Saptamana 35 de sarcina

Saptamana 35 de sarcina

Saptamana 35 de sarcina

  • Avand aproximativ 2,5 kg si peste 30 de cm, bebelusul isi face deja un program propriu de somn. De multe ori acesta coincide cu programul de somn al mamei, insa acest lucru nu este obligatoriu. Medicul va incepe probabil sa verifice constant dilatarea cervixului, pentru aprevedea apropierea travaliului.

Saptamana 35 de sarcina

Avand aproximativ 2,5 kg si peste 30 de cm, bebelusul isi face deja un program propriu de somn. De multe ori acesta coincide cu programul de somn al mamei, insa acest lucru nu este obligatoriu. Medicul va incepe probabil sa verifice constant dilatarea cervixului, pentru aprevedea apropierea travaliului.

Daca nu ati inceput pana acum sa-i vorbiti, este timpul sa o faceti -  la 35 de saptamani, auzul bebelusului dumneavoastra este complet dezvoltat.Nu va simtiti ridicola daca sporovaiti toata ziua cu el. Unele studii arata ca bebelusii sunt mai atenti atunci cand ridicati un pic tonul. Daca sunteti ingrijorata ca ati putea sa-l nasteti inainte de termen, aflati ca 99% din bebelusii nascuti in saptamana a 35-a de gestatie pot supravietui in afara uterului -  si majoritatea nu au probleme deosebite. Cu toate ca sistemul nervos central al bebelusului continua sa se dezvolte, plamanii sai sunt aproape complet dezvoltati.

Fatul in saptamana 35 de sarcina

Cum se schimba viata ta in saptamana 35 de sarcina

Ar trebui sa va vizitati doctorul ginecolog mai des si sa va faceti testele pentru streptococii din grupa B. Trebuie de asemenea sa fiti consultata de medic pentru a stabili dilatarea colului si eventuala slabire a muschilor acestuia.

Unele femei incep sa acuze o senzatie de amorteala in regiunea pelviana; asta pentru ca greutatea bebelusului apasa pe nervii din aceasta regiune. Din pacate aceasta senzatie nu va dispare decat dupa nastere. Daca va deranjaza foarte tare, vorbiti cu medicul dvs.

Somnul devine o problema; durerile de spate si grijile legate de nastere va vor obosi peste masura. Intindeti-va pe o parte si rugati-va partenerul sa va maseze spatele. Tot acum puteti visa urat -  nu va speriati, este ceva normal.

Mancati 2400 calorii pe zi. Continuati sa va hraniti "sanatos". Aveti timp mai tarziu sa slabiti. Ganditi-va ca trebuie sa cresteti in burtica o fiinta umana. Asigurati-i tot ceea ce are nevoie sa se dezvolte corespunzator.

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina la inceput mai cititi si urmatoarele:

Ce simte fătul in uterul mamei: intrebări și răspunsuri care te vor minuna

Ce simte fătul in uterul mamei: intrebări și răspunsuri care te vor minuna

Incă din timpul dezvoltării fetale - altfel spus, din timpul Odiseei Sarcinii, fătul este deja un membru al familiei și un companion al mamei. Incă dinainte de a se…

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

Bebelusul din burtica unei gravide este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. Uterul mamicii este un mediu optim, stimulant si interactiv pentru…

În burtica mamei: mișcările și simțurile bebelușului - e atât de multă mișcare și veselie acolo

În burtica mamei: mișcările și simțurile bebelușului - e atât de multă mișcare și veselie acolo

Incă din burtica mamei, bebelușul este o ființă vie: este sensibil la atingere, la gusturi și mirosuri, aude și chiar vede. El reactionează la stimulii exteriori,…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi. 

 

 LASA O AMINTIRE din saptamana 35 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 35 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 35 de sarcina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII