Saptamana 28 de sarcina

Saptamana 28 de sarcina

Saptamana 28 de sarcina

  • Pleoapele bebelusului se deschid pentru prima data si retina incepe sa se formeze. De asemenea, creierul se dezvolta si el rapid in aceasta saptamana. Este perioada in care expertii ii sfatuiesc pe parinti sa il familiarizeze pe bebelus cu muzica lu Mozart, cu limbile straine si cu alte sunete menite sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor mintale ale copilului.

Saptamana 28 de sarcina

Multe dintre mamici simt arsuri si se confrunta cu indigestia in aceasta perioada, din cauza presiunii exercitate asupra stomacului. Loviturile bebelusului devin mai puternice si pot fi vazute la nivelul abdomenului. Loviturile devin din ce in ce mai dese si mai puternice pe masura ce spatiul din uter se micsoreaza, odata cu cresterea fatului.

Unii bebelusi adora sa-si suga degetul mare, chiar inainte sa se fi nascut. Exista deja papilele gustative si fatul poate distinge intre dulce si acru - poate avea chiar preferinte. Auzul i se perfectioneaza si inima ii bate mai repede cand vorbesti; el va recunoaste vocea mamei.

Este posibil ca bebelusul dvs sa aiba deja capul complet acoperit cu par.

Unii experti sustin ca bebelusii incep sa viseze din saptamana a 28-a. Oare ce viseaza? Nimeni nu stie cu siguranta. Dar creierul lor este deosebit de activ, creste in dimensiune si devine mai complex, apar circumvolutiunile caracteristice acestuia.

Daca simti miscari ritmice jos, in pelvis, nu va speriati - fatul sughite fiindca a inghitit prea mult lichid amniotic.

Cum se schimba viata dvs.

Uterul creste in continuare, iar bebelusul este asezat la jumatatea distantei dintre stern si ombilic. Incepeti sa aveti probleme cu respiratia pentru ca uterul este aproape de capul pieptului. De acum inainte, pe tot parcursul celor trei luni de sarcina care au ramas ati putea avea carcei la picioare, hemoroizi, varice si mancarimi ale abdomenului.

Daca se va dovedi ca aveti Rh negativ in faza initiala a sarcinii, probabil ca veti fi testata pentru determinarea anticorpilor Rh si vi se va face o injectie RhoGAM (TM) pentru combaterea incompatibilitatii.

Se mai poate 'declara' de asemeni ca incepeti sa aveti toane, accese de furie chiar, asta datorita prietenilor...hormonii. Pot sa apara contractiile Braxton Hicks. De asemenea se poate sa va curga un lichid galbui din sani, colostrul. Medicul va va chema la control la fiecare doua saptamani si va va lua tensiunea. Veti avea si bufeuri, mai ales dupa efort fizic.

Va recomandam sa mai cititi si:

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Haptonomia in sarcină sau comunicarea cu bebe din burtică prin atingere

Haptonomia in sarcină sau comunicarea cu bebe din burtică prin atingere

Noțiunea de haptonomie provine de la cuvintele grecești hapto și nomos. Hapto înseamnă "eu ating, mă unesc cu ceva, stabilesc un contact", iar nomos…

Stresul și efectele sale asupra sarcinii: invață să te relaxezi și accepta că in timpul sarcinii numai bebelușul din burtica ta contează

Stresul și efectele sale asupra sarcinii: invață să te relaxezi și accepta că in timpul sarcinii numai bebelușul din burtica ta contează

Stresul în timpul sarcinii poate avea consecințe negative asupra atât a mamei cât și a dezvoltării fătului. Niveluri ridicate de stres pot crește riscul de…

Cum mă pot hotari in alegerea numelui copilului meu? Iată cateva lucruri la care sa te gândești

Cum mă pot hotari in alegerea numelui copilului meu? Iată cateva lucruri la care sa te gândești

Decizia de a alege un nume pentru viitorul bebeluș îți aparține ție și partenerului tău, deși nu-i nimic rău în a fi deschisă la sugestii -…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi.


Alt sfat:
scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe
Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII