Avantajele folosirii saunei

Avantajele folosirii saunei

Avantajele folosirii saunei

  • Sanatatea dumneavoastra are multe de castigat de pe urma folosirii saunei. Aceasta metoda de relaxare si de mentinere a sanatatii este folosita de mai multe mii de ani, iar culturile precum cele din Roma antica si din Scandinavia recunosc avantajele transpiratului abundent in mod regulat, la sauna. Avantajele mentale si fizice ale folosirii saunei sunt nenumarate, iar daca aveti ocazia de a merge la sauna, ar trebui sa profitati de ea!

Printre avantajele mersului la sauna se numara:

  • Reduce stresul. Functioneaza ca factor de eliberare de sub stres, ajutandu-va sa va relaxati si sa va destindeti. Eliberarea stresului poate reduce tensiunea, reduce cefaleele si va poate bine-dispune. Asta va va face mai productivi, ca sa nu mai spunem ca veti fi si o companie mai placuta!
  • La sauna ardeti calorii. Glandele sudoripare produc transpiratie, ceea ce necesita energie, de aceea maresc consumul caloric. Desigur, sauna nu este metoda principala de ardere a caloriilor, insa sunt o sursa de ardere a caloriilor.
  • Stimuleaza sistemul imunitar. Sauna ridica usor temperatura corpului, ceea ce produce efecte similare febrei. Asta stimuleaza corpul sa lupte impotriva virusilor si a bacteriilor care va pot imbolnavi, stimuland astfel sistemul imunitar.
  • Efect vasodilatator. Sauna are si un mic avantaj cardiovascular deoarece caldura si aburii fac inima sa lucreze ceva mai mult si sa trimita mai mult sange in capilare.
  • Eliberare a toxinelor. Sauna este o metoda eficienta de a scapa de toxinele din pe care le ingeram din mediu prin transpiratie; printre aceste toxine sunt mercurul, plumbul, sodiul si acidul sulfuric.
  • Reducere temporara a greutatii prin pierderea lichidelor Cand faceti sauna, pierdeti o cantitate semnificativa de lichide prin transpiratie. Asta poate duce a o pierdere brusca a catorva kilograme, insa este vorba numai despre o pierdere de lichide. Atunci cand va rehidratati corpul (si trebuie sa consumati lichide inainte, in timpul si dupa sauna), greutatea va reveni. Exista anumite sporturi care necesita ca atletii sa aiba greutatea intre anumite limite intr-un timp foarte scurt. Acesti atleti folosesc adesea sauna ca mod de a pierde rapid in greutate. Trebuie sa retineti insa ca nicio pierdere in greutate bazata pe deshidratare nu este sanatoasa.

ATENTIE
Folosirea saunei trebuie sa fie moderata. Sesiunile de sauna trebuie sa dureze numai circa 20 de minute, din cauza cresterii temperaturii corpului. Iar oamenii mai in varsta, sau cei care sufera de boli de inima trebuie sa ceara avizul medicului inainte de a merge la sauna.

Folosirea saunei aduce o varietate de beneficii pentru sanatate, si poate face parte din diete si din programele de exercitii fizice. Va poate ajuta sa va mentineti greutatea, va poate scapa de toxinele din corp, mentine tenul curat si luminos si ajuta la reducerea stresului. Sauna este o metoda eficienta de mentinere a sanatatii, daca este folosita corect si cu moderatie.

Va recomandam sa mai cititi despre Cure de sanatate

  Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII