Costumul de baie – cel mai preţios obiect estival

Costumul de baie – cel mai preţios obiect estival

Costumul de baie – cel mai preţios obiect estival

  • Apropierea verii ne duce de fiecare data cu gandul la plajele insorite si la tinutele estivale multicolore. Dupa o iarna lunga, interminabila parca, innoirea garderobei cu haine pentru sezonul cald este o adevarata desfatare pentru orice supereva.

 Odata cu ea apar insa si numerose complexe legate de silueta, mai ales atunci cand vine momentul achizitionarii unui nou costum de baie.

Designerii sunt mereu plini de creativitate pentru ca nu vor sa isi lase clientele rapuse de discomfortul celor cateva kilograme in plus, acumulate peste iarna.

In acest an, la Londra a fost pus in vanzare un costum de baie cu adevarat pretios, care sa ridice moralul oricarei supereve care vrea sa fie stralucitoare, in aceasta vara.

Asta, daca trecem peste un mic detaliu care s-ar putea sa contribuie mai degraba la scaderea moralului – pretul – 2000 de lire sterline (aproximativ 2260 euro). - costumul de baie Pistol Panties

Creat exclusiv pentru magazinele Selgfridges de catre Pistol Panties, pretiosul costum de baie, supranumit sugestiv „bling-kini”, este incrustat cu 5000 de cristale Swarovski multicolore, fiecare centimentru patrat valorand peste 100 de euro. Desi poate parea greu de crezut, magazinul a deschis deja o lista de asteptare pentru potentialele cliente dornice sa straluceasca, la propriu, in aceasta vara.

Ideea ca va fi nevoie de o lista de asteptare nu este totusi atat de deplasata, daca ne gandim ca pretul de peste 2000 de euro pe care o supereva trebuie sa il plateasca pentru a straluci in costumul creat de Pistol Panties este totusi cum mult mai mic decat cel al unor piese asemanatoare, create in anii trecuti de alti designeri şi pe care cu greu ni le-am fi putut imagina scufundate in apele oceanului.

Costumul de baie multicolor de la Selgfridges se situează in descendenta altor cateva modele devenite celebre. Astfel, cu doi ani in urma, costumul de baie care a facut furori a fost cel aparut in revista Sports Illustrated Swimsuit, care valora nu mai putin de 30 de milioane de dolari. Costumul, creat in 2006 de Susan Rosen, este o adevarata bijuterie din diamante, smaralde, aur si platina.

In aceeasi categorie se inscrie si costumul de baie creat in 2007 de Ginza Tanaka, al carui pret depaseste 80 000 de dolari. Costumul, confectionat in intregime din aur de 24 de carate, cantareste aproximativ 500 de grame.

O alta piesa de rezistenta care ar putea figura intr-o colectie a celor mai scumpe costume de baie din lume este creatia designerului chinez Huang Yinyun care a lucrat, impreuna cu colegele sale, mai bine de o luna pentru confectionarea unui costum care costa nu mai putin de 118 000 de dolari (aproximativ 75 000 de euro).

Inaugurat de top modelul Mo Wandan, costumul a fost inregistrat in cartea recordurilor drept cel mai luxos costum de baie din lume. Creat special cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008, costumul a avut inca de la inceput o destinatie speciala – Muzeul Olimpic de la Lausanne. Ideea pastrarii unui costum de baie intr-un muzeu pare cam stranie, cel putin pentru admiratorii minusculelor piese vestimentare, insa, cu un asemenea pret, nici nu ne imaginam unde altundeva ar fi putut fi pastrat.

Trecand peste teama ca vreuna dintre pietrele pretioase ar putea ajunge pe fundul oceanului sau prin nisipul fierbite al plajelor si admitand ideea ca exista supereve care isi permit moftul de a da cateva mii de euro pe un costum de baie doar de dragul de a straluci in razele soarelui estival, ne ramane o singura intrebare – cat ar trebui sa coste o vacanta de vara la malul marii, daca doar costumul de baie are un pret de câteva mii de euro?

Mai cititi cu capul limpede:

 Moda si Fitze...

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII