Copiii au nevoie de povesti inainte de culcare

Copiii au nevoie de povesti inainte de culcare

Copiii au nevoie de povesti inainte de culcare

Parintii ar trebui sa continue lectura pentru copiii lor pana la varsta de noua ani si chiar dupa, pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca rezultatele academice - sustin noi cercetari in domeniu.

Parintii joaca un rol vital chiar si dupa ce copiii invata sa citeasca
Cei care citesc se descurca mai bine la matematica si engleza
Despre dezvoltarea copilului

Parintii ar trebui sa continue lectura pentru copiii lor pana la varsta de noua ani, si chiar dupa, pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca rezultatele academice - sustin noi cercetari in domeniu. Studiul de la Universitatea Oxford Press a constatat o scadere accentuata a numarului de parinti care citesc copiilor lor povesti inainte de culcare odata ce acestia incep singuri sa citeasca, de obicei, in jurul varstei de 7 ani.

Parintii joaca un rol vital chiar si dupa ce copiii invata sa citeasca

Expertii sustin ca, desi copiii si-au insusit baza, adultii continua sa aiba un rol vital. James Clements, un consilier scolar pe lectura, a declarat: "Parintii au un impact imens aupra copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani, ei avand oportunitatea acum sa sprijine copilul in a-si dezvolta dragostea pentru lectura."

Povesti inainte de culcare

Cei care citesc se descurca mai bine la matematica si engleza

Cercetari separate, de asemenea, au constatat ca, copiii care citesc pentru a se distra, se decurca mult mai bine la matematica si engleza decat cei care o fac din cand in cand. Rezultatele provin la cateva zile dupa ce un alt studiu a aratat ca traditionalul obicei de a se citi povesti inainte de culcare este pe cale de disparitie, cu o treime din parinti care au renuntat la el.

Doar 64% dintre parinti cu copii sub 7 ani le mai citesc seara povesti, iar dintre acestia, doar unul din cinci o face in fiecare seara. Studiul a aratat ca un copil modern din zilele noastre are parte de trei povesti inainte de culcare pe saptamana. Un sfert de milion de copii cu varsta de pana in 7 ani sau chiar 5% nu poseda nici macar o singura carte!! In contrast, 91% dintre parinti au declarat ca lor li s-au citit povesti in mod regulat.

Omul de afaceri David Hodges, in varsta de 48 de ani, a recunoscut ca se lupta sa gaseasca timp pentru a le citi celor doi copii. Dl Hodges, din Southampton, Hanmpshire, a declarat: "Aveam tendinta de a ma intoarce acasa prea tarziu de la servici si copiii erau deja in pat. Daca aveau noroc, mama lor gasea timp sa le citeasca o poveste, dar era o adevarata lupta sa-i ai pe amandoi hraniti si gata de culcare in acelasi timp."

Cititi mai multe despre dezvoltarea copilului intre 4-12 ani:

Cum ajutam un copil timid?

Nu ii spuneti niciodata unui copil timid: Esti timid  - pentru ca acest termen are o conotatie negativa in societate. Fiti alaturi de el insa nu fiti niste parinti exagerat de… ... citeste mai departe


 

Pentru a intilni alti parinti cu copii intre 4-12 ani, participati la sectiune speciala a forumului Desprecopii.com

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate


autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014
stire preluata de pe BBC.co.uk

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
forumuri specializate Forumuri specializate

Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.