25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

25 de nume grecesti pentru baieti - o selectie mitica

Astepti un baietel? Numele grecesti puse copiilor sunt mereu la moda pentru ca sunt elegante si contin o insemnatate cu o incarcatura istorica, deoarece exista o sansa foarte mare ca ele sa fi apartinut candva unor zei...

Iata 25 de nume grecesti pentru baieti care va pot inspira la alegerea numelui bebelusului.

25 de nume minunate grecesti pentru baieti

In cazul in care nu ai observat, numele grecesti puse copiilor  sunt in voga in anul 2015; insa nu putem spune ca ne-am suparat din cauza aceasta. Numele grecesti contin o insemnatate si o incarcatura istorica, deoarece exista o sansa foarte mare ca ele sa fi apartinut candva unor zei.

V-am oferit deja lista cu numele noastre favorite grecesti pentru fete si iata lista cu numele favorite pentru baieti. Aici vei gasi numele pe care il cauti, fie ca esti interesat mai mult de numele clasice sau de cele neobisnuite.

Adonis

In mitologia greaca, Adonis era foarte popular si atractiv. Nu exista nici o garantie ca si fiul tau va fi la fel, insa ne place acest nume din alte motive. Este puternic si gratios, iar Don ar putea fi un pseudonim modest si perfect.

Andrei

Cuvantul grecesc “androis” inseamna “barbatesc” , iar numele Andrei provine direct din acest cuvant. Ca o alternativa ne place si numele Anderson, care are aceleasi radacini cu numele Andrei.

Angelo

Ca si nume, Angelo a devenit popular inca din anii 1880. Provine de la cuvantul grecesc “messenger”, o versiune mult mai masculina a acestui nume fiind Angel sau Angela.

Alexandru

Tradus din radacinile sale grecesti, Alexandru inseamna “aparator al omenirii”. Cine l-ar putea uita pe celebrul rege, Alexandru cel Mare care a raspandit cultura greaca in afara peninsulei? Daca doresti un nume mai neobisnuit, incearca Alexei sau Xander.

Apollo

In mitologia greaca, Apollo a fost unul din cele 12 zeitati principale, de asemenea, a fost zeul muzicii, al poeziei, al adevarului si al vindecarii. Cu asa radacini frumoase, ne dorim ca acest nume sa primeasca putin mai multa atentie.

Atlas

Desigur, este neobisnuit, insa Atlas este un nume minunat pentru baieti. Legendele grecesti il caracterizeaza pe Atlas ca fiind Titanul care a fost insarcinat cu sutinerea pamantului pe umeri. Este un nume ce denota forta fizica si inteligenta si abia asteptam sa vedem mai multi baietei purtand acest nume.

Atticus

Bineinteles ca prima persoana care iti vine in minte atunci cand auzi numele Atticus este Atticus Finch din “To Kill A Mockinbird”, iar acesta nu este un lucru rau. Radacinile sale grecesti provin de la istoricul Herodes Atticus, un important om de stiinta si aristocrat din secolul al 2 lea.

Basil

Numele Basil provine direct de la cuvantul grecesc “basileus”, care literalmente inseamna “rege”. Vei recunoaste aceleasi radacini in cuvinte precum “basilica”si “basilisk”, a fost un nume foarte popular dupa mijlocul anilor 1900. Pseudonime foarte faine ca Baz sau Bas (pronuntate ‘BAYZ’) ofera o nuanta moderna numelui traditional.

Cyrus

In istoria greaca, Cyrus Tanarul a fost un print persan si un general celebru pe durata secolului al cincilea. Numele insusi provine de la cuvantul grecesc “kyrios” care inseamna”domn”. Adeseori prescurtat in Cy este un nume complex si elegant pentru baieti.

Damon

Numele Damon provine din legenda greceasca care are in prim-plan personajele Damon si Pythias; prietenia lor si increderea reciproca le-a salvat vietile. Este o poveste frumoasa si un nume minunat, mult mai interesant decar Pythias.

Dennis

Dennis (cu pseudonimul Denny) este un nume puternic ce a fost foarte popular la jumatatea anilor 1900. Provine de la figura greceasca Dyonisos, zel vinului si al fertilitatii. Daca ne intrebi pe noi, nu e o alegere rea.

