Copilul dezordonat este un copil inteligent!

Copilul dezordonat este un copil inteligent!

Copilul dezordonat este un copil inteligent!

Copilul tau are o camera dezordonata? Sufrageria este in mod regulat plina de jucarii? Si dormitorul copilului tau este de asemenea un teren constant de joaca? Atunci, avem o veste buna:


Potrivit cercetatorilor, oamenii neglijenti si dezordonati au un lucru in comun: inteligenta!

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Creierul copiilor este prea plin pentru a se gandi la treburile casnice
2. Pentru ei nu are importanta ce gandesc ceilalti
3. Pur si simplu nu are timp pentru asta
4. Nu acorda atentie mediului inconjurator
5. Plictisiti rapid

Ai un copil dezordonat? Ei bine nu trebuie sa te ingrijorezi pentru ca exista si vesti bune

Persoanele dezordonate se dovedesc deseori foarte inteligente, reiese din diferite studii. Si asta se aplica si copiilor! Iata cinci motive pentru care copiii inteligenti va joaca pe degete:

1. Creierul copiilor este prea plin pentru a se gandi la treburile casnice

Daca copilul tau este in mod constant ocupat cu tot felul de planuri si idei, atunci nu exista suficient spatiu in capul sau pentru treburile de zi cu zi, cum ar fi ordinea in jucarii. Credeti ca Einstein a avut timp sa-si arunce sosetele in cosul de rufe, sau sa curete masa, in timp ce se gandea la teoria relativitatii? Exact. Nu il interesa asa ceva.

2. Pentru copii nu este important ce gandesc ceilalti

Multe dintre obiceiurile noastre in domeniul igienei si al ingrijirii personale se bazeaza pe normele sociale si pe nevoia noastra de a fi acceptati de altii. Consideram ca este atat de important ceea ce cred alti oameni despre noi, ca ne adaptam la ceea ce este acceptat social. Oamenii si copiii care sunt dezordonati nu sunt deranjati de acest lucru: ei au lucruri mai importante in mintea lor decat curatenia, sau aruncarea hainelor in cosul de rufe.

dezordine

3. Pur si simplu nu are timp pentru asta

Sa fim sinceri: a face curat in camera sau plasarea tuturor jucariilor in cutia lor necesita timp. Si acel timp pretios, copiii inteligenti prefera sa il dedice altor lucruri. Finalizarea gigantului castel Lego, sau citind o carte, de exemplu. De aceea, incercati sa numarati pana la zece, daca copilul dvs. nu si-a facut curat in camera, deoarece exista sanse ca el sa fie ocupat cu ceva mult mai important, cel putin din punctul sau de vedere.

4. Nu acorda atentie mediului inconjurator

Copiii inteligenti sunt atat de adanciti in gandurile lor, incat nu sunt constienti de mediul care ii inconjoara. Toata atentia lor se indreapta spre locul in care interesul lor se afla in acel moment, iar restul este complet neimportant. Baschetii aruncati in mijlocul camerei? Nu se vede. Pete de limonada pe canapea? Nu au fost observate.

5. Plictisiti rapid

Copiii inteligenti au adesea o atentie de scurta durata: daca ceva nu este suficient de provocator, ei se plictisesc. Prin urmare, nu este foarte ciudat ca treburile de zi cu zi, cum ar fi curatarea mesei, curatarea masinii de spalat vase, sau ducerea gunoiului sunt prea plictisitoare. Acesta nu este, desigur, un motiv pentru a lasa copilul sa nu mai faca treburi de uz casnic, dar stiti cel putin de ce se lupta mereu cu ele.

Copiii si imaginatia: de e important sa ii incurajam sa viseze

Copilaria, dar mai ales vârsta preșcolară este adesea denumită perioada jocului și a imaginației. Copiii sunt mereu ocupați. Se joacă, desenează, sculptează, decupează, îndoaie și construiesc. Ei își folosesc imaginația pentru toate aceste activități.

Pentru adulți unele situatii par banale, dar pentru copii ele pot însemna un întreg univers. De exemplu, ei pun laolaltă câteva cuburi de lemn și spun: "Uite o rachetă". Pentru a face acest lucru, trebuie să aibă puțină experiență personală. Trebuie să știe cum arată o rachetă și cum să o construiască (de exemplu din desene animate). Mai întâi, trebuie să cunoască și să observe totul. Apoi consolidează aceste cunoșțințe inventând sau copiindu-le citeste in continuare de ce este esential sa incurajam copilul sa viseze ...

2 ani si inceputul crizelor de independenta ale copilului

Un copil de 2 ani nu prea stie ce vrea in afara cazurilor in care este sigur ca NU vrea sa faca ceea ce doriti dumneavoastra sa faca. Micutul de 2 ani se lupta cu parintii inainte sa accepte sa intre in cada ca sa faca baie, apoi dupa ce intra, nu accepta in ruptul capului sa mai iasa din baie. Uneori, micutul este o pacoste, iar situatiile acestea sunt greu de infruntat de catre dumneavoastra, parintii lui.

 Totusi, acesti ani nu trebuie neaparat sa fie groaznici, ba chiar pot fi grozavi. Copilul dumneavoastra pur si simplu trece de la stadiul de bebelus la cel de copil. Iata sfaturile de la Desprecopii despre inceputul crizelor de independenta :)

Despre cum pot parintii stimula inteligenta copilului mai cititi:

Copilul minune: strategii de educare si succes
Cum putem contribui la dezvoltarea inteligentei copilului
Inteligenta emotionala si sociala la copii – cum le dezvoltam?
Natura ii face pe copii mai fericiti si mai destepti

Activitati educationale pentru copii

Jocuri in interior
Glume pentru copii
Ghicitori 
Proverbe si zicatori 
Labirinturi 
Desene de colorat, planse de colorat 
Povesti 
Cantecele 
Poezioare
Jocuri in aer liber

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII