Remedii din plante pentru tine si micutul tau

Remedii din plante pentru tine si micutul tau

Remedii din plante pentru tine si micutul tau

Traiesti momente unice in viata, ai adus pe lume o fiinta dulce si firava, o particica din tine. Te bucuri de clipe de neuitat, te coplesesc sentimentele noi, dar si grijile fata de puiutul tau. Iata cateva remedii din plante - de la Fares - pentru tine si micutul tau - pe care le poti folosi cu siguranta.
Tema: Invataturile unei proaspete mamici | Subiecte tratate: mama, copil, bebelus, colici, fares, ceai, stimularea lactatiei, plante

Nou născutul are nevoie de 3 lucruri
Pentru a stimula secreţia de lapte te poţi baza şi pe plante medicinale
Ce sunt colicile bebelușilor
Cel mai adesea colicile se manifestă prin plâns
Ceaiul Babycalm de la Fares poate fi soluţia ideală
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor:  Forumuri recomandate

Traiesti momente unice in viata, ai adus pe lume o fiinta dulce si firava, o particica din tine. Te bucuri de clipe de neuitat, te coplesesc sentimentele noi, dar si grijile fata de puiutul tau.

Nou nascutul are nevoie de 3 lucruri

- căldura braţelor mamei, mâncare şi siguranţa dată de prezenţa mamei; toate 3 sunt satisfăcute prin alăptare.

Alăptarea este un act fiziologic, normal atât pentru copil cât şi pentru mamă. Laptele matern este alimentul ideal, este steril, conţine factori care protejează de infecţii microbiene şi virale. Este unic în compoziţie şi asigură toate elementele nutritive necesare copilului până la vârsta de 6 luni şi rămâne sursa nutritivă principală până la vârsta de 1 an.

Atunci când ai nevoie, pentru a stimula secreţia de lapte te poţi baza şi pe plante medicinale

Ai la dispoziţie formula din plante medicinale creată de echipa de specialişti de la Fares. Ceaiul Stimularea Lactaţiei conţine fructe de anason, de fenicul şi de chimion, urzică, roiniţă, cimbrişor şi mentă.

Ingredientele ceaiului ajută la stimularea lactaţiei la mămicile care alăptează şi în acelaşi timp substanţele active care trec în lapte favorizează calmarea tulburărilor digestive ale micuţului, precum colicile, crampele şi durerile abdominale.

Ce sunt colicile bebelușilor

Colicile bebelușilor în primele luni de viață sunt o adevărată “încercare” pentru fiecare proaspătă mămică. Afecțiunea este întâlnită la peste 90% dintre cei mici. Copilul vine pe lume cu un tub digestiv steril. Contaminarea lui are loc o data cu primul lapte supt de la mamă, este vorba de colostru, un lapte care “fertilizează” intestinul copilului. Pe măsură ce copilul intră în contact cu factorii externi, flora sa intestinală se modifică. Aceste modificări produc reacții cărora le spunem colici sau crampe.

Cel mai adesea colicile se manifestă prin plâns

Trebuie făcută o diferență între plânsul unui bebeluș provocat de cauze fiziologice (foame, sete, somn, scutec ud) și plânsul din colici. În colici copilul se flexează pe spate ca un arc, își freacă picioarele și după ce elimină gazele se liniștește. Colicile apar de obicei seara și durează uneori și 2-3 ore. Gazele intestinale sunt considerate principală cauza a apariției colicilor.

Mămicile pot apela la remedii naturale din plante medicinale în această perioadă extrem de delicată. Totuși, este important de știut că mitul conform căruia toate plantele sunt la fel este cât se poate de neadevărat. Plantele diferă în funcție de cultura din care provin și în funcție de procesul de prelucrare, iar toate aceste detalii stabilesc dacă produsul finit este unul eficient sau nu.

Ceaiul Babycalm de la Fares poate fi soluţia ideală

El are în compoziție: fructe de fenicul, fructe de chimion, flori de musețel și mentă. Pentru colici se administrează 50-100 ml ceai pe zi, iar pentru vărsături 50-100 ml administrat gradat, cu lingurița, pe parcursul unei zile. Chimenul favorizează absorția și eliminarea gazelor din intestin, stimulează secrețiile gastro-intestinale, calmează colicile abdominale, fluidifică secrețiile bronhice, este vermifug, diuretic, antimicrobian și galactogog (mărește secreția lactata la mamă). O acțiune asemănătoare o are și feniculul.

 

Mai multe informatii si sfaturi puteti gasi pe site-ul Fares.


Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor:  Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

 

Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
Comentarii la articol

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga tu un comentariu si poti castiga un tricou Desprecopii.com

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de e-mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.

Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.