Demetri

Desi in mod traditional este pronuntat Dimitri, adaugarea unui e intareste conexiunea numelui cu Demeter (Dimitrie), zel grec al agriculturii si al fertilitatii.

Dorian

Din punct de vedere istoric, dorienii erau unul din cele patru grupuri majore in care a fost impartita Grecia in secolele 4-5. Numele provine de la Dorus, nepot al lui Zeus si fondator al dorienilor. De asemenea, ne place si varianta Doran.

George

George este un alt nume classic care isi are radacinile in limba greaca. In acest caz, George provine din cuvintele  “gÄ�” (pamant) si  “ergein” (a lucra).

Homer

Este posibil sa il recunosti pe Homer ca tata al “The Simpsons” sau ca autor al Iliadei si Odiseei, depinde de cultura generala proprie. Homer a scris doua dintre cele mai importante lucrari din istoria greaca, fapt pentru care consideram ca acest nume este un tribut pentru cultura.

Jason

Jason a fost un erou clasic din mitologia greaca, care ne merita atentia. Numele insusi provine de la cuvantul “tamaduitor” , reprezentand astazi un nume rezonabil si popular pentru baieti.

Myles

Desi, in prezent, multi oameni ii atribuie acestui nume radacini franceze si germane, Myles a fost un rege grec stravechi si important. Nepotul sau a devenit omonimul orasului Sparta (orasul i-a purtat numele), insa consideram ca si Myles merita putina recunoastere.

Myron

Desi este similar in rostire si scriere cu Myles, Myron provine din versiunea greceasca de “mirrh”. A fost creata de sculptorul grec Myron, care a devenit foarte celebru datorita statuiei sale “ the discus thrower”.

Nicholas

Nicholas provine de la numele grecesc “Nikolaos” care talmacit inseamna “victoria oamenilor”. Acest nume are mii de rostiri alternative, insa Niko ne place in mod special fiindca este o versiune noua a calsicului nume grecesc.

Orion

Orion este un nume minunat, care a inceput sa atraga atentia, in mod special, in ultimii ani. Legendele grecesti spun ca Orion a fost fiul lui Poseidon. Omorat in mod tragic, el a aparut apoi pe cer sub forma unei constelatii.

Otis

Folosit si ca Otus, Otis a fost unul dintre Giganti, o rasa greceasca de oameni puternici. Numele insusi este scurt si plin de vigurozitate, si, bineinteles, ne aminteste de Otis Redding.

Phoenix

Phoenix ca nume a dobandit recent putina atentie, desi pasarea  mitologica exista in culturea greaca de mii de ani. Sunetul x face ca acest nume sa nu fie la moda, insa noua ne place datorita baieteilor care fac lucrurile putin mai diferit fata de ceilalti.

Sandor

Fanii Game of Thrones vor asocia acest nume cu personajul Sandor Clegane, insa provine de la un var indepartart de al lui Alexandru, Sandor fiind unul dintre cele mai puternice si mai prolifice nume grecesc din acea perioada. Puternic si putin ritmat, consideram ca numele Sandor isi merita propria sa atentie.

Thaddeus

In greaca insemnand “inima curajoasa”, Thaddeus este un nume important ce poate fi prescurtat in adorabile alinturi precum Tad sau Teddy.

Timotei

Timotei provine de la cuvantul grecesc “time”, care tradus inseamna “onoare si respect”. Un nume clasic ce poate fi scurtat foarte usor in alinturi precum Tim, Timmy, Timo.

Care este numele tau grecesc preferat din lista? 

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Nume de copii pentru copilasii nascuti primavara

Nume de copii pentru copilasii nascuti iarna

 

Nume de baieti pentru 2020, anul Sobolanului conform horoscopului chinezesc

Nume de baieti. Selectie de nume la moda in 2020

 

Generator de nume norocoase de copii

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex Origine



Despre alegerea numelui, mai cititi:

Nume de copii – varianta Hipster
Top nume de baieti in 2014
Cele 72 de nume de copii ale lui Dumnezeu
Nume rare de copii
Nume de fete
Top nume de baieti in 2013
Numele copilului (prenume) poate influenta destinul?
Nume biblice pentru copii
Nume de baieti
Nume inteligente pentru copii
Nume de copii legate de ingeri
Top nume de fete in 2014
In cautarea numelui perfect pentru copilul meu

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul  dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari baza de date de nume  de pe internetul romanesc!
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII