Triplul test: il faceti sau nu?

Triplul test: il faceti sau nu?

Triplul test: il faceti sau nu?

Scopul Triplului Test este de a identifica un anume pericol. De a selecta viitoarele mame care ar avea de beneficiat prin efectuarea mai multor teste pentru detectarea anumitor probleme fetale. Acest test detecteaza posibile anomalii ale cromozomilor (ca sindromul Down) si probleme legate de inchiderea imperfecta a unei cavitati a corpului (ca spina-bifida). Orice ati decide dumneavoastra, alocati-va timp pentru a va informa despre aceste riscuri dar si obligatii care va pot afecta viata dvs si al copilasului, indiferent de decizia pe care o veti lua. Iata sfatul Desprecopii:.Mai cititi: Testele prenatale: privire generala

Unele viitoare mamici aleg sa nu faca Triplul Test. Acest test detecteaza posibile anomalii ale cromozomilor (ca sindromul Down) si probleme legate de inchiderea imperfecta a unei cavitati a corpului (ca spina-bifida). Cititi totul despre Triplul Test aici.

De ce sa nu fac triplul test?

Exista doua motive generale pentru care unele femei insarcinate aleg sa nu faca triplul test:

 • Cele care care oricum vor face amniocenteza si ecografie nu au nimic de castigat facand triplul test. Triplul test ajuta numai la identificarea acelora care ar trebui sa faca amniocenteza si/sau ecografia. Daca oricum veti face o amniocenteza, indiferent de rezultatul triplului test, nu aveti nimic de castigat daca faceti triplul test. In aceasta categorie intra multe femei insarcinate (dar nu toate) dintre cele care vor avea la nastere cel putin 35 de ani.  Cititi: Amniocenteza

.

 • Femeile care oricum vor face o ecografie amanuntita si vor refuza amniocenteza chiar daca le-a fost recomandata probabil ca nu ar trebui sa faca triplul test.

Repetam, rolul triplului test este de a verifica necesitatea unor teste ulterioare, iar in cazul in care viitoarea mama refuza sa-l faca, ce rost mai are? In aceasta categorie intra multe femei (dar nu toate) care de exemplu nu doresc sa intrerupa o sarcina cu sindromul Down.
 Cititi:
Echografia (Ecografia)

Cum puteti lua decizia potrivita daca veti face sau nu Triplul Test:

Este important sa va ganditi bine cum veti proceda dupa ce obtineti informatiile oferite de triplul test. Daca aceste informatii va ajuta sa luati o decizie legata de sarcina, atunci probabil ar trebui sa faceti testul.

Daca nu aveti de gand sa mai faceti alte teste pe care vi le-ar recomanda medicul, mai bine sariti peste triplul test, in loc de a va petrece restul sarcinii facandu-va griji pentru o crestere a riscurilor de anomalii.
 Cititi:Triplul test in sarcina

 

Teste in sarcina

Factori de risc in timpul sarcinii

 Comunitate

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Nota pentru viitoarele mamici care vor face ecografia:

Triplul test va poate da si informatii care pot fi detectate de obicei si la ecografie: estimari imprecise ale datei probabile a nasterii, faptul ca aveti sau nu gemeni, defecte congenitale majore care ar putea impiedica supravietuirea fatului (ca anencefalia) si unele probleme anatomice care ar putea pune in pericol bebelusul in cazul unei nasteri vaginale (naturale). Daca nu doriti sa faceti o ecografie, acesti alti factori trebuie luati in considerare atunci cand luati decizia privind triplul test.

Nu uitati sa cititi: Odiseea sarcinii - de 40 de saptamani:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 Interesant:

Informatia conteaza

 1. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
 2. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

 Comunitate

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

autor: Dr. Cristian Popescu, Medic Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2009

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi:

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Ginecologie

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

Evalueaza acest articol
 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
Sarcina pe saptamani
01 » 02 » 03 » 04 » 05 »
06 » 07 » 08 » 09 » 10 »
11 » 12 » 13 » 14 » 15 »
16 » 17 » 18 » 19 » 20 »
21 » 22 » 23 » 24 » 25 »
26 » 27 » 28 » 29 » 30 »
31 » 32 » 33 » 34 » 35 »
36 » 37 » 38 » 39 » 40 »
Mai cititi
forumuri specializate Forumuri specializate
 • Forumul Odisea Sarcinii
  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

  Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 • Nasterea unei Stele
  Nasterea unei Stele

  Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

 • Clinica DC
  Clinica DC

  Forumul de probleme medicale unde medicii ne raspund. Medici, spitale, evaluari.Ultimile 3 comentarii
Trimis de Alexandrina

la dublu test + mofrologia trim 1 totul a iesit suuper, sapt viitoare fac 22 sapt si am morfologia fetala de trimestrul 2 dar nu vreau sa fac triplu test pt ca orice ar fi la 22 sapt bebe e o parte activa din mine si nimic nu m-ar putea face sa renuntz. DUmnezeu ne pazeste si asta e cel mai important.

Trimis de gabriela

imi pare asa de rau ca mamicile care au trecut prin experienta unui rezultat fals la triplu sau dublu test,rezultat fals dovedit de amniocenteza nu spun nimic;am trecut prin grozavia unui pronostic de 1la 5 ca copilul meu are Down,am asteptat 2 sapt nebune ca sa aflu dupa amnio ca bebe e bine;acum am un nou bebe la burtica si precis nu mai trec prin asa ceva-am aflat dupa aceea ca dublu-triplu testele facute la noi sunt doar apa de ploaie,nu se fac corect,e doar contributie la sist nostru medical-pacat ca se joaca cu emotiile mamelor

Trimis de anca

da, bineinteles.

Trimite comentariul tau | Citeste toate comentariile
Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.