10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos

10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos

10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos

  • Pe langa multe alte nume sonore, reprezentative pentru turismul grecesc, Zakynthos este o destinatie tot mai populara in ultima vreme. Iata 10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos.

O vacanta de vara reusita include, aproape in mod obligatoriu, pe lista de posibilitati cateva destinatii din Grecia, tara asociata prin excelenta cu legenda, dar si cu soarele estival. Varietatea destinatiilor pe care le ofera amatorilor de soare si de distractie face din Grecia una dintre cele mai cautate tari din punct de vedere turistic. Pe langa multe alte nume sonore, reprezentative pentru turismul grecesc, Zakynthos este o destinatie tot mai populara in ultima vreme.


 

Supranumita “Venetia sudului” sau “floarea Levantului”, a treia ca mărime dintre insulele ionice, si cea mai sudica, Zakynthos este renumită în primul rând pentru plajele sale largi, cu nisip fin, dar si pentru vegetatia luxurianta bogata in plantatii de maslini, de citrice si paduri de pini sau pentru fauna rara a carei emblema o reprezinta testoasele Caretta, protejate prin lege. Pe langa frumusetile naturale, insula ofera turistilor pasionati de redescoperirea trecutului, posibilitatea de a patrunde in tainele civilizatiei bizantine de odinioara.

Foarte multi turisti aleg Zakynthos ca destinatie de vacanta datorita plajelor numeroase si variate ca forma si vegetatie care se gasesc aici. Indiferent care este motivul pentru care ajungeti in Zakhyntos, nu ratati cateva obiective care va vor transforma vacanta intr-un sejur pitoresc.

Grotele albastre

Situate in partea de nord a insulei, in zona Capului Schinari, Grotele albastre reprezinta, de fapt, o formatiune geologica neobisnuita, care creeaza un peisaj marin inconfundabil, atat prin forma stancilor, cat si prin albastrul intens al apei, vizibil mai ales in lumina pura a diminetii. Cea mai mare este Grota Kianoun la care se poate ajunge usor cu barca, din portul St. Nicholas.

Muzeul Bizantin

Deschis publicului din 1960, muzeul a fost construit dupa cutremurul din 1953 si organizat dupa planurile academicianului Manolis Hadzakis. Muzeul se afla in Piata Solomon si adaposteste o impresionanta colectie de icoane, precum si numeroase picturi cu teme religioase, datand din perioada post-bizantina. De asemenea, in muzeu se afla o macheta a orasului Zakynthos , asa cum arata el la jumatatea secolului al XX-lea, executata de artistul Yanni Manesi intre 1972 – 1986.



Muzeul Dionysos Solomos

Reconstruit in 1957, Muzeul care poarta numele poetului national al Greciei, este, de fapt, un adevarat muzeu al literaturii din Zakynthos. Aici sunt ingropati poetii Dionysos Solomos si Andreas Kalvos, ale caror manuscrise sunt pastrate in una dintre incaperi. De asemenea, muzeul adaposteste o serie de obiecte personale si manuscrise ale altor figuri importante ale culturii din Zakynthos.

Manastirea Aghios Ioannes Prodromos

Este o manastire in stil post-bizantin a carei frumusete este data de complexul arhitectural ce o inconjoara, ce include turnul clopotnitei si un turn de aparare. In biserica se afla icoane din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, precum si numeroase sculpturi fine in lemn.


 

Manastirea Theotokos

Aflata la 25 de kilometri de Zakynthos, manastirea a fost construita in secolul al XV-lea si atrage mai ales prin picturile de pe ziduri, datand din periada constructiei edificiului.


Fortareata venetiana

Fortareata este un edificiu plin de istorie. Amplasata pe locul in care, conform documentelor istorice, se afla vechea citadela a insulei (Psophida), Fortareata venetiana a fost ridicata in 1646 de catre inginerii venetieni, ajutati de constructorii autohtoni. Tot in acea perioada a fost pavata si strada principala (Strada Giustiniana).

Edificiul a devenit obiectul unui program de conservare instituit de englezi in 1812. Din 1970, toata zona a fost iclusa intr-un program de consolidare, fiind descoperite aici, in urma sapaturilor arheologice, constructii ridicate intre secolele al XI-lea si al XVIII-lea vizibile astazi, datorita programelor de conservare implementate in zona.


Turnul Ambeloravdis

Este, de fapt, o casa “moderna” de tara, cu o arhitectura in stil gotic si baroc. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, ca resedinta de vacanta a unei familii autohtone. Partea centrala a cladirii a fost renovata si este inca locuibila.

Insula Marathonisi

Situata in golful Laganas, insula este cunoscuta drept un paradis al testoaselor Caretta. Insula insasi are forma unei testoase. Are doua plaje, una cu nisip auriu, in care testoasele Caretta isi depun ouale, alta cu pietricele fine si cu doua mici grote care pot fi vizitate.

Volimes

Este un orasel aflat in nord, care ofera o priveliste interesanta turistilor dornici sa descopere frumusetile insulei Zakynthos. Aici se afla Manastirea Sf. Andrei, din care numeroase fragmente de picturi au fost depozitate in Muzeul Bizantin din Zakynthos. Tot in Volimes se afla si grota Xygia, renumita pentru apa sulfuroasa care imprastie un miros intepator in zona si despre care se crede ca are proprietati terapeutice.

Bohali

In Bohali veti gasi cea mai puternica nota traditionala din intreaga insula. Amplasata pe varful unui deal plin de vegetatie specifica zonei, localitatea este renumita pentru panorama care poate fi admirata de aici. Sunt amenajate numeroase cafenele in care turistii pot savura o cafea fierbinte intr-o atmosfera traditionala, cu muzica autohtona. Punctele de atractie din Bohali sunt dealul Strani, considerat un loc de inspiratie al lui Dionysos Solomos, poetul national al Greciei, si Castelul venetian.\

O vacanta linistita alaturi de cei dragi, in atmosfera de neuitat a unui loc in care frumusetea naturala si traditia se imbina perfect – pentru cei care au vazut deja Zakynthos, orice cuvinte in plus despre un sejur in insula greceasca sunt de prisos.

Mai multe informatii despre Zakynthos: https://www.zanteisland.com/

Mai multe despre Grecia:

Mai cititi:

 Forum unde comentam cu placere

 Super Calatorii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema:Grecia

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII