect normal al sarcinii numit "ochi uscati". Pentru a va usura discomfortul, utilizati o solutie de "lacrimi artificiale" care ii va hidrata.

Acum uterul are dimensiunea unei mingi de fotbal. Puteti avea crampe si, daca bebelusul va apasa pe vezica urinara, o sa aveti nevoie sa va duceti mai des la toaleta. Arsurile la stomac va pot tine treaza noptile; evitati mancarurile grase si condimentate si stati sprijinita de perne.

Probabil ca nu ati uitat de exercitiile Kegel. Aceste exercitii intaresc pelvisul, muschii perineului si cei vaginali. Pentru a face acest exercitiu, contractati-va muschii din jurul vaginului si anusului (ca si cum ati vrea sa urinezi dar nu ati ajuns inca la toaleta) si stati asa 8-10 secunde. Este un exercitiu pentru care nu este nevoie sa te va duceti la sala de gimnastica. Incercati sa faceti exercitiul Kegal oriunde va aflati, de exemplu in masina cand asteptati la semafor. Cititi totul despre exercitiile Kegel si despre cum se practica aici: Exercitiile Kegel.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut

Neplaceri de-ale sarcinii: simptome si ce e de facut

Ne placerile fac parte din peripetiile unei sarcini sanatoase. Ai o sarcina mult dorita insa ai descoperit ca bucuria a venit si cu o seama de neplaceri? Sangerari ale gingiei, respiratie dificila,…

Stresul și efectele sale asupra sarcinii: invață să te relaxezi și accepta că in timpul sarcinii numai bebelușul din burtica ta contează

Stresul și efectele sale asupra sarcinii: invață să te relaxezi și accepta că in timpul sarcinii numai bebelușul din burtica ta contează

Stresul în timpul sarcinii poate avea consecințe negative asupra atât a mamei cât și a dezvoltării fătului. Niveluri ridicate de stres pot crește riscul de…

Cum mă pot hotari in alegerea numelui copilului meu? Iată cateva lucruri la care sa te gândești

Cum mă pot hotari in alegerea numelui copilului meu? Iată cateva lucruri la care sa te gândești

Decizia de a alege un nume pentru viitorul bebeluș îți aparține ție și partenerului tău, deși nu-i nimic rău în a fi deschisă la sugestii -…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII